Last news in Fakti

14 Декември, 2023 16:04 1 026 1

Делото за фиктивните погребения край Банкя не тръгна и от третия опит

  • съд-
  • темида-
  • погребения-
  • банкя

През октомври 2022 г. съдът остави под домашен арест подсъдимия

Делото за фиктивните погребения край Банкя не тръгна и от третия опит - 1
Снимка: БГНЕС

Делото за фиктивните погребения край Банкя не тръгна и от третия опит. Причина този път се оказа липсващ съдебен заседател. В същото време в съдебната зала бяха всички пострадали или техни близки, изброи БТА.

На 27 юни Районният съд в София също не успя да даде ход на делото. Подсъдим по процеса е Георги Енев. Причина за отлагане на делото бе фактът, че трима от близките на погребаните не са редовно призовани. Това се повтори и през октомври.

Обвинението е за това, че в периода от 8 януари 2020 г. до 13 май 2022 г. в София и Банкя Енев е измамил 19 души, че ако му се дадат пари, ще организира кремация за техни починали близки. Причинената вреда на измамените е за общо 28 230 лева.

Разследването е установило, че част от починалите са заравяни в нерегламентирано гробище в село Клисура (близо до Банкя), а за друга част няма данни да са кремирани в крематориумите в България. По случая са разпитани свидетели и са направени десетки експертизи, както и следствен експеримент. Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото.

Георги Енев беше задържан, след като през май 2022 г. в гробището на с. Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем души, погребани извън гробове. За един от тях прокуратурата съобщи, че става дума за човек, чиито наследници са платили 1000 лева за кремация.

През октомври 2022 г. съдът остави под домашен арест подсъдимия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    3 0 Отговор
    Как може да сложиш кьорава мома да се грижи за правдата и справедливостта - видимо е докъде ни докара с тия игри "на късмета" .... Айде да хваща дървото някой с отворени очи и съвест и да почва наред с кривака ...