Last news in Fakti

12 Юни, 2013 14:44 2 530 0

25 години затвор за Марио Любенов - Заека /Обновена/

  • затвор-
  • марио любенов-
  • заека-
  • мирослава николова
25 години затвор за Марио Любенов - Заека /Обновена/ - 1
Снимка: Мироглед

25  години затвор постанови Пернишкият окръжен съд на Марио Любенов – Заека за убийството на Мирослава Николова.

Присъдата ще бъде изтърпяна при първоначален строг режим, съобщи "Мироглед".

Процесът срещу Заека тръгна в понеделник, но Любенов поиска съкратен процедура и всичките 93-ма свидетели бяха освободени. Така той неочаквано се призна за виновен, а обяснението му бе, че го прави защото медийният натиск ще принуди съда да издаде осъдителна присъда.

Любенов ще трябва да заплати  150 000 лв. кръвнина на майката. Същата сума се дължи и на бащата на убитото момиче и над 20 000 лв. на съда.

Мирослава бе отвлечена и удушена  на 7 ноември 2011 г.  За нейни екзекутори бяха посочени Марио Любенов и Стойчо Стоев – Чочо, който обаче се самоуби при странни обстоятелства. Според роднините на момичето на Заека е платено, за да поеме вината. Бащата на Стойчо – Петър, също смята, че е имало натиск срещу Заека.

Присъдата подлежи на обжалване пред по-виша инстанция в 15-дневен срок.

Засега 25 г. затвор са добре, но ще обжалваме”. Това заяви майката на убитата Мирослава Николова Емилия Шумкова минути след като чу осъдителната присъда на убиеца на дъщеря й Марио Любенов – Заека.
Почернената майка смята, че може да има поръчител на убийството, а Любенов и Стойчо Стоев – Чочо да са извършителите. Възможно било и да има натиск върху Заека, за да се признае за виновен.

„Прокуратурата, МВР и ГДБОП затвориха кръга на делото. Стойчо се самоуби, поне по документи, Марио се призна за виновен и това е всичко”, каза още почернената майка.
Защитниците на роднините на Мирослава са категорични, че не са доволни от присъдата и ще я обжалват пред по-виша инстанция. Това обаче ще направят и адвокатите на Заека.
„Няма никакви доказателства Марио да е участвал в убийството. Той изглежда психически и физически зле. Изненада ме решението да се признае за виновен. Преди това не сме го обсъждали като вариант.  Пред мен никога не е казвал, че е виновен”, заяви адвокатката на Марио Диана Ангелова.
Защитничката подчерта за пореден път, че има много допуснати нарушения по делото. Имало и доказателства, които водели извън Марио и Чочо. В показанията си Стойчо говорел в множествено число.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА