Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 08:11 6 893 18

Банев убеждавал дъщеря си да избяга с Евгения в Русия

  • николай банев-
  • евгения банева-
  • русия

Защитата му настояваше да бъде пуснат под домашен арест

Банев убеждавал дъщеря си да избяга с Евгения в Русия - 1

Николай Банев използвал незаконно вкарания в затвора мобилен телефон, за да убеди дъщеря си Теодора да замине в Русия, заедно с половинката му и нейна майка Евгения Банева. Това разкри прокуратурата по време на съдебното заседание за гледане на мярката за неотклонение на бизнесмена от състав на Спецсъда.

Защитата му настояваше да бъде пуснат под домашен арест, но спецмагистратите оставиха скандалния бизнесмен зад решетките именно заради опасността да се укрие или да извърши и други престъпления.

Николай и Евгения Баневи са обвиняеми за участие в организирана престъпна група, оглавявана от самия него, както и за пране на пари и данъчни престъпления. Обвиняема по делото е и майката на бизнесмена – Мария Банева. На днешното заседание като свидетели по делото трябваше да бъдат разпитани петима служители във фирмите му - Милена Шопова, Венцислав Генов, Анна Главинкова, Виолета Божкова и Владимир Владимиров. Владимиров не се появи, тъй като е в чужбина до края на месеца, но разпитите така или иначе бяха отложени за 20 ноември заради исканията на защитата на Баневи за предоставяне на счетоводни документи, които да докажат или отрекат твърдението на прокуратурата за данъчни измами в дружествата на Баневи „Полимери“ и „Партнърс комерс“ в периода от 2007 г. до 2013 г.

Десетте адвоката на семейството поискаха още присъединяване на доказателства от друго дело срещу тримата за пране на пари, присвояване на средства и държане на големи суми пари в швейцарска банка. Съдът реши да се предоставят копия на доказателствата от общо 27 чувала, които се намират на територията на Районно управление – Девня.

На заседанието Банев не пропусна да се оплаче за пореден път, но в този случай пред Темида, от „кошмарните“ условия в ареста - липсата на топла вода, мизерията и хлебарките, като заяви, че имал голям принос за българската икономика и не заслужава да бъде подлаган на подобен тормоз. Заяви също, че през 2009 г., за 50-годишния си юбилей, бил получил писмо от Бойко Борисов, тогава премиер първи мандат, в който му благодарял за инвестициите в страната, като настоя министър-председателят.

Обвиняемият за пореден път се изкара жертва на репресия и заплаши, че ще „съди всички физически лица и институции“, които са я осъществили. Но без да назовава имена. Оказа се, че скандалният бизнесмен иска да използва съдебната зала и за да даде интервюта на медиите, но бе порязан от магистратите. За сметка на това адвокатите му не пропуснаха да разиграят пореден фарс, като раздадоха писмо от Банев, в което изразява разочарованието си, че неговото семейство е набедено и заявява, че смята съдебният процес за несправедлив.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грубер

    41 15 Отговор
    Евно е тенденция всички боклуци да се крият в Русия

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Той

    22 3 Отговор
    колко деца има от дъщеря си?
  • 3 блитс

    41 9 Отговор

    До коментар #1 от "Грубер":

    Тя Рассия ги създаде тия,да ошушкат България до кокал.
  • 4 Анти милиционер

    19 12 Отговор

    До коментар #1 от "Грубер":

    Илия Павлов беше американски гражданин, идиот. И масон 33та степен.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Българин

    29 8 Отговор
    Този бандит е представителна извадка от българо-руската мафия която разграби народа и държавата!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рене

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Анти милиционер":

    И ленин е бил масон
  • 10 България ЕС НАТО

    13 1 Отговор
    Кой казва че никой не искал да бяга в Русия да живее
  • 11 Японеца

    27 2 Отговор
    Този капиталист съсипа заводи за милиарди и остави на улицата 10 000 служителя. Съпътстващ бизнес и услуги още 10 000 със семействата над 40 000души пострадаха от неговото управление! Съсипа Полимери, Елма, Русалка, Каваците, Градина и т.н. Всичко унищожено, Русалка крета едвам!
  • 12 Тръмп

    16 2 Отговор
    Прав е Банев,вземете им българските паспорти и ги връщайте в Сибир на топло!!!:):):)
  • 13 Кирил

    7 3 Отговор
    Трябва да си напълно луд за да идеш в русия
  • 14 Няма Държава за съжаление

    21 2 Отговор
    Най големия боклук, прост милиционер от ДС, шофьор, просто са му дали едни парички както на много други и резултата е на лице! Крадене, точене , пране на пари и кво ли още е прайл тоя смотаняк, ако беше в нормална Държава много отдавна да търка наровете в панделата а цялото имущество и пари обратно в Държавата:-)

    Коментиран от #17

  • 15 ДЖОТО

    7 7 Отговор
    Някои тук пишат,че РУСИЯ,ги е създала да унищожат БЪЛГАРИЯ!А САЩ,какво искат от БЪЛГАРИЯ?И защо МУТРАТА,обърна палачинката?
  • 16 анонимен

    14 0 Отговор
    Този е за Белене! Бой с тоягите и като пукне- на прасетата!
  • 17 наблюдател

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Няма Държава за съжаление":

    До 14 Бил е бивш комсомолски секретар в завод за релета в Харманли който е негова собственост и е окраден от него А майка му е работила в окръжния комитет на бкп гр Хасково
  • 18 Рамзи

    0 0 Отговор
    Скоро Банев ще го пуснат ние с него правихме бебе аз се казвам Рамзи и не съм давал други роми да го шибат бяхме 8човека той спеше при мен и аз вечер го шибах обичам те Банев обеща ми че бебето ще се казва Рами