Last news in Fakti

17 Януари, 2023 14:25 2 583 15

Арестуваха университетски преподавател за педофилия

  • арестуван-
  • преподавател-
  • университет-
  • педофилия

От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение

Арестуваха университетски преподавател за педофилия - 1

Арестуваха за педофилия преподавател от Университета по архитектура в София. Задържането е станало снощи в столичния квартал "Младост 3", съобщи България он еър.

Георги Иванов, 34-годишен преподавател в университета, води кореспонденция близо месец с фалшив профил на момиче, казва Ален Симеонов от гражданската инициатива "Ловци на педофили". Мъжът се е опитвал да склони 13-годишно момиче към сексуални действия.

"Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство", разказва Ален.

Вчера си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това го залавят. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление. "Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо каза, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се преподавател в УАСГ", заяви Ален.

От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая. Мъжът е задържан за 72 часа.

"Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 34-годишен мъж, събирал информация за непълнолетно лице с цел извършване на блудствени действия. В периода от 20.12.2022 г. до 15.01.2023 г. в гр. София, чрез интернет сайт за запознанства и интернет приложение, обвиняемият Г.И. събирал информация за лице, ненавършило 18-годишна възраст , а именно момиче на 16 години, мислейки си че комуникира с 13-годишна девойка. Въпреки че тя му казала възрастта си, той продължавал, за да установи контакт с нея с цел извършване на блудствени действия и съвкупление", се казва още в прессъобщението на прокуратурата.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишния мъж.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Занимават

    19 7 Отговор
    се с глупости ! Както и преподавателя !

    Коментиран от #8

  • 2 Сила

    8 5 Отговор
    Пергел..... в задния вход/изход
  • 3 да1д

    23 3 Отговор
    По сайтовете са само болни умствено хора, с явни отклонения. Там намират поле за изява на извратеностите си. Иначе в обществото се представят за високо морални. Опорочавайки сайтовете по този начин. Норманите хора са се отдръпнали от такива формати.

    Коментиран от #9

  • 4 Иначе

    19 1 Отговор
    Снимката я въртите от юни.Нямате ли по-зимни версии?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 00014

    13 2 Отговор
    Замириса на шпионите от древния Рим -- тръгват те по площадите, предлагат и говорят срещу властта, и ако някой клъвне го арестуват и обявяват за враг.
  • 7 Исторически парк

    9 1 Отговор
    Закривайте полицията! Ален - шеф на МВР!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Русофил

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "да1д":

    То и в тоя форум 80% са за психиатрията

    Коментиран от #12

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    в затвора ще стане БУЛКА
    това е и з р о пд н е и е Ч О В ЕК а у р о д
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    МНОГО сте ПРАВ господине ТАКА е ТОЧН е ПОСТЪТ ВИ
  • 12 до 9 ПОСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    например СТТАМАТ ХУМАТА ВАСИЛ РАЗКРИТ ГОЛЯМ СМЯХ
  • 13 ДВОЕН АРШИН

    13 0 Отговор
    Ако си високопоставена личност , да спиш с дечица се явява " демократически ценности". Но когато го прави обикновен човек, е педофилия. Лицемерие...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 байгън

    2 1 Отговор
    Евроатлантически преподаватели и след някоя година доцент,професор,а той отре---