Last news in Fakti

21 Декември, 2019 21:30 7 332 17

10-те най-добри филми на годината

  • филми-
  • 10-
  • най-добрите

Кои филми направиха най-голямо впечатление

Тази година беше една от най-интересните от кино предложения. За първи път от доста време получихме голям брой филми, които съчетават голям комерсиален успех и страхотно качество.

Едни от най-добрите режисьори представиха нови филми и всички отговориха на очакванията.

ФАКТИ ви представя 10-те най-добри филми на 2019 г.

Uncut Gems

10-те най-добри филми на годината

Това е филм, който промени идеята за Адам Сандлър като актьор. Филмът разказва историята на бижутер, който се бори с манията си по залаганията.

Сандлър работи с братята Сафди и показа неочакван драматичен талант. Смята се, че дори има шансове за номинация за „Оскар“, а филмът е определян като приятната изненада на годината.

Имало едно време в Холивуд

10-те най-добри филми на годината

Всеки филм на Куентин Тарантино се превръща в събитие. Този събра суперзвезди като Брад Пит и Леонардо Ди Каприо и се превърна в голямото заглавие на лятото.

Нестандартната история за Холивуд през 50-те, смесваща истински факти и фантазия, спечели любителите на киното. Филмът е един от големите фаворити в сезона на наградите.

1917

10-те най-добри филми на годината

Филмът на Сам Мендес е вероятно най-амбициозния за тази година. Режисьорът реши да разкаже история от първата световна война по модела с непрекъснат кадър.

Филмът тепърва ще бъде масово разпространен, но вече получи всички възможни похвали. Очаква се Мендес да бъде отличен за най-добър режисьор.

Отмъстителите: Краят

Поредицата на Marvel е обичана от едни и отричана от други, но е феномен в киното. Четвъртата част на „Отмъстителите“ се превърна в огромен хит и в най-печелившия филм в историята.

Филмът беше най-гледаната продукция на пролетта и лятото, а финалната батална сцена ще си остане в историята на комерсиалното кино. Това беше върхът на най-успешната поредица в новата ера на киното.

Брачна история

10-те най-добри филми на годината

Филмът на Netflix направи фурор сред критиците. Главните роли в него са възложени на Скарлет Йохансон и Адам Драйвър.

Изпълнението на Драйвър вече беше определено като едно от най-добрите за годината. Продукцията ще се опита да осигури големи награди за платформата, която стои зад нея.

Паразит

10-те най-добри филми на годината

Киното в Южна Корея достигна своя връх през тази година. Режисьорът Бонг Джон Ху отдавна даде заявка за нещо голямо, а филмът му е една от сензациите на годината.

Филмът, разказващ за отношенията между две семейства, вече спечели „Златна палма“. Той обра всички възможни похвали и е фаворит за „Оскар“ за чуждоезичен филм.

Играта на играчките 4

10-те най-добри филми на годината

Тази анимационна поредица доказа, че е едно от най-оригиналните неща, правени през последните години. Четвъртата част разви още повече сюжета на първите.

Филмът събра много високи приходи и спечели симпатията на публиката със своята простичка история, криеща големи послания. Това вероятно е и фаворита за „Оскар“ за най-добра анимация.

Ирландецът

10-те най-добри филми на годината

Филмът на Мартин Скорсезе се превърна в истинско обобщение на гангстерския жанр. Режисьорът събра Ал Пачино, Робърт Дениро, Харви Кайтел и Джо Пеши, за да разкаже една от най-мащабните истории, виждани на екран.

От Netflix предложиха нужния голям бюджет и се получи модерна класика. Продукцията ще е фаворит за всяка голяма награда и със сигурност ще е заглавие, което ще се помни.

Жокерът

10-те най-добри филми на годината

Филмът беше един от най-очакваните и противоречивите за тази година. Режисьорът Тод Филипс се зае да представи една изключително реална история на най-популярния комиксов злодей и предостави едно от заглавията на годината.

Хоакин Финикс направи роля, която ще остане пример за актьорска игра, а филмът се превърна в най-обсъждания за годината. Той събра изненадващо големи приходи и вече се готви за големи награди.

Вадете ножовете

10-те най-добри филми на годината

Режисьорът Райън Джонсън трябваше да приеме доста критики след неговия филм от поредицата „Междузвездни войни“. Сега обаче той се завърна със страхотна криминална история в стила на Агата Кристи.

Филмът събра страхотен актьорски ансамбъл, оглавен от прекрасно изпълнение на Даниел Крейг. Продукцията успя да направи изненадващо високи приходи и получи изключително положителни отзиви.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хан соло

    16 7 Отговор
    Къде са междузвездни войни.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Професора

    15 16 Отговор
    Смотани амерски филми без никакъв смисъл!

    Коментиран от #7, #8

  • 3 ..в

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "хан соло":

    9-та глуха !
  • 4 Голям Слон

    7 5 Отговор
    Винаги съм казвол, че А.Сандлър има талант и той не е в комедиите. Click и Reign over me го доказват. Бих го гледал този филм. От цялата останала прехвалена бълвоч, бих се спрял на корейския филм. Тия са ненадминати в психотрилърите.
  • 5 Лилафка - летящия холандец

    2 2 Отговор
    Може би,, Брачна история,, и,, Жокерът,, си заслужава човек да ги гледа, че ми спря и културната програма доста отдавна...!!!
  • 6 Алфа Вълкът

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "хан соло":

    Може би имаш предвид "Междузвездни Л*йна". Откакто видях тейзъра с негъра ми беше ясно, че няма да става за гледане.
    Те още от "Отмъщението на ситите" се бяха замъчили. Но от 6 нагоре не съм гледал нищо. Стигнаха ли 10?
  • 7 Алфа Вълкът

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    Ми "Маша и Мечока" ли да гледаме? Или канадските феминистки простотии или еврокино. Последните са идеални за преспиване!

    Коментиран от #9

  • 8 бай Шиле

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    Холивуд е създател на доста велики филми.Това е факт.Но се превърна в политическа кочина,която много либерални прасета харесват и подхранват.
  • 9 Бесен Язовец

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Не бе ще гледаш,, Алиса в страната травеститите" на MGM екранизация по действителен случай от Флорида е !!!

    Коментиран от #13

  • 10 Някой

    11 4 Отговор
    От всички филми само Ирландецът става другите и ноктите не можеш да си изядеш от скука.А относно Междузвезна пумия 7 8 9 са върха на тоалетната.Какво направи Лукас това беше

    Коментиран от #11, #17

  • 11 Бачо Киро

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Е Дисни до каквото се докопат го изцеждат и осират... На Тарантино филма пък седнах с кеф да го гледам и останах разочарован, накрая си мислех "за къф хОй седях да го гледам до края туй нещо"....

    Коментиран от #16

  • 12 Натанаил

    3 3 Отговор
    Гледам и "Маша и мечока",нещо да не е лош този идеален филм за порастнали деца и за родители?! "Междузвездни войни" си има 6 епизода. Останалото е талаш.
  • 13 Алфа Вълкът

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Виж кой какви филми гледа и ги знае. Излез от гардероба, не се срамувай - "бади такава каквато си". 😆😆😆😆😆😆😆😆

    Коментиран от #14

  • 14 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Вълкът":

    Умствения ти багаж е минимален, затова не разбираш европейското кино Уркоооооо!!!
  • 15 Алфа Вълкът

    1 2 Отговор
    За хомосексуалистите екстра ви идва...
  • 16 Баба Гуси

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бачо Киро":

    Като седиш да гледаш филм на Тарантино винаги имай на ум, че ще е нещо различно.
  • 17 Баба Гуси

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Не е лош Ирландецът, но е прекалено изтъркан. Пачино и де Ниро, колкото и велики да са, са си дядовци вече и им личи. За мен Жокера е най-доброто, което е излизало от Холивуд в последните 4-5 години.