Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 10:39 4 101 11

Съседски тормоз! Мъж запали две коли на семейство, преследва сина им

  • тормоз-
  • съсед-
  • дупница

Георги Г. е задържан и ще бъде изпратен на принудително лечение

Съседски тормоз! Мъж запали две коли на семейство, преследва сина им - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Подпален е лек автомобил “Ситроен” в дупнишкото с. Яхиново. Той е собственост на семейство Елена и Марио Терезови.

Палежът на френската кола е извършен около 6 ч. вчера сутринта. Лекият автомобил е бил паркиран пред дома на семейството. М. Терезов видял, че автомобилът гори, и позвънил на тел. 112. На място пристигнали огнеборци и криминалисти от Дупница.

От ситроена са останали само ламарини. При огледа е установено, че колата е залята с бензин и запалена. Във връзка с палежа за 24 часа е задържан бившият шеф на жп депо Дупница Георги Г., на 63 г., съобщи “Струма”.

Елена Терезова разказа за двегодишен тормоз, налаган на семейството ѝ от съседа им. „Георги Г., който опожарява втори автомобил на семейството им.

Преди 6 м. запали мерцедеса ни, който беше паркиран на същото място. Купихме “Ситроен”, та ако запали и него, загубата да не е толкова голяма, защото е по-евтин, разказа Елена.

Тормозът на Георги срещу нас е от 2017 г. Оттогава сме нарочени, че облъчваме къщата му, и за това му се случват лоши неща в живота. Има документ, че е психично болен, но аз се съмнявам в това. Агресията му е насочена само към семейството ни. Ходи в училището, където учи по-голямото ми дете. Уж искал да строи хале в двора, но се опасявам, че търси сина ми да му навреди. Училището е от другата страна на улицата, на която живея, но всяка сутрин водя детето да вратата на училището и го чакам на обяд да излезе. Преди няколко дни бяхме на гости със съпруга ми, прибрахме се вкъщи и заварихме Георги Г. да свети с фенерче в двора ни. Мъжът ми му направи забележка, а той извади нож… Писали сме десетки жалби до прокуратурата и полицията. Няма резултат. Вкарваха го два пъти за лечение за по един месец, върне се и отново започва тормозът.

Преди една седмица бяхме приети от гл. прокурор Иван Гешев, друга опция нямахме, след като в Дупница никой не взема мерки.

Той разпореди да се възобнови разследването за палежа на предишния автомобил, което беше спряно. Очаквам адекватна реакция от полиция и прокуратура, след като главният прокурор знае за нашия случай”, заяви Елена Терезова.

Георги Г. е задържан и ще бъде изпратен на принудително лечение. Той е известен и уважаван човек в Дупница. Дълги години е бил на ръководни постове в жп депо Дупница, откъдето се е и пенсионирал. Бил е състезател по борба в младежките си години.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    27 2 Отговор
    Вкарвали го били за лечение и после хоп - навънка??? При положение, че е освидетелстван тоя не трябва да е на свобода и да тормози нормалните хора!!! За мозичноповредените лечение няма!!! Има си съответните заведения, да го вкарат там и да не излиза!!! И да гледа всеки ден борчетата в двора и да им брои игличките!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Ивайло

    9 2 Отговор
    *мозъчноповредените.
  • 3 360

    7 7 Отговор
    ТОВА ДЕЛО Е ЗАКРИТО ИЛИ СЕ БАВИ САМО ПО 1 ПРИЧИНА - ИМА ХИЛЯДИ ФАЛШИВИ ЗАВЕДЕНИ ДЕЛА "УЖ" ЗА ТОРМОЗ И НАСИЛИЕ - МНОГО ХОРА ИЗПОЛЗВАТ ПОЛИЦИЯТА КАТО СРЕДСТВО ЗА САМОРАЗПРАВА, ДАЖЕ ПОВЕЧЕТО ДЕЛА ТАКИВА
  • 4 360

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    НАДАЛИ Е ПСИХИЧНО БОЛЕН, ОЩЕ ПЪК ПО-МАКО БЕЗ ПРИЧИНА ДА ИМ ВРЕДИ, СИГУРНО "ТИНЕЙДЖЪРЧЕТО" / ДОБРЕ ОБУЧЕНО ОТ ХРИСИМИТЕ ДУПНИШИКИ РОДИТЕЛИ/ Е ОБИЖДАЛО ВЪЗРАСТНИЯТ ЧОВЕК КОГА И КАК СВАРИ / ВЕРОЯТНО СПОРЪТ Е ЗАРАДИ ИМОТ, ОГРАДА, ШУМОВЕ . . . ТОЕСТ ИСТОРИЯТА НЕ Е КАКТО СЕ ПРЕДСТАВЯ

    Коментиран от #10

  • 5 загадка

    6 1 Отговор
    В Дупнишко и околностите цари закона:"преиби другарчето си и му гледай сеира"

    Коментиран от #7

  • 6 360

    14 1 Отговор
    В ДУПНИЦА ПАЛЕЖЪТ НА АВТОМОБИЛ Е "НАЦИОНАЛЕН СПОРТ" , ВЪВЕДЕН ОТ БРАТЯ ГАЛЕВИ СРЕЩУ ВСЕКИ ТЪРГОВЕЦ КОЙТО НЕ Е ИМ ПЛАЩАЛ /БРАТЯ ГАЛЕВИ КАКТО ВСЯКА ГОЛЯМА МУТРИЧКА У НАС СА БИЛИ ОТ "ОРБИТАТА НЕ БСП" - ЧАДЪР, ПРОТЕКЦИЯ, СЪОБЩАВАНЕ ЗА ПРОВЕРКИ, ДЕЛА . .
  • 7 ГОСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "загадка":

    МИ ТО НЕ САМО В ДУПНИШКО БЕ ,ЧОВЕК...........
    ВСЕКИ ЗНАЕ ЛАФА......,,ДАЛЕЧ ОТ БЪЛГАРИ.....,,ОСОБЕННО НАВЪН.....
    ВСЕКИ ДА СИ НАПРАВИ ИЗВОДИТЕ.....
  • 8 ДИАГНОЗА

    10 2 Отговор
    ИЗКУДКУДЯКАЛ КОМУНИСТ , КАТО ВСИЧКИ НЕГОВИ СЪПАРТИЙЦИ !
  • 9 Иврупеица

    7 1 Отговор
    Куче нямате ли?След като е влязъл в двора ви пуснете кучето и го оставете да го разкъса тоя мазен дърт комунистически тулуп
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Антонн

    0 2 Отговор
    То истории много,ако питат "лудия" ще има негова версия.
    Има много още се мислят за мутри от 90-те,след инцидент обаче първи тичат пускат жалби.Има си и изперкали от хубавия живот.
    Може да ги тормози защото е луд,може да са го докарали до тук тези хора и сега си връща.