17 Август, 2017 18:00 1 853 1

Базил Фолти с престижна награда (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • джон клийз-
  • базил фолти-
  • монти пайтън-
  • сараево-
  • кинофестивал

Британският актьор и комик Джон Клийз беше почетен с награда за цялостно творчество на 23-ия филмов фестивал в Сараево

Базил Фолти с престижна награда (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британският актьор Джон Клийз беше почетен с награда за цялостно творчество на 23-ия филмов фестивал в Сараево, предаде Reuters.

77-годишният Клийз получи бурни овации, докато произнасяше благодарствената си реч.

"Приемам тази награда не като актьор, а по-скоро като комик, защото смятам, че живеем във време, в което комиците са по-необходими от всякога", заяви Клийз.

Базил Фолти с престижна награда (ВИДЕО+СНИМКИ)

Базил Фолти с престижна награда (ВИДЕО+СНИМКИ)

Джон Клийз е известен като член на комедийната трупа "Монти Пайтън", както и с ролите си в сериала "Фолти Тауърс" и във филмите "Животът на Брайън" и "Риба, наречена Уанда".

Филмовият фестивал в Сараево е учреден през 1995 г., когато градът все още е под обсада по време на Босненската война. Впоследствие проявата се превърна в едно от водещите филмови събития в Югоизточна Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Базил

    5 0 Отговор
    Мнооооооооооооооооооооооо голям!