1 783 3

Носител на "Оскар" с нови обвинения в сексуално насилие

Трета жена обвинява Роман Полански в сексуално посегателство, извършено над нея, когато е била непълнолетна

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Трета жена обвини режисьора Роман Полански в сексуално посегателство, извършено над нея, когато тя е била непълнолетна, предадоха световните агенции.

Жената съобщи това на пресконференция в Лос Анджелис. Агенциите я представят само като Робин. Тя каза, че прочутият френско-полски режисьор е издевателствал сексуално над нея, когато тя е била едва на 16 години. Това е станало през 1973 г.

На другия ден разказах само на приятелка какво ми направи Полански, сподели жертвата. Но причината поради, която запазих случилото се в тайна, бе, че не исках баща ми да направи нещо, заради което после да се озове в затвора до края на живота си, каза жената.

Тя сподели, че е решила да разкрие какво й се е случило, след като Саманта Геймър, жертвата в центъра на прочутата афера за изнасилване на непълнолетна от Полански преди четири десетилетия, призова властите да приключат със случая. През 2010 г. британската актриса Шарлот Луис също обвини Полански в принудителни сексуални отношения, когато тя била на 16 години.

Полански навършва 84 години в петък. Той е обвиняван, че е дрогирал Саманта Геймър, когато тя била на 13 години и после я изнасилил в дома на Джак Никълсън в Лос Анджелис през 1977 г. По това време Никълсън бил на пътуване.

Полански призна, че е имал незаконни сексуални отношения с непълнолетна и в замяна на тези признания съдията по делото прие да не го обвинява в изнасилване, при което е използван наркотик.

След 48 дни в ареста Полански бе освободен, за да приключи снимките на филм. Той получил гаранции от съдията по делото, че седемте седмици в ареста ще бъдат единственото му наказание за извършеното деяние. Година по-късно обаче Полански решил, че съдията ще се отметне от това решение и избягал от САЩ за Франция.

Оттогава той отказва да се върне в САЩ без гаранции че няма да бъде пратен в затвора.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Златотърсачка
  Отговор
  1 08:08  16.08.17
  И мен, и мен ме такова, искам един, не два, три милиона :):):)
 • Телевизора на Елвис
  Отговор
  2 08:22  16.08.17
  Парата винаги изкарва наяве подобни не много читави мераци. Поредния грозен, но доста похотлив евреин. Нищо ново...
 • СРАМ И ПОЗОР
  Отговор
  3 16:41  17.08.17
  Не, че нещо, но неговата жена, не беше ли зверски заклана бременна преди години и той по случайност не беше ли авторът на филма за масоните и Луцифер - "Бебето на Розмари" ?!?

Напиши коментар:


Публикувай