Last news in Fakti

13 Септември, 2022 13:11 978 9

Вицепрезидентът: По-силно трябва да се чува гласът на българската интелигенция

  • илияна йотова-
  • николай дойнов -
  • относно: черната дупка в сърцата

В периоди на криза страда културата, последствията от това са дългосрочни

Вицепрезидентът: По-силно трябва да се чува гласът на българската интелигенция - 1
Снимка: Пресцентър

Българската интелигенция трябва да върне своето достойно място на публичната сцена, да се чува силно гласът ѝ. Днес тя сякаш се е примирила и ни е оставила на онези, които с особена натрапчивост от екраните и микрофоните заемат цялото ни лично и служебно пространство. Карат ни да потъваме в собствения си свят и да се отдаваме на апатията. Само интелигенцията със своя житейски опит, философия и талант може да ни спаси от клишетата, от чиято гравитация е трудно да се спасим. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на представянето на книгата на Николай Дойнов „Относно: черната дупка в сърцата“. Николай Дойнов е поет и писател, председател на Съюза на народните читалища.

Йотова посочи, че в периоди на кризи най-много страда културата, защото първо се режат средствата за нея. „Последствията от липсата на внимание и грижа за българската култура са дългосрочни. Трудно можем да възстановим онова, което ни прави българи и общество“, изтъкна вицепрезидентът.

Илияна Йотова ще подкрепи инициативата на Съюза на народните читалище за възстановяване на читалището в село Каравелово. „Пламъкът на читалищата, който гори силно като пламъка в кандилото, никога няма да бъде заменен от силата на неоновите лампи и на изкуствените отношения“, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има ли

    10 0 Отговор
    все още такава останала
  • 2 Шумкарка

    10 3 Отговор
    Падение върховно е тази женица.Срам,позор и национално предателство.
  • 3 Хихихи..

    10 2 Отговор
    Една умрела овца и един кекав Зелен Чорап..РБ..
  • 4 Tутанкамон

    7 0 Отговор
    Къде я видя тая българска интелигенция,аз за толкова години виждам само чалга,самодоволни самозванци,някои с успех но без домашно възпитание, изобщо на известните българи им липсват първите седем години
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ами

    5 4 Отговор
    ако млъкнат русо робите, ще се чуе.
  • 7 Пипи Чорапчето

    7 0 Отговор
    Жива да не бях;)))
    Гуспожа ни Йотова нали беше виден и дългогодишен член на "партията на разботниците и селяните"?!;))
    И ся къса ризи за интелигенцията?!

    Коментиран от #9

  • 8 Русенец

    3 0 Отговор
    Сега, трябва да се уточни, кои ще са членове на българската интелигенция. Като гледам, всякакви момци и моми взеха да пишат книги и да се числят "ентелегенти".
  • 9 За протокола

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пипи Чорапчето":

    Само интелигентните могат да разберат гласа на интелигенцията ;)