Last news in Fakti

31 Октомври, 2013 13:03 1 789 1

Цял камион с детски играчки – менте на митницата

  • играчки-
  • менте-
  • митничари

Мобилна митническа група хвана нарушителите

Цял камион с детски играчки – менте откри и задържа мобилна митническа група на ГКПП Капитан Петко войвода, съобщиха от Агенция "Митници".

На българо-гръцкия пункт пристига камион с българска регистрация, управляван от български гражданин и пътуващ от Турция за Испания. Получател на стоката е гръцка фирма в Испания. Мобилната митническа група от Централното митническо управление селектира за проверка камиона, който се оказва натоварен с 398 кашона с общо 4 982 комплекта детски играчки с търговските марки Barbie и Disney. Играчките са предимно кухненски и лекарски комплекти за малчугани, както и детски боулинг-комплекти.

В изпълнение на Регламент 1383/2003 година на Съвета на ЕС и ЗМГО са уведомени правопритежателите на марките, които своевременно са потвърдили, че задържаните стоки са фалшиви. Не е изключена възможността, част от играчките-менте да са били предвидени за реализация в България.

В същия камион митническите служители са открили други 50 колета с общо 600 комплекта детски комплекти играчки с логото на търговската марка Nickelodeon. В изпълнение на Регламент 1383/2003 година на Съвета на ЕС и ЗМГО са уведомени правопритежателите на марките. Стоките и камионът са задържани.

По същото време на ГКПП Капитан Андреево отново мобилна митническа група от ЦМУ селектира за проверка автобус с румънска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. При извършената проверка в тайник под стъпалата му са открити 600 парфюма-менте с марките Гучи, Армани, Долче и Габана и др. Други, надлежно декларирани 1300 парфюма, натоварени в същия автобус, също са се оказали фалшиви. В автобуса са открити и задържани и 270 чифта маратонки с имитация на логото на защитената търговска марка Adidas. Стоките и автобусът са задържани.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Ето затова е силна турската икономика.Защото краде постоянно авторските права на всички известни марки, и ги разпраща по каналите си по света...