Last news in Fakti

16 Септември, 2022 14:51 2 015 3

МВР разкри три наркооранжерии в бивш стопански двор край Попово

  • попово-
  • канабис-
  • наркооранжерия

Зелената и сухата тревиста маса, както и високотехнологичното оборудване, са иззети

МВР разкри три наркооранжерии в бивш стопански двор край Попово - 1
Снимка: МВР

Криминалисти от ОД МВР Търговище разкриха три високотехнологични оранжерии, изградени във вътрешността на бивш стопански двор в с. Долец в община Попово, съобщават от МВР.

Акцията е проведена на 15.09.2022 г. Служителите на МВР са претърсили постройка, стопанисвана от 44-годишна жена от гр. Попово. Там те открили 589 саксии с отглеждани в тях растения с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест показал, че това е канабис.

Оранжериите са били разположени в хале, разделено на 3 части. Растенията в тях са се намирали в приблизително еднаква фаза на развитие.

При последвалите на същия ден процесуално-следствени действия "Претърсване и изземване" в дома на същата жена в гр. Попово е намерен пакет със суха тревиста маса с тегло 2 кг. В избено помещение към жилището била открита оборудвана лаборатория без растения в нея.

Зелената и сухата тревиста маса, както и високотехнологичното оборудване, са иззети по надлежния ред. 44-годишната жена е задържана. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава осъществява под ръководството на Районна прокуратура Търговище.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тая е бушон

    1 0 Отговор
    Нищо не сте направили пак!
  • 2 Венета Новакова

    6 0 Отговор
    Бабо, добре ли си?
    Казах ти, че това не са домати, ама ти не, та не!
  • 3 МВР Е ОПГ

    1 0 Отговор
    Отдел "наркотици" откраднаха дрогата!!!