Last news in Fakti

19 Септември, 2023 14:07 2 197 4

Задържан е 30-годишен, издирван в Германия

  • българин-
  • издирване-
  • германия

Операцията е осъществена на базата на постъпило в края на юни съобщение

Задържан е 30-годишен, издирван в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

адържан е 30-годишен българин, обявен за издирване от властите в Германия, съобщиха от МВР. Това е станало при специализирана полицейска операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция“. Мъжът е установен на адрес на територията на столицата.

Операцията е осъществена на базата на постъпило в края на юни съобщение от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ (ДМОС) м МВР - въведен сигнал в шенгенската идентификационна система за издирване на мъжа. Установяването му е във връзка с издадена спрямо него европейска заповед за арест от съда в гр. Бамберг, Германия, за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с кибертърговски измами.

За задържането на мъжа са уведомени Софийската градска прокуратура и ДМОС- МВР с оглед предприемане на последващи действия по наложената му европейска заповед за арест.

През март МВР задържа в София друг българин, издирван от Германия. 31-годишният мъж е от Бургас, издирван с европейска заповед за арест от германските власти за компютърни престъпления и измами.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 0 Отговор
    А германските власти кога ще задържат мъжа обвинен за убийството в с.Цалапица...и изобщо има ли нещо изпратено до Германия...
  • 2 Брат Румен Ралчев

    0 4 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 3 то във ФРГ само

    5 0 Отговор
    престъпни българи . Меркел много си падаше по Бойко .

    Коментиран от #4

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "то във ФРГ само":

    ФАКТ