Last news in Fakti

24 Ноември, 2019 22:00 3 192 2

Тежко наказание за филмова легенда

  • роман полански-
  • пиер жоливе

Дружеството на френските кинодейци ще изключи от редиците си режисьора Роман Полански

Тежко наказание за филмова легенда - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дружеството на френските автори, режисьори и продуценти, обединяващо над 200 кинодейци, ще предложи идната пролет на общото си събрание да бъде изключен от редиците му режисьорът Роман Полански, предаде Франс прес.

Агенцията цитира думите на председателя на дружеството Пиер Жоливе. Мярката ще бъде предприета във връзка с новите обвинения за изнасилване, отправени срещу Полански, датиращи от 1975 година.

Административният съвет на дружеството е гласувал за въвеждането на нови мерки за изключването на всеки негов член, свързани с нарушения от сексуално естество. По думите на Жоливе те във всички случаи ще засегнат Полански.

Междувременно новият филм на режисьора "Офицер и шпионин" оглави френския бокс-офис 5 дни след излизането си на екран. За него са били продадени над 386 хиляди билета в 545 киносалона в страната.

Лентата на Полански изпревари холивудския блокбастър "Пълно ускорение" с участието на Мат Деймън и Крисчън Бейл с 336 хиляди продадени билета.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиба Пчи

    5 5 Отговор
    Ее, НЕ лоялна конкуренция! Когато се трошат пари изнасилването, моде и да е преди рождената дата! Не им е лесно на соросогнилата подлога. Трябва да убеждават хората, че жените си спомнят как Полански ги е опаткал, преди половин ВЕК без съгласие, щото педерастията не е била много популярна в страните избегнали Османското ИГО!!! Затова пък са ни оставили афинитет към ЧАЛГАТА и БМВтата, за да направим дядо Славейков ПРОРОК.9
  • 2 PE6OGOLF4E

    1 0 Отговор
    :)))) тез пък ге.чета франсетата...,не се сещам да биващ филм от тях през миналите 15,20 години.....,пък те чак и дружество си имали....:))