Last news in Fakti

11 Декември, 2015 05:00 1 658 0

Откриват зимна изложба „Просто Коледа“

  • просто коледа-
  • откриват-
  • зимна-
  • изложба

В нея участват всички основни автори на столичната галерия Париж

Откриват зимна изложба „Просто Коледа“ - 1

Столичната галерия „Париж“ открива своята традиционна зимна изложба, този път под заглавието „Просто Коледа“. В нея участват всички основни автори на галерията:

Творящите в полето на наивизма - Росен Рашев- Рошпак, Димитър Вецин, Петър Димов, Василевса, Севда Потурлян и Анета Яламова, на хиперреализма, сюрреализма и магическия реализъм – Бойко Колев, Андриан Бекяров, Мирослав Иванов, Кирил Митовски и Георги Йорданов, графиците – Иван Нинов и Димитър Каратонев, както и художниците живеещи в чужбина – Руслан Котев, Цветомир Асенов, Петър Бояджиев, Даниела Зекина и литовката Ролана.

Вероятно интерес за почитателите на галерията ще представлява и „завръщането“ на Богомил Арсов, стиймпънк творбите на Димитър Минков, както и гостуващото участие на художниците Биляна Бъчварова, Клементина Манчева и Иван Стратиев.

Коледният дух на изложбата се подчертава както от топлата цветова гама на творбите, така и от темите с прелитащи ангели, свирещи музиканти, зимния сняг, старата църква и милите спомени от старите фотоапарати, книги и фотографии.

Откриването на изложбата ще е на 12 декември, като тя е част от събитието „Съботен арт брънч“ в осемте галериите на ул.“Цар Самуил“, което ще продължи през целия ден от 11 до 18 ч. и ще има специална отстъпка 12 % на всички произведения на изкуството. От галерията канят клиенти, ценители и почитатели на българското изкуство на топла чаша чай или кафе, както и на традиционното червено вино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА