Last news in Fakti

9 Ноември, 2012 13:03 2 680 0

Взривена бе пицария в Чирпан

  • взривена-
  • пицария-
  • чирпан-
  • братята вълеви

Ресторант-пицария “San Martin” е бил взривен в Чирпан снощи със самоделна бомба.
На 08.11.т.г. около 19.50 ч. в Районно управление «Полиция» - Чирпан е получено съобщение за това че малко по-рано в района на ресторант - пицария «San Martin» в града, стопанисвана от 51 годишен чирпанец, е чут силен гръм и са нанесени материални щети по конструкция на заведението / счупени са два стъклопакета/.
По време на инцидента заведението не е работило, поради ремонтни дейности, като в едно от помещенията му се намирали четирима строителни работници. В резултат на първоначалния оглед, осъществен от служители на Районно управление «Полиция» - Чирпан със съдействието на служители на СДОТО, е установено, че се касае за взривено самоделно взривно устройство.
Констатирано е, че няма пострадали лица, нанесени материали  щети на други сгради в близост или на моторни превозни средства. Районът около местопроизшествието е отцепен, извършени са проверки на питейни заведение, търговски обекти и лица, намиращи се в близост до пицарията. Снети са обяснения от свидетели – очевидци на инцидента. В светлата част на денонощието предстои извършването на повторен оглед на местопроизшествието. Работата по случая продължава от служители на БОП – Стара Загора.
Взривената пицария е бившият ресторант "Република".  Години наред бе собственост на Таньо Вълев, който е брат на обвинения по делото "Килърите" Георги Вълев, на когото вчера прокуратурата поиска доживотна присъда без право на замяна.
Заведението било дадено на нови собственици, но в Чирпан упорито продължава да се говори, че истинските му собственици остават братята Вълеви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА