Last news in Fakti

22 Април, 2021 22:23 4 138 14

Солена глоба и наказание за баровец с джип, карал в насрещното на АМ "Тракия"

  • глоба-
  • акт-
  • насрещно-
  • ам тракия

Тогава движението е било блокирано и поетапно са били пропускани колите. Опашките от коли били километрични

Солена глоба и наказание за баровец с джип, карал в насрещното на АМ "Тракия" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

1000 лева акт и 3 месеца без книжка отнесе водач на G-класа заради шофиране в аварийната лента и то в насрещното на АМ Тракия. Водачът, който е от Пловдив, е бил спипан от органите на реда и санкциониран.

Причината за нарушението се оказва тежка катастрофа, заради която движението е било блокирано.

Още тогава TrafficNews съобщи за инцидента. Турски тир се обърна на магистрала Тракия. Катастрофата е станала около 160-ия километър от София.

Тогава движението е било блокирано и поетапно са били пропускани колите. Опашките от коли били километрични. В тапата била и G-класата. Изнервен от дългото чакане, водачът ѝ навил волана и навлязъл в аварийната лента, но в обратна посока. Въпреки бавното и внимателно шофиране, 10-километра след инцидента, униформени спрели джипа.

Водачът обяснил причината за действията си, но тапата и причината за нея не го отървали от санкция. Съставен бил акт.

След месец мъжът се сдобил и с наказателно постановление. Той веднага го отнесъл до компетенцията на Районен съд с мотива, че е незаконен.

Не на такова мнение обаче са били магистратите, които са оставили без уважение жалбата на водача.

„В конкретния случай липсват основания да се приеме, че обществената опасност на нарушението по чл.58, т.4 от ЗДвП се отличава със значително по-ниска степен в сравнение с останалите нарушения от същия вид. Това е така, тъй като обстоятелството, че е настъпило тежко ПТП не се явява основателна причина за обръщане посоката на движение на автомагистралата и движение в платното за насрещно движение. Тези действия в конкретната ситуация са още по-опасни от обикновено, тъй като при настъпил вече сериозен пътен инцидент така се създават предпоставки за настъпването на още такива инциденти. От друга страна движението в аварийната лента в посока обратна на движение създава сериозни предпоставки и за затрудняване оказването на помощ на пострадали лица и предприемането на други действия по преодоляване последиците от пътния инцидент, ако такива са необходими от компетентните за това органи”, се казва в мотивите на Районен съд.

Така водачът ще остане 3 месеца без книжка и ще плати 1000 лева глоба.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Germany

    32 1 Отговор
    На такива, при опит за непредумишлено убийство, отнемане на МПС в полза на държавата и обществено полезен труд !
  • 2 Osman

    2 1 Отговор
    Май е предател
  • 3 от мвр

    7 2 Отговор
    Ще му прьйднат на Боковия!
  • 4 смех в залата

    31 0 Отговор
    1000 лв не са нищо за каране в насрещното това са 500 евро нека кара така в Европа ще го заключат за таков нещо + минимум 5000 евро

    Коментиран от #8

  • 5 Иван Грозни

    15 0 Отговор
    Трябва да го съдят като опит за убийство, а нашите магистрати го награждават. На тоя наглец/ 100% гробар/ само джобните са му 5-6 хиляти. Сурова реформа трябва да има в съдебната система. Това е гаранция за оправяне на държавата. Всеки трябва да е равен пред закона.
  • 6 много батки станаха

    4 0 Отговор
    Изял е Гегата хаха, тъпанара
  • 7 Gags

    9 0 Отговор
    Солено 1000лв тя колата е 100 бона
  • 8 Смях в залата

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "смех в залата":

    Карал съм не веднъж така в Европа , спирали са ме и никога не са ме заключвали.Престанете да се изказвате некомпетентни по всякакви въпроси и да си мислите, че за най-малкото провинение в Европа получваш едва ли не затвор.

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нарушение

    2 0 Отговор
    Може би да ,но въпроса е за пореден път уникална организация на магистралата полиция. Защо получават заплата само да ни санкционират ли или и да хванат да си вършат работата .Няма да е за първи и последен път когато не предприемат никакви мерки . Та дали е виновен да или му е писнало да плаща заплати без да получава нищо насреща вие кажете
  • 11 Гечко

    0 0 Отговор
    Чобанинът върви зад стадото,затова човекът с Гегата е бързал да се върне и да Ви подкара към морето на водопой.
  • 12 в матрицата

    3 0 Отговор
    1000 лева смешна сума ! за книжката - книжка кола не кара ! пак ще си кара.
  • 13 77777

    2 0 Отговор
    Maлко е за тоя касапин
  • 14 асдас

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Смях в залата":

    карал си в аварийната лента в обратната посока кой лъжеш бе ?