Last news in Fakti

31 Август, 2020 18:07 1 405 3

Сатиричният театър открива новия си сезон

  • сатиричен театър-
  • сатиричен театър алеко константинов-
  • театър-
  • нов сезон-
  • постановки-
  • нови постановки

Две нови премиери - "Марихуаната на мама е най-добра" от Дарио Фо и комедията на Филип Блазбанд "Шоколад"

След петте премиери през юли 2020 в Сатиричния театър на "Ретросексуално" от Георги Михалков, "Извънземни страсти" от Калин Сърменов, "Тя и той" от Жан-Пиер Мартинез, "Импровизирай това!" и "Сама жена" от Дарио Фо и Франка Раме, театърът е готов с пълни сили да отвори официално врати и за своя нов театрален сезон 2020/ 2021 през септември и да поднесе приятни изненади на своите зрители, пише порталът за култура Impressio.dir.bg.

Първите представления ще са на 8 септември 2020 г., а началото е с "Вечеря за тъпаци" от Франсис Вебер на Голяма сцена, от 19.30 ч. (постановка - Иржи Менцел), участват: Христо Гърбов, Иван Бърнев, Веселин Ранков, Калин Сърменов, Йорданка Стефанова, Ана Вълчанова.

На сцена "COMEDY BAR Happy Сатира" от 20:30 ч. пък ще можете да гледате "#мъжътмиевиновен" от Лиза Шопова, (постановка - Лиза Шопова), моноспектакъл на Силвия Лулчева.

От септември 2020 година ще се играе и в трите салона на Сатиричния театър (голяма сцена, камерна зала "Методи Андонов" и сцена "COMEDY BAR Happy Сатира"), за които от театъра гарантират, че модерните им вентилационни климатични системи осигуряват абсолютно здравословна среда:

В голямата зала, както и в камерна зала "Методи Андонов" има осигурени места за хора в неравностойно положение и достъп за инвалидни колички.

През септември 2020 предстоят две премиерни постановки

На 10 септември 2020 г. от 19:30 ч. в големия салон на Сатиричния театър ще се състои първата премиера за сезона "Марихуаната на мама е най-добра" от Дарио Фо. Режисьор е Андрей Аврамов, а актьорите, ангажирани в постановката са: Ана Вълчанова, Димитър Баненкин, Асен Мутафчиев, Богдан Казанджиев, Васил Грънчаров, Ивайло Калоянчев.

Следващата премиера ще е на 24 септември от 19:30 ч. в камерна зала "Методи Антонов". Това е комедията на Филип Блазбанд "Шоколад", поставена от Антон Угринов с участието на актрисите Албена Павлова, Стела Ганчева, Елена Атанасова, Мирослава Върбанова.

На 1 октомври 2020 г. Сатиричният театър за четвърти път ще раздаде националните награди "ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН", отложени от 7 април заради пандемията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диверсант

    2 0 Отговор
    Вече втори месец трима клоуни организират представления по улиците безплатно с участие на публиката. При тоя вирус да ходиш на театър е опасно

    Коментиран от #3

  • 2 Емил

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Първите представления ще са на 8 септември 2020 г., а началото е с "Вечеря за тъпаци"

    С предпремиерен на 2 септември със "Закуска за тъпаци"!
  • 3 Емил

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Диверсант":

    Вярно, ама не е безплатно, чичко Божков здраво плаща, а безплатно е сиренцето на кукичката на капана!