Last news in Fakti

13 Март, 2019 10:10 10 861 32

Осъдиха Габриела, която помля 10 коли

  • габриела медарова

Присъдата включва 800 лева глоба, отнемане на книжка за 1 година и половина, разноските по делото, като съдията уважи и частния иск на Катя Андреева в размер на 2000 лева

Осъдиха 21-годишната Габриела Медарова, която помля 10 коли пияна и дрогирана в Пловдив това лято, а след по-малко от месец причини телесна повреда на връстничката си Катя Андреева в пловдивски бар.

Габриела е осъдена на 1 година лишаване от свобода, отложена с 4 години изпитателен срок, като ѝ е наложена пробационна мярка в рамките на 18 месеца “Ограничение в свободното придвижване” – забрана да напуска дома си между 22 часа вечерта до 6 сутринта, съобщи Trafficnews.

Присъдата включва 800 лева глоба, отнемане на книжка за 1 година и половина, разноските по делото, като съдията уважи и частния иск на Катя Андреева в размер на 2000 лева.

“Тази присъда, в частност пробационната мярка, ще ти помогне да се върнеш към семейството ти и по-важните неща от живота. Ще те предпази от средата, която ти влияе зле. Чрез нея ти давам шанс за по-добро бъдеще”, заяви съдия Низамова.

В пледоариите си държавният обвинител Петрова преразказа накратко целия обвинителен акт, като в края на изложението си тя поиска година и половина лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, 18 месеца лишаване от шофьорска книжка и 800 лева глоба.

Прокурорът обясни, че предлага условна присъда, тъй като Габриела се признава за виновна и делото се гледа по съкратената процедура, а Катя Андреева подкрепи исканията.

Присъдата дойде, след като днес Районният съд в Пловдив гледа делото на момичето по съкратената процедура по настояване на адвоката ѝ Орлин Търновалийски. За целта Медарова призна вината си по всички четири обвинения – за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на дрога, за нанасяне на значителни материални щети /около 40 хиляди лева/ и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Така моментално днес на разпоредителното заседание бе даден ход на делото срещу Медарова. Делата за двете престъпни деяния на младата дама бяха обедините в едно, като по този повод в съдебната зала присъстваше и Катя Андреева, която е конституирана като частен обвинител и предяви иск за 2000 лева.

Адвокат Търновалийски съобщи в съдебната зала, че е бил готов и на споразумение, но тъй като щетите по превозните средства в ПТП-то са големи, а именно 40 хил. лева, това е невъзможно. Възстановени към този момент от Габриела са щети в размер на 22 хиляди лева, като се очаква и другите да бъдат покрити.

Медарова дойде в съда придружена от майка си и баща си. Тя даде обяснения за случилото се и призна всички факти и обстоятелства по деянията.

“Вече съм нов човек. Не танцувам, поех по по-добър път. В момента работя в текстилна фабрика в производството вече шест месеца. Съжалявам, че не продължих образованието си, но ми бяха прекратени студентските права. Съжалявам за стореното, признавам се за виновна”, посочи Медарова пред съдия Низамова.

Адвокат поиска 9 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, 500 лева глоба и 18 месеца без книжка, като обърна внимание, че последната санкция за лишаване от право на управление на МПС трябва да влезе от момента инцидента.

“Габриела си взе поука. Животът ѝ се промени на 180 градуса, взе си поука и съм сигурен, че това ще ѝ бъде за урок”, посочи Търновалийски.

Изненадващо обаче, съдията не уважи нито искането на прокурора, нито на адвоката, не се трогна и от думите на Габриела, като наложи присъда, която според нея ще даде възможност за втори шанс на момичето.

Прокуратурата и защитата в лицето на Орлин Търновалийски обясниха, че няма да протестират и да обжалват решението на съда. Семейството на Габриела, както и младата дама, отказаха да коментират присъдата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Остави на мама и тати

    12 40 Отговор
    Е затова не искам да имам деца. В куп проблеми с 40 хиляди ще ме навлекат. Няма да плащам на банките до гроб заради подобни като тази деца. Ужас. Родителите и са сигурно супер сърдити.

    Коментиран от #14, #26

  • 4 дЮна

    36 1 Отговор
    Обобщението за няколко часа простотия:

    40к щети
    5к разноски и глоби
    Пробация
    Условна присъда
    Вечерен час
    Година и половина без книжка

    Добре ли е?
  • 5 ABV

    54 3 Отговор
    "...Присъдата ше даде втори шанс на момичето."Да,втори шанс с 3 промила да убие човек,счупи 18 коли и дрога в колата за 1000 лв.,примерно,чак тогава ще стане ефективна присъдата с лишаване от свобода.Да ви пикам у устата,съдии,мъдии и пр.
  • 6 ха ха ха

    38 0 Отговор
    Пародия на съд. И как ще изплати борчовете си тази академична особа (остават 18 000лв.)? Ще трябва май да си съдере карадарака от напинянье.
  • 7 Муя

    44 1 Отговор
    Браво на съдийката! От написаното излиза, че дрОгарката е имала и втори защитник в лицето на прокурорката...което е доста често срещано в родното правораздаване.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Plovdiv

    62 0 Отговор
    Каква "млада дама", бе драскачи?! Това е една Дрогирана Пачавра!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Димитър

    26 1 Отговор
    Държава сме та дрънкаме. Този, който го е измислил това Съкратено Съдебно Следствие подлежи на разстрел. Какво вина ще признава при положение, че е очевадно че тя е извършителката и има тонове преки и косвени доказателства за това. Прокуратурата просто не и се занимава и давай по този начин да не си усложняваме живота. Къде отива в този случай принципа за справедливо наказание ????

    Коментиран от #16

  • 12 Антон

    24 0 Отговор
    На тази присъдата и разноските по делото са най-малкия й проблем. Тя помля десетина коли в пияно състояние и май друсана. ГО при такива условия не важи. Какво означава това - ами застрахователите ще обезщетят потърпевшите на помляните коли. После ще си потърсят изплатените щети от въпросната. Тогава ще й се стъжни живота защото ще се превърне във вечния длъжник, когато завалят запорите от съдия изпълнител

    Коментиран от #15

  • 13 Гост

    23 0 Отговор
    Прави се на умрела лисица!!!
  • 14 mediator37

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Остави на мама и тати":

    Да, децата прецакват почивката. Но без тях се отричаме от бъдеще. Като станат пълнолетни не те набутват със зулумите си. Те си плащат ако имат пари и имущество. Ако нямат …. като циганите - не можеш да вземеш на босия цървулите.
  • 15 gvdff

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    Нищо, надявам се след тази случка тя да влезе в релси, вече е видяла какво е отговорност.
  • 16 Гад

    8 9 Отговор

    До коментар #11 от "Димитър":

    Аз не че я защитавам но ти какво искаш? Да я тикнат затвора да и се съсипе бъдещето да я храним там и каква файда от цялата работа? Да не е убила човек, ще се изръси сега мощно, може и да и дойде акъла!
  • 17 Гостъ

    17 0 Отговор
    Застрахователите и те могат да я изплющят с едно дело и през следващите 20 г. ще работи само да покрива разходите причинени от собствената и глупост.
  • 18 Гост

    11 2 Отговор
    ТОВА Е АБСУРДНАТО БЪЛГАРСКО ПРАВОСЪДИЕ!!!!
  • 19 Иво

    12 0 Отговор
    Демек не са я осъдили,а само си е платила...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ххх

    13 4 Отговор
    Браво Габи, гордеем се с теб, прецака ги яко полицаите и съдиите. Сега с кеф можеш да си запалиш една трева.
  • 23 Валерий

    11 0 Отговор
    Тук нещата са много лабави,в друга нормална държава за пример Беларус тази влизаше в затвора...!!!
    При подобен дързък случай употреба на алкохол и наркотици там отнася присъдата от три до осем години и без книжка за цял живот.....!!!!!!!!
    А в нашата мила родина законите станаха гейЕвропейски.....!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ивка

    9 0 Отговор
    Съдът си ни е ПОРНОГРАФИЯ
    Съдийката вероятно е богата!
  • 26 Orthodox

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Остави на мама и тати":

    Ами тогава ти пожелавам "приятна" старост (ако я доживееш) - в немощи, болести и безпаричие и без близък човек да те погледне. Погубването на българската нация едно на ръка.

    Коментиран от #27

  • 27 Има социални домове

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Orthodox":

    Все някой ще ти помогне и ти бие една инжекция на смъртта.
  • 28 Трънчев

    4 0 Отговор
    След няколко месеца, като я хванат пак дрогирана или пияна, ще ефектират ли присъдата или пак ще я условнат?
  • 29 босе

    2 0 Отговор
    В Дубай ще бъде заровена до главата,и ще я замерят с камъни....заради дрогата,в Холандия просто ще и вземат книжката доживотно,в Щатите щеше да плаща до края на живота си.....тука си е най-демокрация!
  • 30 Пандиз Палаз

    2 0 Отговор
    Вкарайте я в някой мъжки пандиз да ръга чушки в бобя.
  • 31 Йосип Броз Тито

    1 0 Отговор
    Тая пр.ла освен за е...е, за друго НЕ става. Аз ако съм един управник, ще я натикам в някой дранголник, да задоволява затворниците и да си правят кефа с нея. Това ще им е наградата, за добро поведение...
  • 32 гощо

    0 0 Отговор
    Тънко е минала таз наркоманка!