Last news in Fakti

4 Януари, 2023 16:10 1 735 24

Жителите на с. Гъмзово искат изселването на семействата на децата, убили мъж за шише ракия

  • с. гъмзово-
  • убийство-
  • тийнейджъри

Хората, основно възрастни, около 350 човека, са в шок от извършеното престъпление и подготвят подписка

Жителите на с. Гъмзово искат изселването на семействата на децата, убили мъж за шише ракия - 1

Жителите на видинското село Гъмзово настояват за справедлива присъда за убийството на 59-годишния им съселянин Борислав Б. От два дни те живеят в страх, след като стана известно, че четири деца са пребили до смърт за шише ракия Борислав Борисов, каза за БТА кметът на селото Венизел Флоров.

Той е един от първите, които отиват до къщата на убития, която се намира в края на селото и откриват трупа му. В близост да нея няма съседи, каза още кметът и допълни, че повече от 60 години селото не помни подобно тежко престъпление. Хората, основно възрастни, около 350 човека, са в шок от извършеното престъпление и подготвят подписка за изселване на семействата на момчетата от Гъмзово. За момчетата – на 10, 15, 16 и 17 години, никой в селото не казва добра дума. Те са познати на полицията и често извършват домови кражби, пият, крадат, бият се, разбиват домовете на хората, каза още кметът. Момчетата са роднини.

Три от тях са задържани с полицейска мярка първо за 24 часа, а след това е удължена на 72 ч., каза говорителят на Окръжна прокуратура - Видин прокурор Владислав Влашев. Десетгодишното дете, което е съпричастно към тежкото престъпление, е изведено от семейството си и е поставено под полицейска закрила, допълни прокурорът.

До 14:00 часа днес в Окръжния съд във Видин не беше внесено искането на Окръжната прокуратура за постоянен арест за непълнолетните момчета, обвинени, че са пребили до смърт 59-годишен мъж от село Гъмзово. Това уточни Таня Кръстева, завеждаща отдел „ Връзки с обществеността“ на Окръжния съд във Видин.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еми

    58 2 Отговор
    Като махнаха трудовите лагери и заради ГРОБ им дадоха торбите с пари на избори и индийците се имат за неприкосновени! Това е, скоро и във вашата къща за 10 лв.

    Коментиран от #9

  • 2 немо

    52 8 Отговор
    Тоя номер с изселването минаваше при "лошия" социализъм. При т.нар .демокрация няма как да стане. Ще си стоят там и ще си крадат и убиват на воля.. Така ни казва ЕС

    Коментиран от #23

  • 3 Затвор поне

    54 1 Отговор
    по 20 години и кастриране за да не могат да се размножават .
  • 4 Трак🇧🇬🇦🇹🇺🇦🇮🇷🇮🇹🇩🇪🇯🇵

    37 5 Отговор
    Бойко мъ-ршата комунист чи-фут е виновен за насовата Ци-га-низация и престъпност в Бг ! Този комунистически безроден антибългарски ЛЯВ престъпник е виновен за всичко
  • 5 пооо

    45 1 Отговор
    Живея от 50 години в ромски квартал в София. Досега НЯМА НИТО ЕДИН СЛУЧАЙ на рими да са убили и пребили възрастни роми ! НИТО ЕДИН за 50 години, в същото време стотици, ако не и хиляди вече са пребитите, изнасилени и убити възрастни българи от роми !! Много са луцемерни към българите и очевидно не ги обичат !

    Коментиран от #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Значи

    36 1 Отговор
    70 годишните нямат нужда от закрила от 10 годишния апач, но апача след убийството е "под закрила"! Знаете ли, знам че ако апачът беше в Гърция, под закрила на гръцките полицаи, никога повече нямаше да прави зулуми! На колко полицая плащаме да го пазят? Колкото и пари да се хвърлят върху този апач, това са пари на вятъра!
  • 8 Новичок

    33 2 Отговор
    Сега Гешев няма ли да отиде до С.Гъмзово???Нали ходи до факултето.
  • 9 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "еми":

    Прав си - ГЕРБ пази циганите за изборите!
  • 10 ДДРОнег

    32 1 Отговор
    " Те са познати на полицията и често извършват домови кражби, пият, крадат, бият се, разбиват домовете на хората, каза още кметът. "

    Мда, познатата дейност на полицаите и каскета - т.нар. "криминални регистрации" ... т.е. нищоправене до следващото по-голямо престъпление и после пиар и показни акцийки ...
  • 11 комунист ☆

    24 1 Отговор
    Безработицата,ниските доходи,неграмотността,заложните къщи,"фирмите"за бързи кредити,казина и прочее до това водят - ПРЕСТЪПНОСТ !

    Коментиран от #21

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 0 Отговор
    Стига сте измисляли и пускали версии.шише ракия.......Тези психопати са били готови за убийство!!!Вместо да ги изселват да ги пуснат в клетките на лъвовете в зоологическата градина,да погостуват 2часа и това да им е наказанието!къщата на село ,направена за живеене я разкостиха ,та почнаха и циглите на керемидите да свалят от фердинандово време под диктовката на някой местен българин тартор и да му ги носят......За всичко има лек.....за психопати ,също!
  • 13 Министър на магията

    3 3 Отговор
    Тиквата,Сокола и Мустафата да се намесят и да сложат българите на място...........в ъгъла.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Молек

    3 1 Отговор
    По скоро други такива да ги изселят там щото то това село е известно с ромите си да ги съберат всички в това село и готово !
  • 16 Цензура

    11 0 Отговор
    Значи хъхpeшките дъpвеници крадяли, биели се, разбивали къщи и... нищо? Никакви мерки, никакви санкции, никаква законова репресия? Е, какво странно и какво чудно, че са се почувствали напълно безнаказани и накрая са убили човек?

    Кога институциите в това пропаднало подобие на държава ще разберат, че хъхpяшката нaпаст е заплаха за националната сигурност? Колко невинни хора още трябва да платят с живота си за бездействието на полиция, съд, прокуратура? Докога ще слушаме оправданията, че това били "дечица", че само си играели, че имали "права"? А жертвите им не са ли хора, човешки права нямат ли? Мерзавeцът тyлyп, дето по неизвестни причини се води "главен прокурор" ще отиде ли в Гъмзово? Ще бъде ли призован пред народното събрание, за да отговаря за пълното бездействие на поверената му институция?
  • 17 Марш

    8 0 Отговор
    Трябва пълна реорганизация в силовите институции - полиция, прокуратура, съд. Недопустимо е те предизвикателно да игнорират тежката хъхpeшка престъпност и по тоя начин да я толерират. Недопустимо е съдебната система демонстративно да НЕ прилага законите, тоест да НЕ изпълнява функциите си. Незабавно трябва да се върнат ТВУ-тата за малолетни и непълнолетни престъпници, незабавно трябва да се унищожат незаконните гeта и кaтуни, незабавно трябва във всички населени места да има постоянна полицейска сила !!! В противен случай ние, гражданите трябва да сторим необходимото, за да се защитим сами и да върнем законността в България. Власт, която отказва да защити живота и собствеността на гражданите си, е загубила своята легитимност !!!
    Най малкото всички да се изправим и обявим, че основен приоритет на държавата трябва да бъде смазването на xъхрешката престъпност и безкомпромисно полагане на законите и ще подкрепим на предстоящите до няколко месеца избори само и единствено политически сили, които ще поемат ангажимент да сторят това !!!
  • 18 ганев

    5 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ИМА КРАЙ И ТО СЕГА НЕ ДРУГИЯТ МЕСЕЦ 1 ВРЪЩАНЕ НА ЧАСТ ОТ ИСТИНСКИТЕ ЗАКОНИ ОТ С О Ц А ПО СКОРО ЗАКОНА ЗА МВР И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ПРЕСТЪПНОСТА 2 ПЪЛНА ДАНЪЧНА ПРОВЕРКА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ОТ ЕТНОСА И ПРИ ЯВНО НЕСЪОТВЕТСВИЕ КОНФИСКАЦИЯ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА И СТРОГ ЗАТВОР 8 30 Г СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ДО 6 МЕСЕЦА ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ УБИЙСТВА АЛО АЛО МИЛИАРДЕРИ И ГЕНОЦИДА НАД НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ЩЕ СВЪРШИ
  • 19 ганев

    6 1 Отговор
    ХОРА АКО ДЪРЖАВАТА ПАК НИЩО НЕ НАПРАВИ В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО РОКЕРСКИ МОТО КРОС КЛУБОВЕ С МЛАДИ ЕНТУСИАЗИРАНИ С ЧУСТВО ЗА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО МЪЖЕ В КРАЕН СЛУЧАИ МОЖЕ ДА РАЗЧИТАТЕ НА ТЯХ ОРГАНИЗИРАЙТЕ СЕ И ЩЕ СЕ ЗАЩИТИМ
  • 20 Моряка

    9 0 Отговор
    Пъзльовци.Как пък никой не изрече,че са циганета.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Етнография

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "пооо":

    От малки старите циганки ги учат да просят и крадът.от малки ги учат на омраза към българите.Когато малкото чаве открадне нещо или излъже някой пенсионер да му даде пари за хляб ги поощряват с шоколад,а когато не донесат нищо ги бият .Българите са наивни,не подозират нищо .Думата гадже е циганска,означава циганин си хваща бяла любовница. От малки им втълпяват,че те са по умни защото могат да крадът и лъжат,а другите са прости и бачкат.
  • 23 ТИРбушон

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "немо":

    И къде да ги изселят споредцтеб?! До мен и теб ли?! Ако е при събратята им в Дортмунд съм съгласен, иначе не.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.