Last news in Fakti

11 Юни, 2020 12:11 3 982 18

Екшън с пияни роми в село Труд

  • пияни-
  • роми-
  • труд

Всичко се разиграло около 18:30 часа в неделя

Екшън с пияни роми в село Труд - 1
Снимка: БГНЕС

Страховита случка с пияни на мотика роми-хулигани се е разиграла в пловдивското село Труд в неделя, съобщи Plovdiv24.bg. Екшънът включвал псувни, обиди, гонене, заплахи за палеж и хвърляне на камъни по невинен човек.

Всичко се разиграло около 18:30 часа в неделя. Двамата хулигани били пияни и вървели по улица "Александър Димитров“ в селото, където срещнали жертвата си. Мъжът се прибирал към дома си, поздравил двамата нарушители, които пък започнали да се държат агресивно към него.

Първо опитали да го ударят с камък - мъжът се измъкнал като ги избутал. Те се опитали да го задържат като му скъсали тениската. Поведението на пияните накарало мъжът да избяга от мястото и да отиде в дома си. Двете лица започнали да го гонят, като същевременно го обиждали.

След като влязъл в двора на къщата, мъжът заключил пътната врата и казал на майка си да се обади на полицията. Секунди по-късно пред двора пристигнали и двамата гамени - започнали да тропат по пътната врата, да псуват и да отправят заплахи за запалване на къщата. Освен това плюели през оградата и мрежата на вратата.

Започнали да хвърлят камъни към къщата. Дори опитали да прескочат оградата и да влязат в двора. Свидетели на случилото се станали всички присъстващи на двора, към които двете лица също така отправили закани и обиди, както и хвърляли камъни.

На място пристигнали полицейски служители, които отвели нарушителите в полицейското управление. Единият бил тестван с дрегер, който отчел 2,61 промила алкохол в издишания въздух. И двамата получили актове за констатирана проява на дребно хулиганство. В понеделник те били изправени пред съда.

Според закона, дребно хулиганство е непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие.

Тъй като конкретния случай включва няколко от изброените признаци, магистратите решили, че следва да наложат по-тежкото от предвидените наказания - “задържане в структурно поделение на МВР“ - по 3 дни за всеки нарушител.

Съдебното решение може да бъде обжалвано.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Възмутен

    56 2 Отговор
    Само Чочоолу ще ги оправи!!

    Коментиран от #15

  • 3 месара

    56 1 Отговор
    нашите полицаи кога ше почнат да използват куршуми ?
  • 4 Цигаристан

    45 0 Отговор
    В СОФИЯ УПРАВНИЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЧЕ В ПРОВИНЦИЯТА РОМИТЕ СА СРЕДНО 50%, ИНДИВИДИ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ НИ ПРОФЕСИЯ, УТРЕ ВСЕКИ САМОЗВАНКО МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ С ТЕХНИТЕ ГЛАСОВЕ, ДЕМЕК В БЪДЕЩЕ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ РАЗНИ ТУЛУПИ

    Коментиран от #5

  • 5 Иванчо

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "Цигаристан":

    Знаят, знаят и то много добре. Както сам си написал - управляващите са на власт именно поради тези цигански гласове. Затова държавата ги оставя да правят каквото си искат абсолютно безнаказано.
  • 6 Рамбо

    29 1 Отговор
    Насилват, грабят, изнасилват, пребиват...хващат ги, пускат ги и пак същото... На това му се вика много дискриминирани!

    Коментиран от #16

  • 7 Каун

    22 0 Отговор
    Министъра да им направи забележка, а главпрокурора да им се скара. Не ги е срам.
  • 8 Не точно

    21 1 Отговор
    Вече цяло поколение цигани са неграмотни и социално изключени. Мнозина и български не знаят добре. А някога всички ходеха на училище. И работеха. Имаше и какво да бачкат и си изкарваха прехраната по нормален начин.
  • 9 Само мишоци у селото

    20 0 Отговор
    Само бой и тва е, ама явно у селото само мишки има, вместо да се съберат и да ги линчуват тия орки🤔
  • 10 Гошко

    15 0 Отговор
    А ако влезнат и ги утрепе...влиза в затвора..
    Еб@хти и скапаната държава..визирам доктора, който уби Плъха-човек за пример..как не могат по погрешка да изнасилят някоя съдийска или адвокатска щерка...
  • 11 Гошко

    7 0 Отговор
    Не искам на никоя девойка да се случва, но специално тези два вида дъщери го заслужават заради корумпираните им родители..да почувстват на собствен гръб какви "мили и хубави" хора пускат да обикалят сред нас..
  • 12 Ivo sledovatelq

    4 0 Отговор
    Bokkkklukaaa
  • 13 ПЕНКО

    11 0 Отговор
    ВИНАТА Е В "ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ " --- МОЖЕШЕ ДА ПОБЕДИ ХИТЛЕР ПОНЕ ТРИ ГОДИНИ ПО-КЪСНО !!!!!!!!!!
  • 14 Йозеф

    10 0 Отговор
    КНО. Питайте афроамериканците защо в Тексас нямат желание да правят взломни кражби и набези върху частна собственост.
  • 15 А. Хитлер

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Възмутен":

    Аз не можах да ги интегрирам, та какво остава за Чочоолу?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Снайперист

    2 0 Отговор
    Каде си чичо Адииии
  • 18 Номинатор

    1 0 Отговор
    Само бои ще ги оправи и тежък физически труд...
    Защо трябва да се чака да стане най-лошото?
    Теябва да се въведе закон, за неприкосновеността на частната собственост...Влезе ли у дома ти.ти имаш пълното право да защиртиш себе си,семейството и собствеността си дори и ако се наложи с цената на живот...