Last news in Fakti

13 Октомври, 2015 02:00 1 816 0

Мексикански кмет иска бойкот на филма "Сикарио"

  • кмет-
  • бойкот-
  • сикарио-
  • мексикански

Той твърди, че лентата не представя в добра светлина неговия град

Кметът на мексиканския град Сиудад Хуарез призова за бойкот на филма „Сикарио“.

Според Енрике Серано Ескобар холивудската продукция, представяща войната между наркокартелите в Мексико отразява стари събития и показва неговия град в недобра светлина. Според него във филма не е представена трансформацията на града от 2010 г. насам, когато там са се случвали средно по 9 убийства на ден, по време на войната между картелите Синалоа и Хуарес.  Сиудад Хуарез е град с население от 1.5 млн. души, който се намира много близо до Ел Пасо.

„Цяла една общност се опитва да възстанови имиджа на града, а сега се говори лошо за нас. Ако сте от Европа или САЩ и видите този филм, без да сте идвали в града и през ума ви няма да мине да го посетите. Ако сте мислили да инвестирате в него, бързо ще се разубедите“, заяви Серано пред Ню Йорк Таймс.

Въпреки критиките, към момента Сикарио се представя добре по кината и получава сериозно одобрение от критиката, като има очаквания, че може да е претендент за „Оскар“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА