Last news in Fakti

17 Август, 2021 13:28 3 769 17

"Доживотен затвор" за убиеца на Кристин от Сотиря

  • кристин-
  • сотиря

Делото беше образувано по жалба от защитника на подсъдимия

"Доживотен затвор" за убиеца на Кристин от Сотиря - 1
Снимка: БГНЕС

След окончателно решение на ВКС Мартин Трифонов ще изтърпява наказание "доживотен затвор" за убийството на малолетната Кристин в село Сотиря. От съда информират, че на последна инстанция присъдата е изменена от доживотен затвор без замяна, в доживотен затвор. Делото беше образувано по жалба от защитника на подсъдимия.

На първа инстанция Трифонов беше осъден за инцидента, станал преди две години в сливенското село. А в присъдата беше записано, че умишлено е умъртвил по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост малката Кристин. Трифонов беше осъден и за опит за изнасилване на детето.

Присъдата беше потвърдена с решение на Бургаския апелативен съд. Върховните съдии приемат, че касационната жалба е основателна по отношение несправедливост на наложеното наказание.

Според върховните магистрати апелативният съд е определил вида на санкцията след попълване на доказателствения материал с достатъчно данни за извършеното. От друга страна общата преценка не дава основание за извод, че наложеното на Трифонов най-строго и изключително наказание е адекватно.

Насилието и бруталността са самоцелни, напълно излишни за сломяване на съпротивата на 6-годишно дете, пише в мотивите на ВКС. Също така фактът, че е изтърпял ефективно наказание лишаване от свобода, и само година по-късно посегнал на живота на Кристи, показва, според съда, че не е преодолял липсата на задръжки, не е изградил морални ценности и продължава да не зачита установените норми на поведение.

Според състава на ВКС решителен аргумент в подкрепа на искането за налагане на по-лекото наказание е двадесет и една годишната възраст на подсъдимия.

Процесът на деградация на личността не е продължил достатъчно дълго, поради
което съществува вероятност да е обратим, мотивират се съдиите. Неприемливите възгледи и антиобществени нагласи са формирани у подсъдимия под влияние на липсата на достатъчно възпитателни грижи в ранната му възраст и отсъствието на социална среда, пише в окончателното решение на съда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубаво

    42 0 Отговор
    малко му е , такива не заслужават да ги храниш и поиш... тая джага заслужава смъртна присъда
  • 2 Грульо

    26 0 Отговор
    Сега да бачка в пандиза, няма народа да му плаща режийнте! Ако не ще да бачка, няма да яде. :D
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 историчка

    14 0 Отговор
    Лозан Панов и БХК за проклятието за България!
  • 5 Венелинооо....?!

    28 0 Отговор
    Умишлено изнасилване, душене и убийство на дете - на това ли казваш "инцидент"?
  • 6 Петя

    16 0 Отговор
    Интересно защо не споменават, че това изменение на присъдата ще му даде право да излезе от затвора, след 20 г. Пак ще е млад - на 40 г., а жестоко убитото от него дете го няма
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 0 Отговор
    при соца имаше смъртна присъда за убийци
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    и ако дойде амнистия ще го помилват и пак ще изнасилва и убива
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    параазит циганин
  • 12 Аз, врачанката

    3 0 Отговор
    Ако е в Китай-за такова деяние, извършителят се разтрелва публично.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 111

    3 0 Отговор
    Ако е беше изнасилил без да е убива щеше да лежи 5-6 години и да излезе , но явно не знае законите . А така го съдят за две тежки престъпления , убийство с изнасилване на дете . Той и да е беше изнасилил само и да беше лежал в затвора 5-6 години после няма гаранция,че ще се подобри , защото веднъж е лежал в затвора . Там му е мястото .
  • 15 Защо

    2 0 Отговор
    си мислите, че в затвора този изверг ще оцелее?
  • 16 pbdan

    1 0 Отговор
    Зa cмeткa нa cмeшнитe приcъди бългaрcкият cъд oтcъждa oгрoмни cуми кръвнинa, кoитo никoй ocъдeн нe e уcпял дa изплaти. Нaпримeр Ceвeрин убил Виктoрия oт Руce e ocъдeн нa 30г. и 450 000лв. Oт бaнкoвaтa ли cмeткa дa му ги взeмaт? Или oт Мaртин зa убийcтвoтo нa Криcтин - дoживoтeн и 600 000лв кръвнинa?! Дoживoтния нe му ce рaзминa зaщoтo пoпрaвихa зaкoнa c гoлям зoр. Тaкивa трябвa дa рaбoтят пo 12ч. нa дeн и пoнe 1000лв. нa мeceц дa привeждaт нa пoтърпeвшитe. C тия пaри хoрaтa щe cи рoдят или ocинoвят другo дeтeнцe. Дa, aмa нe! Щe cи лeжaт прeд тeлeвизoрa пo цял дeн и щe ce oплaквaт oт бaткoвцитe.
  • 17 pbdan

    0 0 Отговор
    Имам една идея(не съм юрист). Съкратеното съдебно производство да бъде позволено не само когато престъпникът си признае, а и когато се е предал доброволно на органите на МВР. Значи бягал, укривал се и като го хванат - съжалявам?! Като съжаляваш да си се предал. За него човешкият живот не е нищо, та едно ехидно съжаление няма да изкаже да оттърве доживотния затвор. Северин(убил Виктория) избяга чак в Германия, Здравко(убил Вероника) го разкриха, Мартин(убил Кристин) го гониха по поляните и беше прострелян за да го хванат, Мехмед(убил Дамла) също го разкриха полицаите.