Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 16:39 2 476 9

Банкси нарисува графити върху разрушени сгради в Украйна

  • бански-
  • графити-
  • украйна-
  • разрушени сгради

Самоличността на Банкси остава неизвестна, но творбите му, често на социална тема или за лицемерието на властите, са много популярни

Британският уличен художник Банкси публикува в профила си в Инстаграм графити от Бородянка, предаде Новая газета Европа. Градчето, което на 35 км от Киев и на 20 км от Буча, бе тежко бомбардирано от Русия.

На разрушената стена е нарисувана гимнастичка, която прави стойка на ръце върху парчета счупена зидария. Обикновено публикуването на творба от Банкси в социалната мрежа се възприема като признаване на авторство. В миналото известният уличен художник е пътувал до кризисни зони, включително Западния бряг. Няма данни кога е посетил Украйна, но публикуваните кадри от Бородянка са първите за 2022 г. в профила на уличния артист, който не се появява публично.

Самоличността на Банкси остава неизвестна, но творбите му, често на социална тема или за лицемерието на властите, са много популярни. На търгове цената им достига милиони долари.

Вчера се появи още едно графити изображение, на двойка джудисти - дете в кимоно хвърля на земята мъж, който значително го превъзхожда по ръст и прилича на Путин. Фотографът Ед Рам напомня, че Владимир Путин има черен колан по джудо, а след нашествието в Украйна му бе отнетo званието "почетен президент на Международната федерация по джудо (IJF)". Тази творба също е нарисувана в стила на Банкси, но снимка от нея няма публикувана в неговия профил.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    20 5 Отговор
    Да беше нарусувал нещо и в Донецк, когато бомбардираха децата там.
  • 2 пикасо

    15 7 Отговор
    ама хич не ме интересува какво е направил един уличник
  • 3 За протокола

    7 8 Отговор
    Картините вече са собственост на зеленото джудже и ще бъдат превърнати в бял прах!
  • 4 Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    9 17 Отговор
    ХЕРСОН Е УКРАЙНА! ГЕРОЯМ СЛАВА! ПОБЕДА!
  • 5 ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС

    4 1 Отговор
    А МОЖЕХА ТИЯ СГРАДИ ДА ГИ ВЪЗСТАНОВЯ ??
  • 6 рада дълбоката

    6 4 Отговор
    Найденова трогна ме , че тоя е бил по Бански - ами помогнете му да се облече ....
  • 7 Чак сега ли разбрахте

    6 1 Отговор
    че Банкси е Zеленски?
  • 8 Идея

    1 3 Отговор
    Може в Москва да нарисуваме нещо
    Един виснал член на 6 и половина часа
    до земята примерно
  • 9 Соваж бейби

    2 1 Отговор
    Вчера го даваха по телевизията ,ако е Бански де или някой друг Бански на лалета .Голяма работа уеш ,не намирам нещо с което да го аплодирам ,това са готови шаблони .Едва ли си направи усилие да се разходи там по военно време ,това ще е някой от лакеите на Зеля !
    Още по трагичното -Самоличността на Банкси остава неизвестна нещо като Шекспир.Всеки може да го направи ,доста по красиво е истински графити рисувани от хора ,дали не е македонец Бански ?