Last news in Fakti

5 Юли, 2019 16:15 3 525 14

2000 цигари на минута бълвала нелегалната фабрика до Пловдив

  • нелегални цигари-
  • фабрика-
  • цигари

Повдигат обвинения на 12 души

2000 цигари на минута бълвала нелегалната фабрика до Пловдив - 1
Снимката е илюстративна

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на 12 лица за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на тютюневи изделия без съответното разрешение. Това каза на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева във връзка с разбитата вчера фабрика за нелегални цигари в пловдивското село Труд, цитирана от „Фокус“.

„Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд вземането на постоянна мярка „задържане под стража“ по отношение на всички обвиняеми лица“, заяви тя.

Фабрика за нелегални цигари, ощетявала държавата с между 15 и 20 млн. лв. месечно, беше разбита след съвместна акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция "Митници" в пловдивското село Труд на 4 юли. Малко преди това е бил разкрит и друга по-малък цех, намиращ се в село Ръжево Конаре. Задържани са 11 души, като се издирват и още трима. Премиерът Бойко Борисов обясни, че фабриката е направена преди една година, като в нея са вложени около 10 млн. лв. Служителите са били от Украйна и Молдова и са живели на територията на изграденото хале. По първоначална информация цигарите са били изнасяни за Гърция.

„Имаме 3,8 % контрабанда - най-ниските контрабандни нива в Европа. Но все пак ни беше много интересно откъде идват тези цигари. Знаехме, че някъде има подобна фабрика. Действат абсолютно конспиративно – произвеждат продукцията и я изнасят“, коментира Борисов. Той поясни, че акцията се е провела по най-добрия начин, като са задържани както тютюнът, така и натоварените с цигари камиони. На въпрос дали това е най-голямата разбира фабрика за нелегални цигари, разбивана в България, Бойко Борисов заяви: „Ние доста такива фабрики сме виждали, но тази е добре организирана“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОН ДЬО

    27 1 Отговор
    И как са ощетили бюджета с 20 000 000 на месец???По-скоро са ощетили някоя чужда частна.

    Коментиран от #3

  • 2 Пушача

    15 0 Отговор
    Това ПК - 7, 62×54 картечницата стреля по бавно!
  • 3 Коко

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "КОН ДЬО":

    С невнесен акциз.

    Коментиран от #5

  • 4 Бермудския Триъгълник

    11 0 Отговор
    2000 къса от кафемекачката от Балканската и после на Телепорта и някъде си!!! И Боко пристига и текат минути за реклама.
  • 5 Какъв ти акциз?

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Коко":

    Продукцията е била за износ, нищо не е ощетявала нашия бюджет, напротив, изкупували и влагали наш тютюн, които така и няма пазар. Един вид сме си вкарали автогол.
  • 6 Робот

    10 1 Отговор
    Тия пак се оsраха, с такава скорост може да краде ГЕРБ, ама да се правят цигари...!!!
  • 7 Ха ха

    9 1 Отговор
    Сикаджията Премиер много ги разбира работите с производството на цигари. В Бургас едно време правеха много повече. Питайте го да ви излъже. Щото той освен да лъже и да усуква, друго не прави.
  • 8 Разбирачи

    5 0 Отговор
    Загуба от износ към гърция...Евентуално печели пеевски,(коствено)
  • 9 70 Годишен

    8 0 Отговор
    Щом Филип Морис е благодарила за акцията, разбирайте кой е на печалба и кой е на загуба.
  • 10 грешна снимка

    0 0 Отговор
    Това на снимката е преса за гранулиране на фураж дървесни стърготини, или по друг начин казано за производство на пелети!
  • 11 Експерт

    2 0 Отговор
    2000 цигари за минута произвежда само една машина Skoda C7,а тя е най-ниско производителната машина,която е имал вече затрития Булгартабак.
  • 12 Дунава е мътен

    0 0 Отговор
    Тази атака към нелегалната производство нещо не хваща дикиш...
    Влезли и арестували всички които не успели да избягат през задния коридор ,тръбата демек.
    Е как не изчакаха да мръкне та да дойде дистрибутора и веригата да се изясни?
    Мирише на нагласена работа за да са професионалисти.
  • 13 Гледач

    0 0 Отговор
    Еййй БОКЛУЦИ американския интерес ЗАЩИТАВАТЕ. АКЖ СЪМ ПОЛИЦАЙ ИЛИ БАРИТЕ И МИ НАРЕДЮТ ПОДОБНА ГЛУПОСТ НЯМА ДА ТРЪГНА.ТИЯ МОМЧИНА ВЪРВЯТ ПРОТИВ ИНТИРИГА ТА БЪЛГАРИЯ ЗА СМЕТКА НА САЩ.ЗАЩО БЕ МОМЧЕТА?
  • 14 Шмъркан

    0 0 Отговор
    Я си пушим тревичка боли ме шмайзера за сигарите с тутун.