Last news in Fakti

1 Ноември, 2020 15:25 1 320 3

Мисията на Софийската опера и балет в Деня на будителите

  • софийска опера и балет-
  • програма-
  • мисия-
  • деня на будителите

Софийската опера и балет очаква своята публика в храма на операта - пътуване във времето с посланията на избраните заглавия от програмата си

Празникът „Денят на народните будители“, в който отдаваме почит към делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, придобива нови измерения в новото хилядолетие. Той има свой отговор и на предизвикателствата на нашето време.

Софийската опера и балет има особено значима мисия в този духовен празник. В годината, когато празнува своята 130 годишнина, въпреки трудното време на пандемията Ковид 19, храмът на операта предлага своя рецепта за събуждане на духовността, за съпреживяване на извечни сюжети, които разговарят и с нашето време.

Богатата програма от оперни и балетни спектакли на новите летни сцени тази година изпълваше пространствата с публика жадна за емоции, зареждащи духа. Може би, защото операта дава усещането за храм, в който научаваш уроците на живота, мисъл, която пронизва времето. Отваря съзнанието и за прозрението на Пикасо, че „изкуството е заредено оръжие на бъдещето“.

Софийската опера и балет очаква своята публика в храма на операта, пътуване във времето с посланията на избраните заглавия от програмата си: концерти „Рихард Вагнер-Рихард Щраус“ на 14 и 21 ноември, „Електра“ от Рихард Щраус на 26 ноември, „Лебедово езеро“ от П.И.Чайковски на 4 декември, „Мамма миа“ от Бени Андершон и Бьорн Улвеус на 6 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 1 Отговор
    Честит празник на Отровното трио!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Винокурова

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Лебедово езеро. Сещате ли се за виц😂
  • 3 плевен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Някой ще получи коледни бонуси.