Last news in Fakti

12 Май, 2022 15:58 1 966 11

Тази вечер е вторият полуфинал на "Евровизия" 2022

  • евровизия-
  • финал-
  • полуфинал-
  • конкурс-
  • музика

18 държави ще се борят за последните 10 места на големия финал

Вторият полуфинал на конкурса Евровизия 2022 ще се проведе тази вечер в Торино. Шоуто започва традиционно в 22:00 часа българско време и ще може да се гледа на живо по БНТ 1. 18 участници ще се борят за 10 места към финала. Ще чуем и останалите три песни на представителите от голямата петорка - Германия, Испания и Великобритания.

Всички песни от втория полуфинал и тяхната подредба може да видите тук:

Българските фенове на конкурса ще имат възможност да гледат шоуто заедно по време на излъчването в София, което е част от програмата на Sofia Eurovision Party 2022. Събитието ще се проведе в модерното пространство за събития The Steps и тази вечер ще започне в 21 часа, а след края му ще има и клубна вечер с хитове от конкурса. За големия финал на 14-и май организаторите са подготвили концерт с участието на българската представителка на Евровизия 2020 и 2021 Виктория и други звезди от конкурса, излъчване на шоуто, както и клубна вечер с най-големите хитове от Евровизия с DJ Dian Solo.

Тази вечер е вторият полуфинал на
Кипър

Тази вечер е вторият полуфинал на
Сърбия

Фаворитите на феновете във втория полуфинал на Евровизия 2022 са песните на Сърбия, Полша, Кипър, Румъния и Швеция. Сред участниците в полуфинала е и популярната рок група The Rasmus, която ще представи Финландия и ще даде силен старт на шоуто. Участие във втория полуфинал ще вземе и Северна Македония с певицата Андрея, която е един от аутсайдерите за класиране на финала.

Тази вечер е вторият полуфинал на
Финландия

Тази вечер е вторият полуфинал на
Румъния

Финалистите ще бъдат определени след гласуване на зрители и жури във всички 18 участващи държави, както и в Германия, Великобритания и Испания, които са директни финалисти, но имат право на вот във втория полуфинал.

Във вторник се проведе първият полуфинал на Евровизия 2022. Към финала продължиха участниците от Литва, Швейцария, Украйна, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения. Големият финал на Евровизия 2022 ще се проведе тази събота. Фаворити за победата са Украйна, Великобритания, Италия, Испания и Швеция.

Тази вечер е вторият полуфинал на
Сан Марино


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 минавам само да драсна

    15 0 Отговор
    С А Л О - У С Р А И Н Е !
  • 3 честен ционист

    13 0 Отговор
    Имам чувството, че покрай това музикално извращение, много българи захлебват с всякакви джендърски прояви.
  • 4 Грульо

    6 0 Отговор
    Даже ме мързи да изслушам песните, като знам предишните години какви помии беха. За всички години на таз евровизия, има само няколко хубави песни. Останалото е кич и безлично.
  • 5 Още политкоректност

    10 0 Отговор
    и лгбтк изпълнения. Требе много да се постараят за да "надминат" укрите на финала

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахо

    11 0 Отговор
    Да дават направо наградата на украинците и да закриват тази ТВ порнография. Не вярвам да има някой който да вярва, че това е конкурс за песни
  • 8 Механик

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Още политкоректност":

    Мен ме изтриха само защото споменах брадатата жена. Прави сметка за каква цензура иде реч!
  • 9 Изобщо не гледам

    4 1 Отговор
    Някой помни ли някоя песен от този еврогейджендърска проява да е станал хит, нещо да ти остане в главата, да се запее, тананика? Парад на пошлост! Отврат!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фен

    0 0 Отговор
    Ужас, това ако беше конкурс аз се не ща , слава БОГУ ,че не беше световното по футбол ,че как щяха да обясняват на света ,че тия некадърници урки са най добрите и за това са станали световни шампиони! То бива подлагане ама чак пък толкова , другите да не са идиоти ,че да им се натрапват такива.