Last news in Fakti

14 Ноември, 2012 13:11 1 670 0

Втори мъж е задържан за взривовете в чирпанско заведение (Видео)

  • чирпан-
  • взрив

От дома му е иззето голямо количество взривни материали и вещества

 

Още един мъж е задържан по подозрение за съпричастност към извършените взривявания на пицария в гр. Чирпан. В рамките на 24-часа в полицейския арест ще остане жител на с. Горно Белево с инициали Р.Х. /56 г./ – криминално проявен, осъждан за кражби и незаконно притежание на оръжие, съобщиха от МВР. 

Както вече съобщихме, за извършеното престъпление вчера бе задържан чирпанлията С.И. /52 г./, в дома на когото бяха открити взривни вещества и средства за взривяване. В хода на разследването, след получена информация за съхранение на взривни вещества,  антимафиотите в ОДМВР-Стара Загора са извършили претърсване и в къщата на Р.Х.  Там те попаднали на 6  електрически детонатора;  огнепроводен шнур на парчета с различна дължина; 13 медни, стоманени и алуминиеви детонатора по огневи способ, 2 военни димки; 14 електрически батерии от различен волтаж; множество електрически компоненти и механични превключватели; голям брой метални, пластмасови и стъклени съдове, пълни с белезникаво на цвят вещество, за което се предполага, че е взрив.

Служители на Дирекция „Оперативно-технически операции“ ще извършат необходимите експертизи по досъдебното производство. Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА