Last news in Fakti

30 Август, 2022 17:05 1 332 3

Прокуратурата се самосезира за 21-годишната родилка, починала след секцио

  • прокуратура-
  • родилка-
  • секцио

Разпоредено е да бъдат снети писмени обяснения от всички лица, имащи отношение или информация за случая

Прокуратурата се самосезира за 21-годишната родилка, починала след секцио - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжна прокуратура-Велико Търново спешно се самосезира по публикации в медиите относно смъртта на 21-годишната родилка, починала в болницата в града.

На органите на ОДМВР-Велико Търново незабавно е възложено извършването на предварителна проверка по случая, като е определен 3-дневен срок за приключване на същата. Разпоредено е да бъдат снети писмени обяснения от всички лица, имащи отношение или информация за случая, както и приобщаване на всички относими документи. Предвидено е извършването на всички възможни действия по максимално бързо, обективно, всестранно и задълбочено изясняване на всички обстоятелства, довели до смъртта на младата жена.

С оглед резултата от проверката, ще бъде незабавно преценено образуването на досъдебно производство за престъпление по чл. 123 от НК. Предвиденото наказание е от една до шест години „лишаване от свобода“.

Окръжна прокуратура Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалата жена.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бог да прости!

    6 0 Отговор
    Докторе, докторе, като знам аз какъв съм инженер, ти какъв ли си доктор?...
  • 2 Ицо

    8 0 Отговор
    До сега не съм чул да има осъден лекар. Гарван гарвану око не вади.

    Коментиран от #3

  • 3 И кво праим ся..?

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ицо":

    То и полицай няма осъден за корупция...сигурно всички са невероятно честни и политиците също-за това ни е толкова хубава държавата...толкова хубава,че да нямаш търпение да се махнеш...