Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 11:30 1 574 2

15 години Детска програма в Софийската опера и балет

  • софийска опера-
  • денят на музиката-
  • софийска опера и балет-
  • детската публика-
  • операта „мечо пух“-
  • андрей дреников-
  • пламен карталов

На 1 октомври, Денят на Музиката, в Софийската опера и балет се открива сезон 2022/ 23 за Детската публика с операта „Мечо Пух“ от Андрей Дреников

15 години Детска програма в Софийската опера и балет - 1
Снимка: Софийска опера и балет

Изминаха 15 години от създаването на детската програма „Отиваме на опера и балет“ по инициатива на директора на операта Пламен Карталов.

Няколко поколения малчугани израснаха с тази програма. Досега са изиграни 40 представления - опери, балети, мюзикъли и концерти, сред тях са: “Вълшебната флейта”, ”Златната ябълка", "Мечо Пух", "Вълкът и седемте козлета", "Бременските музиканти", "Трите прасенца", "Червената шапчица", "Пепеляшка", "Спящата красавица", "Цветята на малката Ида", "Зле опазеното момиче", "Хитрата лисичка", "Рейнско злато за деца", "Севилският бръснар за деца", "Детето и вълшебствата", "Дългата коледна вечеря", "Амал и нощните посетители", "Аладин и вълшебната лампа", "Учителят по музика", "История с патоци, мечо и лиса" и още много други. Камерната сцена даде и дава възможност на децата да са по-близко до своите любими герои от приказките. Те стават участници в театралното действие, докосват се до актьорите и се чувстват изключително близки с тях.

Програмата е изключително интересна за подрастващото поколение.

През месец октомври децата ще могат да се потопят в света на следните спектакли:

01.10, 07.10 „Мечо Пух“

02. „Вълшебната флейта“

08.10 , 30.10 „Концерт за бебоци“

09.10 , 16.10 , 21.10, 23.10 , „Изгубената принцеса“

14.10 „Трите прасенца“

15.10 „Хензел и Гретел“

22.10 „Червената шапчица“

28.10 „Шегубишко на острова на чудесата“

29.10 „Рейнско злато“

Детските опери и балети, адаптирани и създадени за деца развиват тяхното въображение и ги приближават постепенно към света на голямата музиката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    ЧЕСТИТО
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор
    Чудесна инициатива! Сега децата растат с таблети и гледат анимации. Нека се откъснат за малко от тях и да видят истинско изкуство!