1 138 2

Драстично е нараснал броят на делата за наркотици в Разградско

8 наркоакции срещу активния криминален контингент само за август

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Мария Атанасова

С над 34% се е увеличил броят на образуваните досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици през първите осем месеца на тази година, в сравнение със същия период на миналата. Това отчете на брифинг днес зам.-директорът на ОД на МВР в Разград комисар Константин Костов. От началото на годината те са 35, докато за същия период на 2017 г. са били 26, уточни той.

Причината за това увеличение е в активното противодействие на наркоразпространението, като акцент в работата по противодействие на конвенционалната престъпност, твърдят още от МВР.

Само през месец август са проведени 8 специализирани полицейски операции на територията на региона спрямо т. нар. активен криминален контингент. В резултат на това са образувани 7 досъдебни производства за притежание и разпространение, и 1 - за отглеждане на наркотични субстанции., както и 5 бързи производства за управление на МПС под въздействието на опиати. Така през август броят на водените досъдебни производства за престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотици се е увеличил седемкратно, в сравнение със същия период на 2017 г.,

Иззетите количества наркотични вещества през месец август са 11,55 килограма амфетамин, 88,3 грама "чай", 79,6 грама марихуана, както и 165 кг "зелена маса" канабис.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Студент
  Отговор
  1 15:41  04.09.18
  Смях в залата . 70% от общия брой са разни недопушили си фаса с марихуана, това не са разпространители а репресирани невинни граждани, а едрите дистрибутори си остават особено след като си платят за това

  Коментиран от #2

 • Салам Алеко
  Отговор
  2 17:12  04.09.18

  До коментар #1 от "Студент":

  100+! Точно казано"граждани"

Напиши коментар:


Публикувай