Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 12:15 1 715 0

Форум в чест на големия поет Борис Христов

  • нбу-
  • борис христов-
  • конференция-
  • поет-
  • форум-
  • българска литература

Научна конференция „Борис Христов в българската литература и култура” ще се проведе на 30 март (петък) 2012 г. в Нов български университет – София.

Националният форум в чест на големия поет е организиран от Департамент „Нова българистика” на НБУ и Секция „Нова и съвременна българска литература” към Института за литература при БАН, които канят представителите на академичната и литературната общност да участват в събитието, съобщават от НБУ.

След конференциите за Иван Теофилов, Иван Динков, Николай Кънчев, Константин Павлов, Биньо Иванов, Христо Фотев, Екатерина Йосифова и Иван Цанев, това е деветият форум в рамките на модула „Персоналии” от научноизследователската програма „Литературата на Народна република България (1946–1990)”, осъществявана от департамент „Нова българистика” на Нов български университет.

 

Текстовете от конференцията за Борис Христов ще бъдат публикувани в книга девета от поредицата Библиотека „Личности” на изд. „Кралица Маб” и департамент „Нова българистика” на НБУ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА