Last news in Fakti

21 Септември, 2023 13:36 2 206 36

Главният секретар на МВР: Две са направленията, по които работим във връзка с убийството на Алексей Петров

  • главен секретар на мвр-
  • направления-
  • убийство-
  • алексей петров

Полицаят, застрелял 18-годишния младеж след преследване в София, е носел и лично, и служебно оръжие, обясни главен комисар Живко Коцев. Той допълни, че заради скъсан кобур се е наложило служителят да използва лично оръжие

Главният секретар на МВР: Две са направленията, по които работим във връзка с убийството на Алексей Петров - 1
Снимка: БГНЕС

Две са направленията, по които МВР работи във връзка с убийството на Алексей Петров. Това съобщи в интервю пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

"По направлението, свързано с личния живот на Алексей Петров, както и по отношение на бизнес контактите и взаимоотношенията с бизнес средите, тоест свързани с търговската му дейност, която той е осъществявал. В тях са акумулирани и другите подверсии".

Полицаят, застрелял 18-годишния младеж след преследване в София, е носел и лично, и служебно оръжие, обясни главен комисар Живко Коцев:

Той допълни, че заради скъсан кобур се е наложило служителят да използва лично оръжие, но все още този въпрос се уточнява:

"В случая сме установили, че е ползвал както служебното си оръжие, така и лично оръжие. По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие. В тази връзка директорът на Столичната дирекция е разпоредил допълнителна проверка да се изследват именно тези административни обстоятелства кое е наложило в случая да се носи личното оръжие".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Логично

    2 1 Отговор
    Трактора го приключи Доган.
  • 2 ЦИРКАДЖИИ

    16 0 Отговор
    ПО КАКВОТО И ДА "РАБОТИТЕ" РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е КАКТО ВИНАГИ . ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!!
  • 3 123456

    12 0 Отговор
    версия 1 - случайно фатално спъване и падане върху няколко летящи по това време и на това място куршуми.
    версия 2 - обмисля се , ще бъде обявена скоро
  • 4 Гост

    5 2 Отговор
    "По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие."
    МВР никога няма да се откажат от ченгесарския си наратив. Въпросът е, че все още има достатъчно наивници, които им вярват на глупостите.

    Коментиран от #14

  • 5 !!!?

    9 1 Отговор
    По-важно е какво стана с руските шпиони, които бяха арестувани, на не убийството на една мутра !!!?
  • 6 Перо

    7 3 Отговор
    Съгласно вътрешната уредба в МВР, няма никакъв проблем, че полицая е ползвал личното оръжие, но трябва само да уведоми началниците си, което и да не е направено е само административно нарушение! Всички изисквания на закона за МВР са стриктно спазени и не трябва да му се търси отговорност, освен че не е разстрелял и останалите бандити, паразити на обществото с множество криминални регистрации, още преди градивна възраст!
  • 7 !!!?

    5 9 Отговор
    Става въпрос за хладнокръвно убийство на един младеж за банална кражба !!!?

    Коментиран от #9, #12, #19, #25

  • 8 Един път да има

    3 2 Отговор
    Адекватна реакция от полицията и веднага ги подбират, то затова е такова положението, престъпниците нагли, могат да си правят квот решат, а полицаите при реакция ги изкарват виновни. Ще напишат в закона 2 пъти предупреждение и се стреля, никакво тълкуване и разтягане на дъвки
  • 9 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Не става човек, не може да го обясниш това на преливащата маса от галамурници в тази клета държава, дето мечтата им е да стана болшевики и да правораздават наред.
  • 10 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Абе да не сме балсами. Я се опитай да гониш някого, носейки два пистолета. И поне един резервен пълнител, както се изисква за служебния. Можеш да улучиш в гърба бягащо момче най- много на 50 метра, ако си спрял и не дишаш тежко от бягането. За кардаринки ни взехте.
  • 11 България е колониален придатък на раша

    3 4 Отговор
    Кондурджии ви управляват инсталирани от Москва ,да смучат ресурсите на бг
  • 12 Става дума за

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Престъпление, и за НАГЛО нарушаване на закона, ИЗБРАЛ е да бъде застрелян, да е спрял и щеше да е жив. Какво искате, полицаите да си траят, че ще ги изкарват виновни и престъпността да се вихри, че докога

    Коментиран от #15

  • 13 Абе

    0 3 Отговор
    Предумишлено убийство по закон... Ся, какво ще излезе си е демокрация
  • 14 факт

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Личното оръжие и регистрирано.Така,че тука няма казус.Тоест не е незаконно !

    Коментиран от #18, #26

  • 15 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Става дума за":

    Става дума за какво казва мвр срещу фактите.. Кобура се скъсал, абсурд!
  • 16 По закон

    0 3 Отговор
    Няма право да работи И с двете

    Коментиран от #35

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 РЕАЛИСТ

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "факт":

    Става дума за инструкцията на МВР. Служебното е със стоп патрон първо, а личното е било с боен.

    Коментиран от #20

  • 19 Да е

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Предумишлено убийство ПЛЮС неспазване на регламента за работа на Министерството на Вътрешните Работи на република България. Уви, сежса обаче че ние по скоро морално гледаме на нещата от колкото правно..
  • 20 МВР

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    Има право да дава незаконни инструкции ли бе брат?
  • 21 Абе Умен

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Румен":

    Кажи ми как си си прекарал интернет в 12ти век...
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 1 Отговор
    PACЛЕДВАНИЯTA ЗА ......... УБИЙCTBATA HA AЛEKCEЙ ПETPOB И "КЪPO" ...... ДA PAБОТЯТ ПО HAПРАВЛЕНИЕ ........ KOTИЛОТО НА ........ ЗEЛEHИЯ ЧOPAП ....... ЯCHO !
  • 23 пешо

    5 0 Отговор
    ще работите още 50 години и нищо няма да открийте
  • 24 нннн

    4 0 Отговор
    Шегаджия. Работят на празен ход. Не щат да проверят взаимоотношенията с политиците, защото там е заровено кучето...
  • 25 123456

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Когато всяка банална кражба се заплаща с живота ти, светът ще стане едно по-добро място ....
  • 26 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "факт":

    Как да няма казус? Убил е някой с личното си оръжие докато е бил на служба. Това със скъсания кобур да го разправят на когото искат. Убил го е най-хладнокръвно, заради дребна кражба, дори не е при самоотбрана. Това приятелю не е казус, това е престъпление. Човекът е бил на 18 години, животът е бил пред него, можел е да се поправи като му узреят малко мухите в главата, можел е да има семейство, деца. Това е отвратително.

    Коментиран от #33, #36

  • 27 Чики-Рики

    1 0 Отговор
    Ми да , Макаров не може да стреля точно на повече от 25 метра,ама ЧЗ- ката ги докарва до 70-80,че и повече!Та...., затова с личния пищов е действал полицая! Иначе, неправомерно е носенето на служебния и личния едновременно!Но пък щом има разрешително, защо не,?!Каубои е имало и ще продължава да има! Иначе не зле да се провери издаването на разрешение за оръжие на хора извън системата на МВР и МО , поради изкаран курс и сантиментална стойност, например!В цялата страна и особено в едно от РПУ-тата във втория по големина град в България!
  • 28 Тома

    2 1 Отговор
    Каквото и да кажат важното е че сме се отървали от един престъпник който можеше след време да убие някой по време на грабеж
  • 29 Един

    1 1 Отговор
    Айде стига ни занимавахте с тоя отпадък. Пишете го самоубийство и толкоз. И без туй на никой не му пука.
  • 30 Ненормалния шапкар от прах за пране ПП

    1 0 Отговор
    Разкарай се купена коза

    Коментиран от #34

  • 31 Вие си го ликвидирахте

    0 0 Отговор
    Явно не ви е от полза вече или е неудобен...така стана с луканов куп мутри създадено от вас службите
  • 32 Емо

    0 0 Отговор
    Този да не се прави на ударен, че не знае, че е забранено носенето на два броя огнестрелни оръжия по принцип, както и на служебно и лично едновременно. Сигурно е имал и трети, незаконен, който да сложи в ръката на застреляния, но не е успял.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тоя па

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "По закон":

    По закон човек няма право да носи едновременно две или повече лични късоцевни оръжия. Демек пистолети и/или револвери. За служебните оръжия такива рестрикции няма. А полицаят е носил едно лично оръжие и едно служебно. До тук няма нарушение. Всеки гражданин на републиката, на когото е разрешено да притежава и носи лично оръжие, може да използва същото да защити свои или на другиго интереси. То затова се и издават разрешения за притежаване и носене на лични оръжия. В случая полицаят е защитил обществения интерес, като е предотвратил бягството на извършител на престъпление. Това, че бягащият престъпник е загинал, е чиста случайност. Народът ни мъдро е казал за подобни ситуации, че "да би мирно седяло, не би чудо видяло". И е крайно време хората да спрат да хейтят полицията и служителите ѝ и в същото време да симпатизират на всеки срещнат М@нг@л, извършил престъпление и понесъл заслуженото за това деяние. Ако по някакъв начин накажат полицая, за пореден път ще стане ясно, че у нас държава просто НЯМА.
  • 36 Всъщност

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Циг@нето е извършило грабеж при квалифициран състав на това престъпление, защото е би в съучастие. Грабежът пък е по-тежък случай на кражба, защото е свързан с отправяне на заплаха, с използване на физическа сила и/или оръжие. На 18 години застреляният извършител е бил вече пълнолетен, така че е знаел какво прави и му е било ясно какво може да му се случи. Затова се е опитал и да избяга. С други думи, е бил изпечен престъпник. А на мястото на ограбеното момиче можеше да е твоето дете. Дали щеше пак да рониш крокодилски сълзи по този загинал престъпник, ако беше ограбил, осакатил или изнасилил твоята дъщеря? Или щеше да се молиш на полицаите да те оставят насаме с него поне за 10 минути? Докато престъпниците знаят, че ще им се размине най-много с условна присъда, няма да се оправим. Когато знаят, че всяка жертва на престъплението може да се защити с оръжие, ще се замислят повече дали да посягат на чуждото. И законът в крайна сметка трябва да защитава нормалните хора и да наказва престъпниците, нали?