Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 12:02 2 060 24

Кримигерои пребиха и ограбиха дядо във врачанско село

  • побой-
  • дядо-
  • рогозен

Нападателите го заплашили, че ако не им даде парите си, ще го застрелят

Кримигерои пребиха и ограбиха дядо във врачанско село - 1

Самотен възрастен мъж беше жестоко пребит и ограбен във врачанското село Рoгозен. Извършителите са криминално проявени, единият е непълнолетен, другият - наскоро излязъл от затвора.

85-годишният Цветан Данковски е болен и диша с кислороден апарат. Това обаче не спира неговите грабители, които го нападат нападнат в неделя в своя дом.

„Гледах мача ЦСКА – Славия. На полувремето станах, за да си включа кислорода. Това стана към 18:45 ч., когато става най-тъмно. Влизат двама – единият по-крупен, а другия – малък. Големият направо с два юмрука (ме удари) в главата. Аз паднах на кревата, започна да ме бие с някакво желязо по главата. Разбрах после, че бил пистолет“, разказа Цветан пред БиТиВи.

Нападателите го заплашили, че ако не им даде парите си, ще го застрелят. Цветан им дал наличните си средства и ги помолил да си тръгнат, защото започнал да се влошава вследствие на ударите и да се задушава. „Видях, че ще се умира. Задушавах се, сърцето не работи“, сподели пострадалият.

След като взели 280 лв., които били останали от пенсията му и телефона му, двамата мъже си тръгнали. Цветан престоява сам през нощта, накрая успява да излезе и да се свърже с брат си, който живее в съседната къща.

Двамата извършители са криминално проявени и добре познати в общината. Единият е само на 15 години, но вече има няколко дела срещу него, като едното е за изнасилване. Другият е рецидивист излязъл наскоро от затвора, осъждан за многобройни кражби, каза кметът на Рогозен Пламен Кюковски.

Цветан е плащал на охранителна фирма, но според кмета, тя няма нужния капацитет, за да върши ефективно тази дейност и само неин патрул минава от време на време. В община Хайредин има четирима полицаи, които трябва да обслужват шест села, което е крайно недостатъчно, посочи кметът на Рогозен. Води се досъдебно производство за нападението над Цветан. По-възрастният нападател се е укривал до снощи, но вече е арестуван.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идиоти , пребили 85 годишен!

    65 0 Отговор
    Какви майки са ги раждали тия. През средновековието щяха да бъдат пребити и обесени.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Капитализъм

    35 9 Отговор
    В действие

    Коментиран от #6, #20

  • 3 Сигурно

    43 2 Отговор
    Са от зелените
  • 4 аЛА БАЛА

    56 0 Отговор

    До коментар #1 от "Идиоти , пребили 85 годишен!":

    кВИ МАЙКИ цигански .как не разбрахте ,че тези индивиди нямат човешки капацитет.Само от лопатата разбират.
  • 5 римляни

    8 15 Отговор

    До коментар #1 от "Идиоти , пребили 85 годишен!":

    През Средновековието е било късмет да доживееш 40г. В джунглата оцелява по-силният.
  • 6 SSD

    41 0 Отговор

    До коментар #2 от "Капитализъм":

    Хъхрещите шведи са ниша раса!30 години власта ги използва,и никой не се ангажира да ги обуздае!Докогс?
  • 7 Bakicha

    43 0 Отговор
    А вчера ми се жалват ,че полицай е зашлевил няква циганка .БРАВО НА ПОЛИЦАЯ ,ЧЕ ИМА КУРАЖ. Дядото не може да се защити от тази напаст държавата е заспала в дълбок сън и който и да дойде не може да я съживи.
  • 8 На тези двама роми

    27 5 Отговор
    Ако ги набарам ще ги бия бавно и мъчително, после рязане на пръсти.

    Коментиран от #17, #21

  • 9 дааа

    24 2 Отговор
    Много тъжно ,но трябва да свикваме вече,че това ни чака за напред.ГЕРБ,ПП,ДПС все тая ,нищо не се променя освен лицата от екраните,които ни обясняват какво светло бъдеще ни чака.
  • 10 От чужбина

    25 0 Отговор
    Рецидивиста ще влезе ли бързо в затвора? И да си доизлежи всичките други присъди за които вероятно е пуснат предсрочно. И да бачка тежка работа за без пари. Така де, трябва да си заработи за храната и леглото. Другия също.
  • 11 pbdan

    25 0 Отговор
    Защо ги наричате кримигерои? В други публикации съм виждал малолетните престъпници да ги наричате палави хлапета, малчугани. Толкова ли сте пристрастни към тях?
  • 12 Аааааа

    14 0 Отговор
    Били 4-ма полицаите само за 6 села............я повикай и кметовете им, та вземи ги осини тия хубавци докат си забравят имената.......давай ги на съд после!
  • 13 ЦИГАНЯГИ.

    26 0 Отговор
    МАЛОЛЕТЕН И ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА
    ПУСНАТ ОТ ЗАТВОРА. ОТВРАТ.
  • 14 адаша

    18 0 Отговор
    Тия не трябва да влизат в затвора. Има друг начин за наказание. Испанците са го измислили през средновековието.
  • 15 таке даскалот

    7 6 Отговор
    Виждат ли герберастите какви простотии натвориха ???!!! Докато Ценко беше кмет в цяло врачанско циганто преди да направят нещо си правеха сметката !!! сега бняма кой да се противопостява на циганския терор !!! Така е нали все още са ликтората на тиквата !!!
  • 16 Пенди

    7 4 Отговор
    Това са гласоподавателите на ГЕРБ.
  • 17 Пенди

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "На тези двама роми":

    И после пръстчетата в хралупата. Ама навътре за да не могат да ги извадят.
  • 18 Като

    15 1 Отговор
    Като гледам колко полицаи и жандарми пазиха властта днес от любовта на народа, да вземат да командироват една десета от тях в северозапада за респект, всички хора ще забравят за престъпниците… Ама обикновения човечец не е кирчо.
  • 19 Перо

    7 2 Отговор
    В провинцията,ГРОБ още бесуват! Рашков,къде си?
  • 20 Любопитко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Капитализъм":

    Понеже тази констатация постоянно се появява под "статии" за "подвизите" на "кримигерои", за чиято етническа принадлежност никой няма съмнение, да те питам нещо. Мислиш ли, че преди 9.9.1944, демек при "оня" капитализъм, такова нещо можеше да се случи, и ако се случи - да не остане наказано, ама не с "пробация"???
    Отговори ми, пък после пак си пей мантрата за "капитализма в действие"... Само да припомня на "разсеяни" като тебе, че при "оня" капитализъм, ра разлика от "сегашния", е имало смъртно наказание. И съм сигурен, че не само на книга!!!
  • 21 "Умнико",

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "На тези двама роми":

    набий си в не умната кр... туна, че ромът е течност, и като така - няма пръсти!!! Пръсти има Ц И Г А Н И Н Ъ Т. Знаеш ли какво означава Ц И Г А Н И Н???
  • 22 Димитър

    0 0 Отговор
    Този е от лилави римляни е прабъгарите
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Макета да ви ежем

    0 0 Отговор
    Какви "герои" ежем ти и героизма