Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 13:30, обновена 17 Ноември, 2022 14:43 2 436 1

В ОАЕ стартира известния фестивал на културното наследство Zayed Festival (ВИДЕО)

  • оае-
  • фестивал-
  • шейх зайед -
  • zayed festival -
  • абу даби

Zayed Festival ще се проведе в Абу Даби от 18 ноември 2022 г. до 18 март 2023 г. и включва колекция от павилиони, паради, представления, хранителни приключения, фойерверки и интерактивни експонати

В ОАЕ стартира известния фестивал на културното наследство Zayed Festival (ВИДЕО) - 1
Снимка: Khaleej Times

Фестивалът "Шейх Зайед" - Zayed Festival ще се проведе в Абу Даби от 18 ноември 2022 г. до 18 март 2023 г. и включва колекция от павилиони, паради, представления, хранителни приключения, фойерверки и интерактивни експонати

Емблематичният фестивал на Zayed Festival започва в Абу Даби по традиция на 18 ноември и ще продължи до 18 март 2023 г. Като част от фестивала, който традиционно ще се проведе в Al Wathba, са предвидени много събития.

Тазгодишният фестивал ще обхване широк спектър от въпроси, свързани с опазването на културното наследство, цивилизационния път на ОАЕ и също така ще разкрие статута на Абу Даби като водеща дестинация за културен туризъм и отдих.

Програмите, подготвени за гостите, включват чествания на националния ден на ОАЕ, парад на нациите, празненства в навечерието на Нова година и представления с празнични , коледни и национални костюми.

Годишният фестивал на културното наследство на "Шейх Зайед" - Zayed Festival е един от най-големите фестивали в ОАЕ с над 1 милион посетители през миналата година. По време на фестивала винаги се провеждат редица интересни събития: шоу с арабски коне, надбягвания с камили, плюс кулинарни битки и представления на местни и чуждестранни театри.

Гостите очакват много ярки зрелища - лазерно шоу, фойерверки и фолклорни театрални представления. Всеки ден от фестивала на Шейх Зайед е разписан буквално по минута. Тук има уникални богати със стоки базари, а в магазините можете да закупите стилни артикули от есенно-зимните колекции на световни модни дизайнери.

В близко бъдеще Абу Даби ще бъде домакин и на международни спортни състезания: Световното първенство по спартански игри, което за първи път ще се проведе не в САЩ, а в Liwa Oasis в Абу Даби; Формула 1® Etihad Airways - Голямата награда на Абу Даби; Световно първенство по тенис в Мубадала; T20 Световна купа по крикет; и годишния голф шампионат на HSBC в Абу Даби.

За ценителите на културата ще се организира фестивалът за класическа музика Abu Dhabi Classics, на който ще свирят най-добрите музиканти от света. Гурманите трябва да посетят годишния кулинарен сезон в Абу Даби, истински празник на вкуса, където гостите могат да се насладят на майсторски класове от международни шеф готвачи, както и на ексклузивни събития и предложения в най-добрите ресторанти в столицата на емирството.

Любителите на храната може също да бъдат привлечени от дебюта на 50-те най-добри ресторанта на MENA, чиято цел е да вдъхнови хората да пътуват и да откриват нови имена и ястия в кулинарния свят.

Източник: Khaleej Times


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руми

    0 0 Отговор
    моляяяяяяя, "културно наследство"?!?!?!????!!!!ало, ние сме от Марс, ако тези знаят Молиер Балзак Лермонтов Толстъй Пушкин Достоевски Вазов Ботев Смирненски Булат Окуджава и много велики писатели в цял свят!