Last news in Fakti

11 Август, 2021 21:55 9 508 33

Скандални новини за Мартин, изнасилил и убил малката Кристин от Сотиря

  • мартин трифонов-
  • сотиря-
  • кристин

Състав на ВКС е отменил решение на бургаския апелативен съд , с което  м.г. бе потвърдена доживотната присъда без право на замяна срещу убиеца

Скандални новини за Мартин, изнасилил и убил малката Кристин от Сотиря - 1
Снимка: БГНЕС

Състав на ВКС е отменил решение на бургаския апелативен съд , с което м.г. бе потвърдена доживотната присъда без право на замяна срещу убиеца на малката Кристин от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов. Промяната е в частта „без право на замяна“, като милозливостта е аргументирана с младежката /21 години/ възраст на убиеца и твърдението, че процесът за деградация на личността му е все още обратим, съобщава "Монитор".

Решението е от 9 август, а заседанието на състава е било на 14 април т.г., то е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. Пълният текст и мотивите предстои да бъдат публикувани.

Постановилият първоначалната възможно най-строга присъда, председателят на сливенския окръжен съд Мартин Данчев остана изненадан от развоя на процеса, по думите му извършителят не заслужавал подобен „подарък“. Той припомни, че зад гърба си младежът е имал две предходни ефективни осъждания за блудствени действия и кражби, излязъл бил от затвора на 24 април 2018-а.

Посегателството над детето извършил в напълно трезво състояние, психиатрите са категорични че е съзнавал какво върши и може да носи пълна отговорност.

„Нямам думи, звучи абсурдно, но преди да се запозная в детайли не бих могъл да взема цялостно отношение. Нека тази милост лежи върху съвестта на предоставилите я!“, лаконично заяви по телефона адвокат Сиво Сивов, който представлява интересите на почерненото семейство.

Той припомни, че полумъртвото тяло на ненавършилото 7 години момиченце бе намерено от дядо ѝ Красимир Георгиев под мост недалеко от центъра на село Сотиря, смъртта настъпила броени минути след пристигането на линейката.

В последствие патоанатомите установиха потресаващи следи от жестокост, които накараха в хода на делото съдебният лекар д-р Тома Чаушев да заяви, че в дългата си практика за пръв път се сблъсква с подобно зверство. Момиченцето е било изнасилено, душено и в последствие нападателят е разбил главата ѝ.

Мартин Трифонов беше задържан почти денонощие по-късно след опит да избяга и да се укрие. В хода на преследването му беше прострелян и това наложи няколкомесечното му лечение първо в Сливен, а след това и в болницата при централния затвор в София.

Пред съда младият мъж призна изцяло събраните факти и обстоятелства, делото премина по съкратената процедура. При закрити врати Трифонов „обяснил“ посегателствата над невръстното момиченце с думите „Прииска ми се!“.

Броени месеци след присъдата от Сливен той атакува размера ѝ пред бургаския апелативен съд, който отхвърли жалбата за „прекомерност“ на наказанието. Последва жалба пред ВКС, в която се позовава на практиката на Европейския съд за правата на човека, че всяко едно наказание трябва да има предел. Там е бил цитиран член 3 от Европейската конвенция за защита правата, който гласи: „Никой не може да бъде подложен на изтезания или нечовешко или унизително отношение или наказание“.

Убийството на невръстната Кристин Георгиева и последвалите бурни протести доведоха до промени в Наказателния кодекс, които не позволяват въпреки самопризнанията и съкратения процес присъдата спрямо извършителя да бъде автоматично намалена с 1/3-а припомнят юристи.

Изпълнението на доживотните присъди е в условията на специален режим, осъденият няма право на отпуск, коментират запознати с условията зад решетките.

В село Сотиря разбраха за „помиловката“ от журналисти, хората не искат да повярват, че е възможно някой ден извергът да се върне там. Веднага след произнасянето на първоначалната присъда майката на Кристин, Гергана Драгнева - бабата Мария и дядото Красимир продадоха наследствения си дом в селото и се пренесоха да живеят в Сливен.

Тялото на жертвата бе кремирано, траурната церемония по желание на близките беше в изключително тесен кръг, припомниха бившите им съседи.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ммм

    58 0 Отговор
    Какъв психопат... убиец. Изписано му е на лицето.
  • 2 44444

    67 2 Отговор
    ДПС кадрува във ВКС. Дайте имената на извергите помогнали на друг изверг
  • 3 Данъкоплатец

    103 1 Отговор
    Не желая данъците ми да отиват за издръжка и хранене на този червей до живот. Смъртна присъда, поне с инжекция за по-хуманно.
  • 4 Борисов

    59 16 Отговор
    Правилно решение!Като излезе след 5 години,ще стане един хубав депутат от ГЕРБ.
  • 5 Активист на БКП

    64 3 Отговор
    Дано изклеца и убие някоя магистратска щерка
  • 6 Адвокат

    77 0 Отговор
    Искаме имената на престъпниците от ВКС произнесли тази подигравка. Корумпирани и дебилизирани некадърници! Да изискаме незабавното им уволнение!
  • 7 Лидия

    57 0 Отговор
    Ето за това става въпрос, всички престъпници се изкарват невинни или убийството и изнасилването се брои за леко престъпление или просто хулиганска проява, вместо да иска да праща българи и македонец в космоса Станислав Трифонов трябваше да обърне голямо внимание на съдебната система и съдиите от ВКС
  • 8 това са изроди

    49 2 Отговор
    мръсни гадове на заплата при Сорос и неговото отворено общество които са за насилието над деца дано са ви достатъчно тези пари това съдии ли са изроди
  • 9 ????

    64 1 Отговор
    Ехоо, я вижте еврогейските защитници на престъпниците какво са записали в член 3 на еврогейската защита на правата"никой не може да бъде подложен на унижение, подложен на наказание. и тн! А правата на момиченцето бе изроди? Къде са бе? Тя какво е изтърпяла? Какво още правим в този съюз хорааа!?
  • 10 Типичен ганювец

    13 12 Отговор
    ...приискало му се е....
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 1 Отговор
    при соца имаше смъртна присъда
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 0 Отговор
    помните ли убиеца на ВИКИ ЖУРНАЛИСТКАТА от ТВ РУСЕ
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 1 Отговор
    БМБ излъга БАЩАТА на убитата АНДРЕЯ от ГАЛИЧЕ
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 0 Отговор
    помните ли ВЕРОНИКА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

    Коментиран от #28

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 1 Отговор
    след 5 години ще го пуснат и пак ще убива изнасилва
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 4 Отговор
    ИВАН ГЕШЕВ
    БОЙКО БОРИСОВ пазят
    иганите защото са им гласо податели на герб

    Коментиран от #17, #18, #20, #22

  • 17 Пази ги

    7 16 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ВКС на Лозан Панов.
  • 18 Пинчо

    3 38 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Май зачестиха убийствата с новото служебно правителство. А, честито!!!
  • 19 Дедо

    31 0 Отговор
    Е тоя заслужава да му резне човек главата.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 само факти

    21 6 Отговор
    ЗАЩО НЕ ВИЖДАМ ОПАШКИ ОТ ВЪЗМУТЕНИ ЖУРНАЛИСТИ ПРЕД КАБИНЕТА НА ЛОЗАН ПАНОВ.ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО ПИТА ЗА ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ .КЪДЕ СА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗА СЪДЕБНА СПРАВЕДЛИВОСТ,КОИТО ВИСЯХА ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА ГЕШЕВ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кичак

    17 0 Отговор
    Типично по европейски, най-изяеените психопати и уроди да бъдат дундуркани от обществото а като излезнат да са закоравели тепегьози.
  • 24 СтадотоПросто

    29 5 Отговор
    "Кой не скача е червен!"Помните ли,защото аз помня.По Бай Тошово време животът бил. "тежък"и недемократичен, защото нямало банани по магазините. Нямаше банани,но нямаше и такива изверги и садисти. А подобни на тоя на снимката своевременно отиваха или в Белени или в Бухово.На ви банани сега,яжте до насита ,защото Бай Тошо отдавна го няма да ви пречи да ги ядете. Оплачете са на СДС-шайкаджиите,които ви докараха евро-гейо-атлантическите ценности,по които е възпитаван тоя,на снимката.
    АнатемаНаСуллюПаситто!
  • 25 Знам

    14 0 Отговор
    Трябва да е като в....., екзекуция и роднините да платят патрона!!!
  • 26 Карен

    15 0 Отговор
    Този,собственоръчно ще го екзекутирам ако го пуснат!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сър Стенли Ройс

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Чували сме и за брат ти
  • 29 БПФ

    19 0 Отговор
    Ако бяхме държава, тоя извepг щеше да е ликвидиран веднага след доказване на вината му... а тук някакъв мерзaвец в тога се опитва да му остави вратичка за бъдещо освобождаване !!! И преди съм казвал, стотици пъти, че ако искаме да си върнем държавата, първо тия с тогите трябва да избесим !!!
  • 30 кочо

    5 0 Отговор
    лежането във затвора е ефективно до 7г.след тях човек е невъзможно да се промени.затова доживотна присъда не е ефективна и трябва да се премахне.трябва да има --3г...7г.каторга...и смъртна присъда.
  • 31 оня с коня

    0 0 Отговор
    На сапун
  • 32 За пинчо

    1 0 Отговор
    Ти си най обикновен тъпак. Ако няко
    га станеш баща, как ще приемеш та
    КОВА нещастие!? Не ти го пожелавам
  • 33 pbdan

    2 0 Отговор
    Зa cмeткa нa cмeшнитe приcъди бългaрcкият cъд oтcъждa oгрoмни cуми кръвнинa, кoитo никoй ocъдeн нe e уcпял дa изплaти. Нaпримeр Ceвeрин убил Виктoрия oт Руce e ocъдeн нa 30г. и 450 000лв. Oт бaнкoвaтa ли cмeткa дa ги взeмaт? Или oт Мaртин зa убийcтвoтo нa Криcтин - дoживoтeн и 600 000лв кръвнинa?! Дoживoтния нe му ce рaзминa зaщoтo пoпрaвихa зaкoнa c гoлям зoр. Тaкивa трябвa дa рaбoтят пo 12ч. нa дeн и пoнe 1000лв. нa мeceц дa привeждaт нa пoтърпeвшитe. C тия пaри хoрaтa щe cи рoдят или ocинoвят другo дeтeнцe. Дa, aмa нe! Щe cи лeжaт прeд тeлeвизoрa пo цял дeн и щe ce oплaквaт oт бaткoвцитe.