Last news in Fakti

20 Юли, 2023 13:51 2 121 8

Започва акция на КАТ в София

  • акция-
  • кат-
  • софия

До момента са проверени 97 превозни средства", заяви началникът на "Пътна полиция"

Започва акция на КАТ в София - 1

В София започва специализирана операция по метода на „широкообхватен контрол”. Униформените ще следят за употреба на алкохол и наркотици, неправоспособност на водачите, отнемане на предимство, използване на колани, както и за спазване на забраните за ползване на мобилни телефони по време на шофиране.

Освен служители на „Пътна полиция”, в акцията ще се включат и от „Автомобилна администрация”, Агенция „Митници”, „Пътна инфраструктура”, НАП и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”.

До обяд десетки автомобили и камиони преминаха през изградени контролни пунктове на автомагистрала „Хемус“ край Шумен. По метода на „широкообхватния контрол“ водачите на леки, тежкотоварни автомобили и автобуси се отбиват и проверяват за шофиране с алкохол, с наркотици. Също така дали са с изправни документи.

Вече има едно констатирано сериозно нарушение на водач, който се е качил зад волана след употребата на наркотици. Проверки се извършват дори на катафалки, именно заради последните случаи на превоз на емигранти.

"До момента са проверени 97 превозни средства. Съставили сме 5 акта. Връчили сме 44 електронни фиша", заяви Златко Златанов, началник на "Пътна полиция" пред Нова тв.

Следи се още за спазване на правилата, за време на управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари. И още техническа изправност на пътните превозни средства, включително нарушения на габаритите, претоварване, неукрепени товари, нарушения при използване на тахографи, нередовни документи на водачи, нередовни документи на превозни средства, товари и пътници.

Гл. инспектор Веселин Георгиев от ОДМВР - Шумен посочи, че са избрали сравнително нова и натоварена артерия от АМ “Хемус”.

"Целта ни е превантивно да въздействаме и хората да са дисциплинирани и по-културни, когато шофират", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    14 0 Отговор
    Какво значи, че започвали акция? Когато всеки един човек отива на работа и си я върши, означава ли, че и той започва акция?
  • 2 Кокошката🐔🐔🐔

    14 0 Отговор
    Симулатори на дейност, що не глобите дънещите по цяла нощ мотори, отдавна най-необезпокоявано са превърнали основните софийски (и не само) булеварди в писта ала Нюрбургринг ❗❓
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    7 0 Отговор
    "Връчили сме 44 електронни фиша "- не е вярно . Електронни фишове се издават , а дали ще се връчат , получат и платят - само Господ знае.
  • 5 Шопо

    7 0 Отговор
    МВР е ОПГ.
    КАТ също.
  • 6 Баце Бистришкият тигър

    3 0 Отговор
    Гладни са от мойта банда. Да не се стискате за некви 100 лева, ей! Дайте им на момчетата, че са прегладнели, кат ме нема мене, най-подготвения за всичко!
  • 7 пейо

    1 1 Отговор
    МВР имаше стачка за вдигане на заплатите. Сега трябва да покажат, че са заслужили да им вдигат заплатата.
  • 8 Милиционер

    2 0 Отговор
    Акция зад трънка