Last news in Fakti

2 Юли, 2021 08:37 4 459 16

Мъртвопиян нахлу в пловдивско РПУ и нападна полицаите

  • пиян-
  • нахлуване-
  • рпу

Настоявал да освободят приятелите му от ареста

Мъртвопиян нахлу в пловдивско РПУ и нападна полицаите - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Солидно почерпен мъж нахлу с гръм и трясък в сградата на Шесто районно в Пловдив. Веднага започнал да крещи и да обижда първите униформени, които видял. Настоявал да освободят приятелите му от ареста. Те били тикнати зад решетките 10 минути по-рано след запой, уточнява "Марица".

Случаят датира от първите минути на 22 юни. Тогава полицаи са изпратени на ул. „Преспа“ по сигнал за силен шум, който нарушава обществения ред. Пристигайки на място, те заварват на пейка пред входа двама мъже и една жена, които пият и говорят на висок тон.

След като им се представят им разясняват, че употребата на алкохол на обществено място не е разрешена им поискват документи за самоличност. Пиянската компания обаче отказва да ги представи. При повторно поискване жената вади личната си карта и я връчва, но мъжете се дърпат и започват да обиждат.

„Какви сте вие бе ********, няма да ви дадем лични карти, ще ************* не е излязло в Държавен вестник, че не можем да си пием на улицата“, държали се провокативно те.

Униформените повикали подкрепление и пияните авери били арестувани и отведени в Шесто районно. Малко след това техен приятел научил, че са в полицейското управление и се вбесил. Тръгнал с бърза крачка, макар и солидно почерпен, и нахлул в Шесто РУ с искане да ги освободят незабавно. След агресивното му поведение се озовал в ареста при останалите.

Тримата задържани били изправени пред съда, като магистратите им определили глоба от по 300 лв. за всеки заради грозното им поведение.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сус

    38 4 Отговор
    Трябва само да им сложат една нула към глобата и втори път няма и да помислят за такава изцепка.Ако не могат да платят да метът улиците или да носят тухли .Ама демокрация ,кво да правиш.Всички имат права,а задългения не .
  • 2 Чорбаджия

    27 4 Отговор
    Малко е по 300 лв, трябвало е и по 20 тояги на голо та да не пият друг път!
  • 3 Въпрос

    24 1 Отговор
    Какво щеше да се случи с тези симпатяги при същата ситуация преди 1989 г? За да не изпадаме в носталгия по онова време е нужно санкцията им да бъде по 3000 лв. а който не иска да плати 30 дни арест.

    Коментиран от #8

  • 4 Орел

    16 3 Отговор
    Дано да са му надули кратуната!
  • 5 Жоро

    19 0 Отговор
    С тези пейки пред блоковете, няма оправия от такива комшии. Пред нашият вход е същата работа.Всяка вечер едно и също.Има ли пейка има проблем.Селска му работа.......
  • 6 имаджин

    14 1 Отговор
    Ако бяха на Запад,можеха и по доста палки да отнесат,ама България,какво да правиш? Законът не е пипан още от времето на СДС-то на Лостов. Не може да влизаш " с гръм и трясък в сградата на Шесто районно в Пловдив",и в което и да е такова, и да се правиш на дерибей.
  • 7 Demonaz

    5 0 Отговор
    Стила е Стоян Колев. Реал генста Г,ахил фт. хектор.
  • 8 Шляхтиц

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    Едва ли ще платят глобите. При комунизма обикновено присъдата беше няколко месеца работа в тухларната Тракия и вадеха от пещите вагонетки с изпечени тухли. Тези 300 лева никога няма да платят, така, както кръвнината при убийство никой до сега не е платил.
  • 9 Механик

    10 0 Отговор
    Който не може да плува, да не се съблича- гласи народната поговорка.
    Някой хора, доста хора имат нужда от ИЗЯВА, когато са под въздействие на алкохола. Някак си, простащината която те притежават и умишлено прикриват докато са трезви, избуява когато пийнат.
    Такива хора бих посъветвл, когато искат да пият и да се "проявят" на воля, да отидат на някоя поляна извън града и там да демонстрират всичките си положителни качества.
    Само за сведение, тия сега, ако се смени системата ще се пишат репресирани. Точно с такива "репресирани" се напълни политиката в БГ след перестройката.
  • 10 Отровното трио

    5 7 Отговор
    Браво на човека! Тия корумпирани еничари на ГЕРБ само от това разбират. Всички на протест пред районното!
  • 11 ЕЕЕ ТАКА Е ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА И.Т.Н

    3 2 Отговор
    ПИНЯЦИТЕ НАПАДАТ ПОЛИЦИЯТА
  • 12 ИВАН

    3 9 Отговор
    Те, хората не са седнали да пият от много хубав, весел и осмислен живот ... на такива се подава ръка, а не глоби, репресии и тормоз ... но явно, тука коментиращите са по умни - вижте какви глоби им искат на хората
  • 13 Тия куките

    8 4 Отговор
    Кога и да ги биеш няма да сгрешиш. Много са нагли и корумпирани
  • 14 гост

    5 0 Отговор
    шесто районно е до циганската махала столипиново !!!
  • 15 Екатерина Иванова Цонева

    4 3 Отговор
    Алкохолът не прощава на никого. Затова този човек така е действал без да знае какво прави.

    Коментиран от #16

  • 16 Гражданин

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Екатерина Иванова Цонева":

    Значи е виновен алкохола, а не този, който го е употребил?!?! Интересна теза! И абсолютно невярна! Като вършиш простотии пиян...носи си последствията!