Last news in Fakti

19 Юли, 2022 08:15 4 573 10

Незаконни пътни знаци на републикански път

  • гкпп-лесово-
  • мвр-
  • пътни знаци

Те водели към частен паркинг в района на ГКПП-Лесово, твърди вътрешното министерство

Незаконни пътни знаци на републикански път - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

МВР откри незаконни пътни знаци, при това на републикански път и то в непосредствена близост до обект от националната сигурност, какъвто е ГКПП-Лесово. Това става ясно от официално съобщение на самото вътрешно министерство.

За случая в областната дирекция на МВР в Ямбол бил получен сигнал. Според получената информация, на републиканския път I-7, пред частeн паркинг преди ГКПП-Лесово, са били поставени пътни знаци. Те указвали ред за навлизане в паркинга и на практика подвеждали шофьорите, твърди МВР. Веднага била предприета проверка на място, при която главен инспектор Тодор Мишинев, началник на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Ямбол, установил поставени последователно конфигурации пътни знаци. Тя включвали следните табели: Т6 - Пътно превозно средство, за което се отнася знакът със символ за товарен автомобил, за лек автомобил и за автобус, Т11 - Посока към обект - надясно и Д20 - Платен паркинг.

Полицаят уведомил Областното пътно управление – Ямбол за констатираното от него, след което последвала съвместна проверка. Тя установила, че в базата данни за въведената организация на движение в пътния участък на управлението, за посоченото място е предвиден само един пътен знак - Д19 - Паркинг, а описаните по-горе табели са поставени незаконосъобразно, посочва вътрешното министерство.

МВР твърдят, че неправомерно поставените знаци са били демонтирани в присъствието на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, който се оказал в този момент в командировка в региона. Той бил там във връзка със стартирали съвместни контролни действия на граничните пунктове Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново.

Прави впечатление, че МВР разказва подробно за това, което е открило, както и се хвали как е премахнало незаконните пътни знаци, но пропуска да посочи кой е сложил знаците, както и каква санкция е приложена спрямо него, пише "Сега".

През годините има примери на поставени пътни знаци без никой да знае как точно е станало това, както и множество подозрения, че става дума за незаконни табели. Такива са установявани, включително и в София, на които например пише "Частен имот, преминаването забранено", а видимо става дума за градска улица.

Само преди година и половина медиите пък извадиха случай, при който на пътна отсечка с дължина 360 метра в село Мадан един и същи пътен знак за предимство беше поставен многократно през около 10 метра. Снимките, показващи направеното, бяха публикувани в социалните мрежи и предизвикаха множество коментари. Общо 14 пътни знаци бяха поставени на малката уличка, която води към местното гробище - пример как на практика има голям проблем с правилата кой поставя пътните знаци и кой ги контролира, като се има предвид, че неспазването им води до глоби, които понякога са и твърде големи.

В конкретния случай тогава стана ясно, че става дума за пътен проект за 1 120 000 лв., включващ изграждането на общо пет улици в няколко села. Твърдеше се, че тези знаци са били одобрени и от проектанта, и от финансиращия орган, за да се повишало вниманието на шофьорите. От КАТ - Монтана обаче заявиха тогава изрично, че не са одобрявали поставянето на знаците.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боюви

    15 0 Отговор
    творби на криминално печелбарство .
  • 2 Стефан Петров

    14 3 Отговор
    В Русия, която толкова обичате да плюете, всеки гражданин със закон има право по съдебен ред да обжалва неправилно поставен според него пътен знак.

    Коментиран от #8

  • 3 хаха

    15 1 Отговор
    Бандитите си правят и частни пътища и слагат знак ВЛИЗАНЕТО ЗАБРАНЕНО!
  • 4 Браво !

    8 0 Отговор
    Сега ще почнат едни проверки! Не си е работа!
  • 5 Бързи и яростни

    10 0 Отговор
    Пълна какафония са пътните знаци в БГ. Изисква се умение за работа с гайгеров брояч, за да отсееш и уловиш идеята на "твореца". А те, "творците" са - КАТ, който не ги слага, но ки одобрява и после следи дали се спазват, общината, пътна маркировка и редица агенции. Резултатът е пълна какафония. А да и всички знаци за ограничаване на скоростта са грешно поставени.

    Коментиран от #7

  • 6 Въпрос към АПИ

    4 1 Отговор
    Опасните коловози и кратерите по пътя София/Ялбаница - Плевен - Русе кога ще бъдат отремонтирани? Всяка седмица на този път загиват по няколко души в стремежа си да заобиколят поредната дупка!
  • 7 2222

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бързи и яростни":

    В моят малък град по едно време беше настъпил тотален хаос, нямаше знаци, а като решиха да сложат, се оказа че малки и пусти улички са с предимство спрямо главните и натоварени, а там където хората преди си спираха колите, се оказа че вече е забранено. Но мина известно време и направиха доста размествания на знаци.
  • 8 Бате Енчо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стефан Петров":

    Ако е на под 1,5 промила.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.