Last news in Fakti

17 Юни, 2020 10:30 7 971 10

Разбиха банда от Дупница, върлувала и в Италия

  • банда-
  • дупница-
  • перални

Акцията на полицията била проведена едновременно в България и Италия

Разбиха банда от Дупница, върлувала и в Италия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Трима души са задържани при съвместната акция на италианската и българската полиция в Дупница. Те остават за 72 часа в ареста. При акцията на ГДБОП и жандармерията в града са закопчани 24-г. Радослав Гущеров и 41-г. Емил Шангов от с. Джерман и 20-г. Васил Георгиев от Дупница, съобщава Struma.bg.

В акцията на карабинери в Италия, която се е провела едновременно с акцията в Дупница, са задържани 3-ма кюстендилци и дупничанинът Христо Бански.

Любопитна подробност е, че Хр. Бански в личната си карта е регистриран на адрес в село Бистрица. Къщата, в която е живял в селото, обаче отдавна не съществува, така че адресът в личната му карта в момента е гол парцел.

Участвалите в акцията полицаи, като видели, че на адреса в селото няма жилище, нахлули в съседния имот с работилница на бизнесмен, който произвежда дограма. Докато се разбере, че той не е издирваното лице, обискирали набързо работилницата му. Бизнесменът е получил извинение, след като се разбрало, че това не е имот на Христо Бански.

Бански живее в апартамент в т.нар. „блок на смелите” в Дупница, там също е извършен обиск по време на акцията в понеделник.

Дупничани, работещи в Италия, съобщиха за “Струма”, че в Италия са издирвани още 17 души, които са част от организираната група за обир на складове, но са задържани само 4-ма, останалите успели да се укрият от властите.

Предполага се, че част от групата са и задържаните през септември в Италия Росен, с прякор Котлона, от село Самораново, община Дупница, и Д. Антов-Гаро от бобовдолското село Мламолово, които в момента са под домашен арест.

Двамата са арестувани за кражба на перални. При обиск в хале, използвано от строителната фирма на Гаро, карабинерите в Италия открили десетки перални машини. Оказало се, че на тях са монтирани джипиеси и така е разкрита кражбата, като се е стигнало до разплитане на престъпната схема.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамм

    23 7 Отговор
    Дупница,Перник,Самоков.Основния развъдник на бандюги и комунисти
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТИ ДА ВИДИШ

    9 1 Отговор
    и ТЪРГОВИЩЕ Е ВЪВ КЛАСАЦИЯТА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Италианците

    13 3 Отговор
    дошли тук на крака да ги търсят крадльовците крадливи !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 перла 05

    8 1 Отговор
    бандата на перачите
  • 8 Мауричио

    6 0 Отговор
    Краино време беше
  • 9 Безпартиен

    4 0 Отговор
    Аз съм от там,но това което са направили е непростимо.
  • 10 Манаф

    0 0 Отговор
    Са у некой италянски затвор дупе да им е яко