Last news in Fakti

14 Декември, 2022 11:32 1 045 1

Екстремният художник Кристофър Лемпфул рисува близо до изригващи вулкани и урагани (ВИДЕО)

  • художник-
  • екстремно-
  • картини-
  • германия-
  • берлин-
  • вулкан-
  • ураган-
  • природа

Берлинският художник не може да си представи да твори в ателие или на закрито

Екстремният художник Кристофър Лемпфул рисува близо до изригващи вулкани и урагани (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изкуството на немския художник Кристофър Лемпфул е приключение както за него, така и за всички, които могат да се докоснат до творбите му и тяхното създаване. Колкото и силна да е бурята, колкото и отдалечени да са местата, колкото и да напича горещото слънце, берлинският художник винаги рисува на открито. Той казва, че в момент, в който може да работи на красиво място, е най-щастлив, защото преживява панорамата, долавя звуците в природата, а това е от голямо значение за изкуството му. Историята му разказва Deutsche Welle.

Настоящата задача на Лемпфул е 5-серийна панорама на германската столица. Той планира да използва около 80 кг маслена боя за този проект.

Художникът рисува на шеметни височини, например - на покрива на Университетската болница Чарите в Берлин. Особено му харесват различните светлинни настроения и както казва самият Лемпфул от покрива на болницата – „играта на светлосенки създава откачени пространствени дълбочини”.

Повече от 25 години талантливият берлинчанин е силно привлечен от природата. Рисуването в ателие за него е немислимо. Той иска да се противопостави на природните сили, както през 2014 г. на германския остров Хелголанд в Северно море. „Когато усетя урагана, това е невероятна съпротива, срещу която трябва да се боря и използвам невероятно количество боя, за да му противодействам“, споделя творецът.

През 2017 г. вулканичните пейзажи на Исландия тласкат Лемпфул до предела на възможностите му. В рамките на две седмици той рисува 12 картини при трудни условия.

Поради дебелото нанасяне на боята, картините му изглеждат почти триизмерни, защото той моделира цвета директно с ръце върху платното. Изсъхването на боите може да отнеме няколко месеца. „Четките създават ненужна дистанция“, казва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Тоя па ,яко го б....т лимките ??!Да застне срещу торнадо в САЩ да рисува ,има дни ,часове кой щат ,специални учени ,ловци на торнадо ходят на място да извикат и този за компания !Или проливен дъжд със светкавици до някой дърво,може и градушка това лято бях свидетелка на големи ледени топки колкото за тенис ,начупени покриви и прозорци ,искам да видя тоз как ще рисува в такива условия ?