Last news in Fakti

19 Август, 2020 15:12 4 267 8

ТВ легенда ослепя напълно

  • ласка минчева-
  • режисьор-
  • зрение-
  • слепота

Режисьорката се справяла изключително трудно през последната година

Мъчително и трагично е оцеляването на легендарната тв режисьорка Ласка Минчева. Доайенката на БНТ в последната година е в изключително лошо здравословно състояние, като наскоро напълно е загубила своето зрение, пише вестник Ретро.

Това споделя нейният племенник Атанас Михайлов, който в момента е поел грижите за нея. Освен пълната слепота Минчева е с парализа на половината тяло, приковала я за леглото след прекаран масивен инсулт преди година и половина. Отделно от това режисьорката имала нужда да приема задължително инсулин по три пъти дневно, за да не изпадне в криза покрай диабета, който я измъчва.

Племенникът на Ласка споделя, че са необходими по около 2000 лева месечно за нейното оцеляване. Той плащал по 1400 лева на месец на специализирано медицинско лице, за да има човек денонощно до леглото ѝ. Отделно от това се давали по 640 лева на рехабилитатор, който да я раздвижва след прекарания инсулт. Лекарствата пък изобщо не влизали в тези суми. „Имам пари да се грижа за нея за още месец, два. После не ми се мисли…“, казва Атанас Михайлов.

Доскоро имаше дарителска сметка, на която се набираха помощи за оцеляването на тв легендата. Сега обаче съдия изпълнител наложил запор над нея заради дълг, взет от покойната ѝ дъщеря преди 6 години. Вихра почина през август 2018 г., а въпросната сметка бе открита на нейно име, за да могат познати и непознати да ѝ помагат финансово да пребори рака. В крайна сметка коварната диагноза я победи и тя издъхна от разсейките в гръдния кош, гръбначния стълб, главата, дробовете и инсулт на 51-годишна възраст. Вихра също работеше в БНТ, а след трагичната ѝ смърт майка ѝ съвсем се съсипа.

Ласка Минчева отдавна е пенсионерка, но взема пенсия в минимален размер, макар да има 42 години стаж в телевизията. Още преди да се разболее фатално и да погребе дъщеря си, Ласка живеела почти на прага на мизерията, като често едва намирала пари за храна. Сега племенникът ѝ Атанас е открил нова дарителска сметка, като се надявал колегите ѝ да си спомнят за нея и да ѝ помогнат.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПСР

    53 1 Отговор
    Господи,колко мъка има из милата ни Родина!
    Един голям творец е оставен,просто така,да си отиде в слепота и мизерия.
    А колко ли още,хиляди като нея,даже нямат роднина,който да плаща по 1400 лева.....Страховито.До тук ни докараха.Или сами се докарахме,вече не знам.Цветуща Държава,нЕма що.

    Коментиран от #3

  • 3 бате Митко

    33 5 Отговор

    До коментар #2 от "ПСР":

    До тук ни докараха еничерите,които бяха начело на държавата ни 30 години.Със срам и болка трябва да призная,че Тодор Христов Живков е най-добрия управник в новата ни история.
  • 4 Къде го има това?

    31 0 Отговор
    Болни и много болни хора които нямат пари да не могат да се лекуват? Изцяло изоставени на Съдбата! Колко болници има у нас, 430 общо. От тях огромна част са частни. Държавните са в трагично състояние! Защо и кой въведе тази система болниците да бъдат Търговски дружества? Печелят собствениците на частните болниците за сметка на държавните и нищо не се променя. Имаме доктори милионери, не защото добре лекуват а защото добре търгуват. Да благодарим на Спасителят от Банкя, който е в основата на тази далавера! И да си го избираме докато почне да пълни памперса????
  • 5 глоги

    15 0 Отговор
    Оле,горката жена!
  • 6 В ЗАТВОРА

    13 0 Отговор
    ЕТО ГИ ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ 10 ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА МУТРАТА БМБ КРАДЕЦА И ПРЕСТЪПНИКА ОТ БКП И ГЕРБ
  • 7 БОКЛУК НЕНАГЛЕДЕН

    11 1 Отговор
    И ТАКА НЕКА ПРОСТАКА ОТ БАНКЯ КРАДЕЦА НА МИЛИАРДИ ДА НИ УПРАВЛЯВА ДОКАТО СПРЕ ДА ПЪЛНИ ПАМПЕРСА И ГОСПОД ДА МУ ВЪЗДАДЕ ВЕЧЕН ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА !
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ГОСПОДИ абе къде е министерство на куртурата ей кошулков ей рашидов банов неви ли е срам тази жена е ЛЕГЕНДА дано някой и помогне