Last news in Fakti

12 Май, 2020 07:56 88 993 67

Пуснаха крими - страшилище от затвора

  • благой чакъров - чакъра-
  • крими-
  • земунски клан

Той излежаваше дългогодишна присъда за убийство. Смяташе се за приближен до легендарния Земунски клан

Видинският крими герой от ъндърграунда Благой Чакъров - Чакъра е бил освободен предсрочно от затвора, научи БЛИЦ.

Той излежаваше дългогодишна присъда за убийство. Смяташе се за приближен до легендарния Земунски клан, но впоследствие разваля отношенията си с хората от сръбската групировка.

Последно Чакъров лежеше в затвора в "Кремиковци". Там той се ползваше с най-големи привилегии. Работеше на служебния паркинг на администрацията, като отговаряше за пропусквателния режим на паркинга и вдигаше бариерата на КПП-то на затворническото общежитие.

Чакъров е един от известните крими герои от близкото минало.

Ето и част от историята му.

На 26 май 2005 година е разстрелян Иван Иванов, шофьор в една от най-големите петролни компании в страната. На местопрестъплението е присъствал още един човек – близкият приятел на Чакъра - Слав Каменов, който се превръща в прокурорски свидетел.

Името на Чакъра се спряга като един от наркобосовете, който контролира трафика на хероин от Турция за Западна Европа. Срещаме се с Благой Чакъров в затвора във Враца, където той е избран за кмет на лишените от свобода. Чакъра за първи път разказа къде е водил преговори за трафик на хероин и за връзките си с легендарния Земунски клан.

Звездата на Благой Чакъров изгрява още в гимназията. Майка му е родом от видинското село Раброво, а баща му от Кърджали. Чакъра е роден в Кърджали, завършва спортното училище в града с профил кану каяк. Младата надежда в спорта се запознава с Иво Карамански. Соченият за Кръстник на българската мафия върти ресторант срещу блока, в който живее Чакъра.

Самият Карамански също е каякар. Чакъра се сприятелява със сина на Мишо Царя Манол по прякор Монката. След раздялата между майка му и баща му, започва видинския период от живота на Чакъра.

15 август 1999 г. В квартал Аспарухово във Варна е отседнал норвежецът Ааре Солнхейм. 22-годишният по това време Благой Чакъров е в града заедно със своя познат Константин Друмев. Двамата завързали разговор с норвежеца и му предложили като проститутка Димитринка Кънева. Тя сипва в питието му "Паркизан" и когато норвежеца заспива тримата му вземат пари диаманти и дрехи на обща стойност 18 хил. лв.

26 януари 2001 г. При проверка на автомобила на Благой Чакъров са открити 76 фалшиви банкноти по 20 лв. В обвинителния акт четири години по-късно е записано, че Чакъра е искал от свои хора да ги пласират по магазините във Видин. От този момент Чакъра започва да завладява териториите на местните бандити.

Опитва се да влезе в бизнеса с трафик на наркотици и контрабандата на цигари.

Тъй като родното село на майка му е на границата, той има контакти със сърби. Животът го среща и с представители на легендарния Земунски клан. Сръбските бандити от лъскавия квартал Земун станаха световно известни, след като организираха покушението срещу сръбският премиер Зоран Джинджич през 2003 г.

Интересите на Земунския клан в подземния свят се разпростират в почти всички сфери. Държат и канала за трафик на хероин през българо-сръбската граница.

Чакъра разказва, че през октомври 2012 г. в Аликанте в съседен на бившата му съпруга имот е арестувана жената на Лука Бойович - Барбара, неговият брат Никола и още 20 души от Земунския клан. Няколко месеца по-късно Никола е разстрелян в Белград. Лука Бойович в момента се счита за глава на Земунския клан.
След покушението на плевенския съдия започва специализирана операция по задържането на групата около Благой Чакъров - Чакъра. Финалът на престъпната кариера идва когато е разстрелян шофьор на една от най-големите петролни фирми. Чакъра вече 10 г. твърди, че е осъден несправедливо и обвинява местни прокурори и полицаи че са го нагласили.

Убийството тогава е обявено като част от желанието на Чакъра да завладее напълно пазара на наркотици във Видин.

Убит е Иван Иванов. Той е прострелян в гараж на улица във Видин. Пистолетът никога не е открит. На местопрестъплението е Слав Каменов. Впоследствие той се превръща в прокурорски свидетел. По време на разпитите си Слав Каменов разказва, че е бил изключително пиян, спънал се в бордюра и пистолетът, който носил, паднал и гръмнал. Чакъра е арестуван зрелищно.

При огледа на местопрестъплението полицаите не открили нито пистолет, нито гилзи на местопрестъплението. Чакъра твърди, че при взетите му натривки не са открити следи от барут. Обвинява за присъдата си обаче прокурорът от Видин Владислав Влашев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    44 264 Отговор
    Познавам го Благо, много готин човек. Натопиха го и лежа несправедливо. Преди доста години се нуждаех от работа и прибирах проститутки за неговите хора. Абе голям човек е

    Коментиран от #6, #9, #24, #25

  • 2 mediator37

    141 17 Отговор
    При националсоциализма няма организирана престъпност и банди.

    Коментиран от #5, #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Новичок

    149 15 Отговор
    Статия боза.
  • 5 бай Ставри

    97 9 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    И при социализЪма няма организирани банди.И в двата вида социализъм държавата със своите право охранителни органи играе ролята на ОПГ.И в управлението на БГ в момента е така.Прокуратура,ДАНС и НАП са главните банди,които могат да правят с всеки каквото си искат.
  • 6 Бих казал че е боклук

    166 12 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Такива трябва да са на два метра под земята
  • 7 Цеко сифоня

    112 14 Отговор
    Щом са го пуснали, значи се е освободило място за банкянското крими страшилище.
  • 8 Факт

    173 5 Отговор
    Статията е тенденциозна и звучи като възхвала качествата на въпросната личност. От контекста разбирам че става въпрос за престъпник рецидивист и нищо повече.
  • 9 И аз така си мисля

    125 5 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Абе чист като сълза е този Благо, а и в затвора сигурно се е поправил.С такова досие, как може да си мислите лошо за човека.
    Урановите мини!Жалко ,че ги затворихме!
  • 10 Пророк

    83 8 Отговор
    Тоя чичка скоро ще се самоутрепе с гранатомет,а на бас..
  • 11 Друг Анонимен

    59 3 Отговор
    Познавам "друг" Чакър!!!! От Пловдив, имаше Печатница : не беше "страховит бандит" беше Бизнесмен но съм Сигурен че Открадна повече пари от този "чакър"!!!!!!!!!!!!
  • 12 Видин

    91 9 Отговор
    Честно ви казвам аз съм от Видин за това страшилище никой не чувал,смехуран.

    Коментиран от #31, #40

  • 13 Fake

    69 5 Отговор
    "Паркизан" не е приспивателно, а психотропно лекарство, с точно противоположно действие. Тези съчинения, сами ли ги измисляте или ги преписвате от някъде?

    Коментиран от #65

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мирослав

    107 3 Отговор
    "Последно Чакъров лежеше в затвора в "Кремиковци". Там той се ползваше с най-големи привилегии. " Последното изречение казва всичко. Ако пак някой ме пита, защо съм напуснал България, вече мога да му показвам тази статия...
  • 16 Стойчо

    45 6 Отговор
    Явно на Батко му трябва проверен човек да му деижи Белото и Амфетите. Че не се знае колко му остава.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Будалата

    55 4 Отговор
    Има фасон за МИНИСТЪР.

    Коментиран от #20

  • 19 слаботоков

    20 3 Отговор
    Чак пък страшилище. ...........😀
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 курейски дик татор

    29 3 Отговор
    да излиза и да завърта икономиката
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Алфа Чакал

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Ами защо не се хвана на работа
  • 25 Потрес

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Бойко, ти ли си бе
  • 26 Отвратен

    47 3 Отговор
    Този човекоподобен индивид няма място сред НОРМАЛНИТЕ ХОРА. Скоро пак ще влезе в затвора или ще гние в гроба. Боклука си остава за цял живот боклук, не може се промени.
  • 27 БРЦК

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Националсоциализма е благоденствие за собствената нация като планирането е от държавата самата държава има предприятия но също има и смесени дружества с присъствието отново на държавата .Централната банка (банковата - финансова дейност)е държавна политика социалните придобивки со за народа основно мото девиз СВОБОДА РАВЕНСТВО БРАТСТВО това не са ком. глупости а девиза е създаден от френската бурж.революция.
  • 28 Историк

    24 1 Отговор
    Подобни криминали през 90 години минаваха за десиденти
  • 29 ДЖОТО

    36 3 Отговор
    СЛЕДВАЩИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Сополкьо

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "Видин":

    Какво ще си чувал за него, като имаш още бело около устата..

    Коментиран от #45

  • 32 ГЕРБ

    26 7 Отговор
    Ще го направим достоен политик от контингента на ГЕРБ.
  • 33 Боби

    27 3 Отговор
    Малко са цигани та още един.

    Коментиран от #38

  • 34 Чета

    27 2 Отговор
    Чета чета и се чудя, що за статия е това? Що за боза е това? Реклама на човека ли правите или какво? От написаното само някакви кокошкарски истории.
  • 35 the Doll

    16 2 Отговор
    абе ше го Отстрелят и него.. Относно 'паркизан'-от него не се заспива..! Статията-Боза...

    Коментиран от #66

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гешевтатурата

    14 0 Отговор

    До коментар #33 от "Боби":

    масово освобождава бандитите от затворите предсрочно.
  • 39 Магелан

    8 1 Отговор
    Ръката на менгемето и да каже кое гладно и престъпно куче от съдебната система е корупирано за да го освободи.Веднага му сложете проследяваща гривна и да е носи цял живот за да затрие други хора!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 а ха

    6 1 Отговор
    А един друг Чакъра не го ли гърмяхя с гранатомети когано Б.Б. БЕШЕ ГЛ-СЕКРЕТАР
  • 42 Видин

    8 3 Отговор
    Аз съм от Видин, и карах такси по време на прехода, поне ще съм чувал за този крими героѝ но не съм

    Коментиран от #43, #58, #59

  • 43 fakeTAXI

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "Видин":

    няма значение, мария атанасова те прее*ба да и прочетеш тъпата статия, другото е "се тая"...))
  • 44 Реалист

    14 2 Отговор
    С 2 думи, дребна риба...
    Опитвал е да стане бандит с дребни кражби и дилърство, но накрая са си измили ръцете с него и са го вкарали в затвора, за да не прави конкуренция в бизнеса с наркотици.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 KKKK

    11 1 Отговор
    "легендарния Земунски клан" - журналистката нещо се впечатлява от престъпници и кланове. Някой бос ли си търсиш?
  • 47 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    5 2 Отговор
    влязъл в затвора....попаднал на хора и ......станал човек......?????

    хахахаха........
  • 48 Чепатия чеп

    7 0 Отговор
    Правилното заглавие е...пуснаха от затвора някакъв х*й сплескан!
  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    Убиец и боклук
  • 50 вес

    4 2 Отговор
    И колко си плати да го отразите между Глория и Алисия?
  • 51 Емил

    4 0 Отговор
    Земунския клан е световно известен от 60-те години,а не от 2003 година.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ХаХа

    4 2 Отговор
    Земун-лъскав квартал? Та това е Белградското циганско гето! Откъде Ви дават и фото?!?!
  • 54 ХаХа

    2 1 Отговор
    Земун-лъскав квартал? Та това е Белградското циганско гето! Откъде Ви дават инфото?!?!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Джузо

    6 0 Отговор
    КоментарПознавам го този е опасен,мутра имаше и пари.Не коментираите хора които не познавате,анонимни глупаци.Чакъра работеше с Доктора от Димитровград милионери,а вас кой ви знае че сте живи.
  • 57 Кърджали

    7 0 Отговор
    КоментарЧакъра беше най младия бодигард на Карамански после стана бос евала че са го пуснали на много хора им пари сега треперят нормално е да е страшилище много хора затриха навремето в Кърджали се носят легенди за него,явно пере пари сега на Земунския клан щом си е купил къща в Бояна и си живее в София след пускането му от затвора.
  • 58 Любо

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Видин":

    КоментарТози убавец го знам гръмна първо Славчо дървото,после Джани,Ромео циганина стреляха по Серго дилара и по шефа на Екопетролиум уби личния му шофьор в Калето.Това е боса на Видин които беше в затвора за тези разстрели какво такси си карал ти щом не знаеш кой е Благо боса Чакъров
  • 59 Любо

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Видин":

    КоментарТози убавец го знам първо гръмна Славчо дървото,после Джани и Ромео циганина стреляха и по Серго дилъра накрая разстреля личния шофьор на шефа на Екопетролиум в Калето какъв бакшиш си бил ти след като не знеш кой е Благо Боса Чакъров явно си някой селянин не си от Видин
  • 60 Хобата

    7 0 Отговор
    Коментарда си жив и здрав брат чакамете те в Видин на шаран и вино,тия дето коментират а не познават Благо да не го правят той е най големия пич в мафията лежа в затвора и не предаде никой,навремето помогна на много хора в цяла България той беше българския Робин худ
  • 61 Самбиста

    7 0 Отговор
    Коментар Това е истинския бос на Видин най големия враг на Белан,ти си явно малък на години но този батко докато живя по Видин Благо Чакъров имаше ред и дисциплина гръмна доста хора ,но циганите си стояха в махалата от страх гръмнаха Ромео и всички които не плащаха рекет Чакъра беше брутален.Дано се прибере в Видин и оправи проблема с циганите че ни превзеха за известност е доста известен не само в Видин а в цялата държава познавам го спортната зала идваха да тренират с Дънк
  • 62 Бореца

    7 0 Отговор
    Коментар Ретро гангстери бандата на Благо Чакъра Дънк,Любо Гешев-кьоравия,Тонко халата от Градец,Томеца,Шеки,Цецо др.бандити които тормозиха Видин години наред.Пак са се надули като пуяци. Чакъра пак ще го приберат на топло и тия пак ще клекнат
  • 63 Димо

    7 0 Отговор
    Коментар мафията си има нов кръстник дебело досие;убийства,атентати,рекет,проституция,фалшиви пари,трафик на наркотици контрабанда на цигари достоен опонент на Бойко Борисов да го пусне на свобода явно Земунскя клан се е отчел в Банкя.Този мафиотски бос Чакъра няма място в България сега или Батко му е дал да държи бялото и кафявото за това го е пуснал че липсва войвода които да организира групировките.
  • 64 Миро

    7 0 Отговор
    Коментар Благо Чакъров е пич и тарикат има и мангизи живее си в София има имоти във Видин,Варна,Хасково,Кърджали и др.градове,къща в Аликанте,Испания и му дреме на шапката за вашите коментари пие си кафето с депутати и др.политици.Човека си бос на международно ниво,а тези които пишат негативни коментари просто завиждат и искат неговия живот,но нямат сърца а той има голямо сърце просто е смел и е постигнал успех лежа в затвора,пуснаха го и живота му продължава в разкош...а на вас...
  • 65 бай Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Fake":

    Fake,сигурно си някое мнооооого младо момче.
    70-те и 80-те години моето момче това си беше най-достъпната друсанка,паркизан или реланиум.
    До тези друсанки които са сега имаха достъп само партийни членове и богаташки синчета.
    Недей да пишеш некомпетентни глупости бе малък.Изпий няколкп паркизана или реланиума и ще видиш как не само ще заспиш , ами и на другия ден ше си абсолютен дроб и ше влачиш говора като развален касетофон.
    Мамин сладък компетенчо!!!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Жоро Италянеца

    6 0 Отговор
    Чакъров е най опасния и свиреп бандит останал жив,много е луд и смел да гръмне лично или да поръча когото си поиска,от затвора поръча да убият прокурора по делото му и за това го осъдиха.Познавам го от дете когато живя в Кърджали