Last news in Fakti

9 Юли, 2021 23:48 6 038 16

Разкрита е голяма наркооранжерия в Троян

  • наркооранжерия-
  • троян

Установените наркотични вещества ще бъдат иззети и унищожени

Разкрита е голяма наркооранжерия в Троян - 1
Снимка: БГНЕС

Голяма наркооранжерия за отглеждане на канабис беше разкрита днес в Троян, в стопански помещения на бивш завод. Задържани са и трима души с обвинения за производство с цел разпространение на наркотични вещества

Това е осмата разкрита наркооранжерия за отглеждане и производство на канабис за последната година, на територията на област Ловеч, поясни окръжният прокурор Валентин Вълков.

"Отново високотехнологични съоръжения за производство на марихуана, в доста голямо количество, над две хиляди бройки, две помещения, в които се произвежда марихуаната и трето, където се суши продукцията, съответно подготвя се за експедиция и реализация на пазара", посочи Вълков.

На място са установени и задържани трима души от Луковит и Червен бряг, които ще останат в ареста поне за 72 ч. с обвинение за производство с цел разпространение на високо рискови наркотични вещества.

От прокуратурата ще поискат и постоянна мярка за задържане като е възможно в хода на разследването да им бъдат повдигнати и други обвинения, допълни Вълков:

"При претърсване на домовете на тези лица са открити около 20 хиляди лева и над 20 хиляди евро в единия дом и технически съоръжения за заглушаване на мобилни апарати".

Установените наркотични вещества ще бъдат иззети и унищожени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ги

    22 0 Отговор
    Уништожавайте! Дайте на народа, че сме изпушили вече!
  • 2 Jonansson

    29 4 Отговор
    Канабиса не е наркотик

    Коментиран от #4, #13

  • 3 Рашков кошмара на толупа

    15 2 Отговор
    Пак хванаха стоката на толупЪ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хипи Минеков

    9 7 Отговор
    Да се раздадат на БСП и протестиращите чалгари, вместо обикновенното плащане за "протестите".
  • 6 Туземци

    29 3 Отговор
    Направо падам като чуя за "нарколаборатория" т.е. парник за трева. Вие в БГ знаете ли какво е истински наркотик и знаете ли че марихуаната е отдавна законна в САЩ? Алкохолът и тютюнът които са по вредни са разрешени, но не тревата е "много опасен наркотик". Ставате смешни - гледайте да хванете истинските наркотици а не да ми имитирате дейност с разни парници и оранжерии.

    Коментиран от #8, #15

  • 7 NYPD

    11 1 Отговор
    Cпoрeд тяхнaтa лoгикa, прирoдaтa e лaбoрaтoрия, кoятo cинтeзирa трeвa, c eдвa ли нe идeятa, дa прoдруca биoлoгичнитe видoвe!
    А със други насипни килограми няма ко да стани!
  • 8 Хахахахах

    1 9 Отговор

    До коментар #6 от "Туземци":

    Да е туземци сме като не се приема тревата, а САЩ са супер нали, там всичко е разрешено щом и жените си сменят и даже се и снимат смятай какъв морал и ценности имат. Отивай там мен, само за теб е.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 САТЪРА НА ХАНА

    2 5 Отговор
    СЛАВИ ЧАЛГАТА , ЩЕШЕ ДА СИ Е ТЪП И БЕЗ ДА ПУШИ МАРИХУАНА ЗА ЗАТЪПЯВАНЕ - БЕЛ.РЕД. В ОХФОРДСКИЯ РЕЧНИК НА АНГЛИЙСКИЯ ЕЗИК , ПУШАЧИТЕ НА МАРИХУАНА СА НАРЕЧЕНИ
    "ПОТ ХЕД" - ГЛАВА ТЕНДЖЕРА - ПОНЕЖЕ ЗАТЪПЯВАТ
    ................ ............................... .................. ..............
    А АКО СЕ ВЪРНЕМ КЪМ СЛАВИ ЧАЛГАТА , ТОЯ ИМА НЕВРОЛОГИЧНИ УВРЕЖДАНИЯ НА ДВИГАТЕЛНО-ОПОРНИЯ АПАРАТ И КОЖА ХАРАТЕРНИ ЗА ПУШАЧИТЕ НА КРИСТАЛ МЕТ - АМФЕТАМИН , И СМЪРКАЧИТЕ НА КОКАИН- - ДЕМЕК ПЪТНИК Е :)))
  • 11 САТЪРА НА ХАНА

    2 5 Отговор
    ДРОГА-РЕ-ТО КАТО СЕ НАДРУСАТ И СПИРАТ ДА МИСЛЯТ ЗА ДА ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА СИ - ДА НАПРАВЯТ РЕВОЛЮЦИЯ
    ........ .......
    А АКО ВСЕ ПАК СЕ ХВАНАТ ДА ПРАВЯТ РЕВОЛЮЦИЯ , КАТО ИМ СВЪРШИ ДРОГАТА , СПИРАТ РЕВОЛЮЦИЯТА И ТРЪГВАТ ДА ТЪРСЯТ ДРОГА ОТ МАФИЯТА
    ...........................БАТКО МУТРО-КАПИТАЛИСТ , ВСИЧКО ГО Е ИЗМИСЛИЛ , БРЕ ДРОГА-РЕ :))
  • 12 na misirkata fatkata

    16 0 Отговор
    Оставете хората да си гледат по 2-3 растения и няма да има оранжерии!!!
    Само в третия свят приматите мислят че коза е наркотик!
  • 13 И много други са наркотици

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Jonansson":

    Но кухите тикви не знаят точно наркотици са ,също и анаболите с които се друсат българските и всички спортуващи... полицаи .А който знае че са наркотици на изпита за полицаи ги питата дали е употребявал и интересно какво отговарят и защо ги приемат на служба ...Затова не се търсят службите за помощ проблемите се разрешават по други начини.
  • 14 Чичко тревичко

    2 1 Отговор
    Отново акция срещу дребните земеделски производители? Между другото, "високотехнологична лаборатория" и оранжерия за марихуана са две съвсем различни неща.
  • 15 Кочътър

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Туземци":

    След като не е разрешена от закона значи е незаконна, нелегална и е в категорията на наркотиците.

    Коментиран от #16

  • 16 КЕНТАВЪР

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кочътър":

    Точно по тази причина този закон е морално остарял, за това трябва да се прегледа и вземат нови решения,които да дават право на свободен избор и лично мнение,а не защото на Сталин му е било по приятно да се напива.И алкохолизмът има много по неприятни последствия в личен и социален план от каннабисът-ФАКТ!