Last news in Fakti

29 Април, 2023 11:12 1 553 8

Сценичната партньорка на Джон Малкович скъса връзките си с Русия

  • джон малкович-
  • ингеборга дапкунайте-
  • сценичен партньор-
  • русия-
  • театър

От повече от година Ингеборга Дапкунайте не развива никаква работа в Русия

Сценичната партньорка на Джон Малкович скъса връзките си с Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Световноизвестната литовска театрална и филмова актриса Ингеборга Дапкунайте, с която българската публика се запозна като сценичната партньорка на Джон Малкович в спектакъла на Тимофей Кулябин „В самотата на памуковите полета“, който през февруари гостува в Народния театър „Иван Вазов“, е скъсала всички връзки с Русия, след като преди повече от година напусна страната.

Това е съобщил нейният агент Раиса Фомина в разговор с изданието „Абзац“ („Параграф“), предава в. Сега.

Мениджърката на звездата опроверга информацията, появила се в някои руски медии, че 60-годишната Дапкунайте продължава да работи и да печели пари в Русия. „Тя отлетя от страната преди повече от година и не сътрудничи с никакви хора в Русия. Светът е пълен с фалш и лъжи. Ингеборга напълно прекъсна всякакви връзки с Русия“, подчертава Фомина.

През април миналата година актрисата временно се премести заедно със сина си в Брюксел. „Тук съм, защото тук е семейството ми – сестра ми и майка ми“, съобщи тя тогава, уточнявайки, че не подкрепя бойкота на руските артисти по света.

Дапкунайте беше и куратор, артистичен директор и художествен ръководител на фестивала „Вдъхновение“, организиран ежегодно в Москва. Тази година събитието не е планирано. От прес-службата на комплекса, където се провежда арт форумът, са потвърдили, че той няма да се състои.

Ингеборга Дапкунайте има десетки главни роли в театъра, киното и телевизията. Снимала се е в спечелилия награда „Оскар“ филм на Никита Михалков „Изпепелени от слънцето“, както и в редица холивудски продукции като „Мисията невъзможна“ на Браян де Палма и „Седем години в Тибет“, където си партнира с Брад Пит.

С Джон Малкович актрисата участва в различни театрални проекти по света от 1991 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гениално

    28 4 Отговор
    чак сега ли се е сетила? ми тя измислената ѝ държава латвия отдаван уж скъса с всичко руско
  • 2 русофоборсук

    26 4 Отговор
    не мога да се нарадвам колко много ще изгуби Русия че таз женица са я скъсвали по време на сеансите си в Русия
  • 3 изненада

    21 2 Отговор
    Интересен повод да разберем че Малкович имал тази жена за сценична партнерка. Услужливо...
  • 4 плевен

    23 3 Отговор
    Литва отдавна е превърната от държава в територия. Също като България. Първо Запада й ликвидира промишлеността, а после Русия и Беларус й ликвидираха транспорта и енергетиката. Също ката Б............ .
    Затова е отишла да живее в чужбина. Както и 1/3 от населението й. Също като Б........... .

    Коментиран от #5

  • 5 Мда.Малка държавица.

    4 16 Отговор

    До коментар #4 от "плевен":

    Ама Рашка не си и помисля за някаква спец.операция спрямо нея.Що,ли?М???
  • 6 фактите

    10 1 Отговор
    Тия от трите прибалтийски държави, които се виждат само под микроскоп, са много комплексирани. Какво като е скъсала, на 60 години тепърва няма да огрее за световна кариера.
  • 7 един от стадото

    1 0 Отговор
    га яде кюфтета/котлети в Масква не рива. И се снима в холивудпрадакшън никой не и пречеше. Е, КГБ може и да е надничало малко, ама толкова. То щото цере у не си вре носа навсякъде
  • 8 Сандо

    1 0 Отговор
    Героиня!От няколко дни Земята почна да се върти по-бавно заради съдбоносното и решение.