Last news in Fakti

4 Август, 2023 17:46 1 894 11

Хванаха 32 пияни и 16 дрогирани шофьори за ден

  • пияни-
  • дрогирани-
  • шофьори

9389 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата

Хванаха 32 пияни и 16 дрогирани шофьори за ден - 1
Снимка: shutterstock

9389 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 228 водачи и пътници. Съставени са 2707 фиша и 803 акта за установени административни нарушения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 32 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 15 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 17 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 16 водачи, шестима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2728 МПС и 3290 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 916 фиша и 201 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и четирима – с над 1,2 на 1000. Един е засечен да управлява под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    14 0 Отговор
    в едно градче ли ?
  • 2 да де

    28 0 Отговор
    Колко полицаи са проверени с техните дрегери за наркотични вещества. Маса народ заради употреба на лекарства ги изкарват наркомани.
  • 3 Повервах

    26 0 Отговор
    Дрогирани ченгета ли,които не искат да бъдат тествани с фалшивите им наркотестове ???
  • 4 милиционер

    5 1 Отговор
    хванали ги - добре . ама реално са били над 3 000......
  • 5 така е

    20 2 Отговор
    98% от "дрогираните" са резултат от нефелните полеви тестове. Дори производителя си го каза, че не може да им се вярва. Така че спрете с тези гръмки заглавия.
  • 6 В жегата

    2 0 Отговор
    Бирата ни е сладка
  • 7 Голям зор

    7 5 Отговор
    Спрете разпространението на дрога в БГ.както казват има дрога има проблем,няма дрога няма проблем.
  • 8 дядото

    4 3 Отговор
    време е да се засрамите.има ли журналист да провери-колко операции на полицията,колко установени водачи с наркотици и алкохол,колко наказани,колко отново са на волана.да видим за какво полицията харчи парите на народа или само пара в свирката.
  • 9 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 0 Отговор
    "Аналозите на наркотичните вещества" са моите лекарства за кръвно, стомаха и много други! Аз съм изряден, но може да бъда изяден. Защото не може да не вземам тези лекарства, нали? Спрете да съобщавате за наркотиците, докато не премахнат фалшивите тестове за наркотици!
  • 10 Да бе да

    4 0 Отговор
    Само за час, ще хвана повече на околовръстния на София. Егати новината. Сигурно трябва да ръкопляскаме
  • 11 Драйвър

    3 0 Отговор
    България е единствената държава в Европа (а може би и в света) в която се правят такива "акции".
    Как така почти всеки месец правя по над 20 000км. из Европа, а само и единствено в България виждам полицаи, които спират шофьори на пътя без причина ("за проверка")?
    Чалга народ -> чалга управление -> чалга държава...