Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 16:37 1 219 4

Отложиха делото за убийството на Митко от Цалапица

  • митко-
  • цалапица-
  • убийство

Така делото се отлага за 26 март, като ще стартира по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица

Отложиха делото за убийството на Митко от Цалапица - 1
Снимка: БГНЕС

Делото срещу близнаците за убийството на Митко от Цалапица започна не по съкратената процедура, а по общия ред след съдийско решение.

Съдия Кюртов ревизира определението си от предното заседание, с което бе постановил съкратено съдебно следствие.

Представителят на прокуратурата Димитър Костов поиска в началото на заседанието съдия Кюртов да ревизира определението си и да даде ход по общия ред.

Костов посочи, че на първа инстанция беше допусната екстрадицията на Бизюрев. По думите му е проведено и заседание на втора инстанция, но няма яснота какво е станало. "Но видно делото в Германия е към своя край. Ще ви помоля да дадете ход и да отложите делото за нова дата", каза Костов.

Съдия Кюртов се аргументира с това, че следва да се разкрие обективната истина. Решението му бе посрещнато с аплодисменти от присъстващите в залата жители на Цалапица.

Така делото се отлага за 26 март, като ще стартира по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица.

След решението на съдията, адвокатката на близнаците Светлана Званчева му поиска отвод, заради съмнения за предубеденост. Искането ѝ бе отхвърлено.

Припомняме, че малко по-рано жители на Цалапица окупираха сградата на прокуратурата в Пловдив преди преди старта на делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Те са издигнали плакати с надписи "Справедливост за Митко" и "Искаме преместване на делото в Окръжна прокуратура".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    3 3 Отговор
    в Затвора до живот
  • 2 Акула

    3 3 Отговор
    в Бг Няма Истински Закони
    Има Корупция
    Бесзакония
    За Мильони
    Няма
    Закони
    За
    Кокошка
    Няма
    Прошка
  • 3 Акула

    3 4 Отговор
    Адвокатите Са Слуги На
    Дяволът
  • 4 Никой

    3 1 Отговор
    Смешниците от ГДБОП били изловили 115 престъпни групи през 2023 година. Това е видно от отчета на МВР , че " Главна Дирекция " борба с организираната престъпност " е установила , документирала ,неутрализирала 115 организирани престъпни групи. Брей, тез юнаци направо преборили ламята и отрезли главата на престърността в България. Само ,че не разбрахме тези 115 ОПГ да са в затвора ? Коя афера или престъпление влезе в съда ? Направо да се чудиш тези отчети за народно потребление ли са или за повдигане на и без това излишното самочувствие ,че работят в ГДБОП. Ега ти бутафорната организация на тези храбри антимафиоти. В крайна сметка се оказа от тези дни на сам,тази служба е пробита бъчва от която изтича информация към организирани престъпни групи.