Last news in Fakti

18 Юни, 2019 21:30 2 960 7

Всички са луди по гения Леонардо

  • леонардо да винчи-
  • лувър

Лувърът стартира 4 месеца по-рано резервациите за изложба, посветена на 500-годишнината от кончината на Леонардо да Винчи

Всички са луди по гения Леонардо - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поради огромния интерес, свързан с изложбата, посветена на 500-годишнината от кончината на Леонардо да Винчи, Лувърът стартира 4 месеца по-рано резервациите за експозицията, съобщава Франс прес.

"Поради големия брой очаквани посетители, изложбата ще бъде достъпна само с резервации в определен часови пояс, за да може да се осигури по-голям комфорт при посещението ѝ. Тази мярка важи за всички посетители, включително и за онези, които имат безплатен достъп до музея", се казва в прессъобщение на музея.

Експозицията ще бъде открита на 24 октомври. Резервациите ще стартират от вторник на сайта www.ticketlouvre. Около ядрото от пет картини и 22 скици, принадлежащи на Лувъра, организаторите ще изложат други 120 творби от гения на Ренесанса - картини, рисунки, ръкописи, скулптури и предмети на изкуството.

Те ще бъдат предоставени от най-престижните европейски и американски арт институции - от Кралската колекция, от Британския музей, от лондонската Национална галерия, от ватиканската Пинакотека, от музея "Метрополитън" и от Френския институт.

Водят се преговори за заемки и от италиански музеи. Френските музеи от своят страна трябва да им предоставят в замяна платна на Рафаел за една голяма експозиция в Рим, предвидена за 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jeik

    6 7 Отговор
    Тази Джуконда е много отблъскваща, има мутра на шизофешреничка.
  • 2 Изключение,

    4 2 Отговор
    Само аз ли, не съм? Май, май и още няколко стотин милиона.
  • 3 15ar15

    6 6 Отговор
    този портрет е дори по грозен и от моите рисунки. Май е време и аз да си продавам рисунките за милиони...
  • 4 Така е

    1 5 Отговор
    Леонардо е гей, а всички са луди по геюве
  • 5 NikNay

    4 0 Отговор
    Ако някой от вас реши да посети Лувъра го съветвам да не се реди на безкрайните опашки на главния вход - там не се продават входни билети, там само контролират посетителите и багажа . Заставате от северната на музея на улица Риволи има един търговски център (не се сещам за което му ) влизате в подземния етаж който има директната връзка с музея. Влиза се точно при обърната пирамида и от там директно към касите.
  • 6 Кралската колекция, от Британския музей,

    0 2 Отговор
    Ватикана коронясва кралете, а Британия си има музей!
  • 7 Рошко

    1 1 Отговор
    Нашия чобанин на село заряза овцете и той полудя по Леонардо грабна Пена от кръчмата и отпраши за Париж,и аз откачих ся ни Пена ни чобанин отивам да си резервирам легло в психодиспансера дано да има свободни,че овцете и те полудяха