Last news in Fakti

21 Юни, 2023 08:00 14 178 57

Нейно Царско Височество Калина, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска: Щастлива съм такава, каквато съм!

  • испания-
  • българия-
  • разговор -
  • принцеса калина -
  • китин-
  • пътуването до антарктида -
  • цар симеон-
  • kalina saxony-coburg-gotha-
  • gómez acebo-
  • китин муньос -
  • симеон хасан-
  • маргарита гомес-асебо

Калина наскоро бе поканена за Почетен Председател на Борда за сътрудничество - "Малтийски орден" в България и е член на Клуба на изследователите, подготвя книга за страната си и експедицията до Атлантическия океан

Нейно Царско Височество Калина, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска: Щастлива съм такава, каквато съм! - 1
Снимка: Slav&Houben Bulgaria

Разговор с принцеса Калина от България за живота ѝ с Китин, пътуването до Антарктида и баща ѝ цар Симеон

Калина Сакскобургготска на испански: Kalina de Sajonia-Coburgo-Gotha y Gómez-Acebo, е пълното име на Калина от България - българската княгиня, пето дете и единствена дъщеря на последния български цар (1943 – 1946) и министър-председател (2001 – 2005) на България Симеон II и царица Маргарита.

Калина Сакскобургготска е родена на 19 януари 1972 в Мадрид, Испания. Завършва френски лицей и английски колеж в Мадрид. Следва в Лондонската академия по изкуствата „История на изкуството“ и филология в Германия.

Официалното ѝ монархически титуловано название е „Нейно Царско Височество Калина, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска“.

Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска Калина заедно с цялото си семейство изживяват страхотен момент във всички аспекти. Щастлива в семейния си живот, заедно със съпруга си Китин Муньос и техния син Симеон Хасан, нейният график е пълен с много обогатяващи планове и проекти, от които тя истински се вълнува. Това интервю с нея се проведе само няколко дни преди тя и съпругът ѝ да стегнат куфарите си, за да присъстват на срещата на посланиците на добра воля в Париж този петък и ще пристигнат в Мадрид в събота, където главният изследовател на един значим проект има много важен ангажимент, който все още не може да разкрие и пази в тайна неговото съдържание.

Една от основните причини, поради които дъщерята на българския цар Симеон и Маргарита Гомес-Асебо напоследък беше постоянно в новините е - че стана първата принцеса, която влезе в престижния The Explorers Club, нещо, което живее „с ентусиазъм и гордост », както самата тя ни разказва. Говорим за организация, родена през 1904 г. в Ню Йорк, като място за срещи на изследователи и учени, част от която е нейният съпруг, изследователят Китин Муньос, преди почти тридесет години.

В деня, в който проведохме това интервю, той се отзова на брега на Черно море в България, във Варненския некропол, смятан за „най-старото злато на човечеството“. Същия ден Княгиня Калина получава обаждане от президента на The Explorers Club от Ню Йорк, за да обсъди с нея подробностите около това грандиозно откритие.

„Сега ще можем да подготвяме проекти заедно с Клуба на откривателите, да даваме тласък на инициативи като пътуването до Антарктида или да популяризираме "Живото наследство на България“, разказва принцеса Калина. Тя празнува и назначаването си за Почетен Председател на Борд за сътрудничество - „Български малтийски орден“, едно ново признание и отговорност, за които е много доволна и щастлива.

За достъпа до Клуба на изследователите княгиня Калина имаше за кръстници астронавта Ричард Гариот и съпругата му Летисия, която е съветник по отбраната на Джо Байдън и партньор на Илон Мъск: «Ричард е астронавт, летял на борда на мисията Союз ТМА-13 до Международната космическа станция. Космосът е в кръвта му, той е син на астронавта на НАСА Оуен Гариот. Освен това Ричард е страхотен бизнесмен и артист”, разказва ни тя.


Заобиколена от величия в новото си приключение в Ню Йорк

„Летисия е невероятна, смела жена, ранен инвеститор в SpaceX и съосновател на Global Space Ventures, подкрепяща дълбокотехнологични компании в области, вариращи от изкуствен интелект и космическо пространство до биотехнологии. Тя е съветник по външните работи и вътрешната сигурност на САЩ. Горди сме, че имаме доверието на такива изключителни хора в професиите си. И двамата са приятели на Китин и мои“, подчертава тя.

За постигането на това постижение са взети предвид много фактори, като например 15-годишното съжителство с племена от Сахара. Калина, която е от България, разкрива какво ѝ липсва най-много от онова време: „Дългите дни в Сахара, съжителство и срещи с вождовете на 31 племена, простиращи се върху голяма пустиня, която минава от Гулимин до границата с Мавритания и Алжир. Моето участие бе, за да спася Moussem de Tan Tan, фестивала на сахарските племена, и да го обявя за нематериално наследство от ЮНЕСКО.

Важен момент, който също беше взет под внимание, е, че тя успя да направи "Тбурида", постановка на военни кавалкади от 15-ти век, обявена за нематериално наследство на ЮНЕСКО: „За мен това беше голямо удовлетворение. От 15 години живея в отдалечени места и градове. Там всеки град и понякога села имат свой екип, съставен от селяни и скромни хора, заедно с лекари, адвокати и т.н. Познавах отборите и те ме познаваха, защото винаги ме виждаха на коня. Заинтересувах се и популяризирах "Tbourida" за жени. Казах на крал Мохамед VI, че би било добре да представи "Tbourida" на ЮНЕСКО и той не се поколеба. "Пътувайте с Китин до Париж, за да представите кандидатурата". Две години по-късно "Тбурида" е обявен за нематериално наследство на човечеството.

Приключенията на Калина от България и нейния съпруг

Извън емоционалната им връзка като двойка, афинитетите между княгиня Калина и нейния съпруг са огромни. Ето защо те са се радвали толкова много на експедициите, които са споделили, за които дъщерята на цар Симеон Български иска да подчертае следното: «Когато плавах на борда на сала от тръстика Мата-Ранги, бях поразена от скърцането на всички неустойчиви дъски и структурата на бамбуковата колиба, вързана с лози и без никакви пирони в целия сал. Тогава разбрах колко примитивна е лодката и разбрах думите на Китин, когато казва, че тръстиковият сал е просто един подвижен остров, който плава. Бях впечатлена и от неговия местен екипаж, полинезийски моряци и аймара от Андите, как се движат около сала”.

Страстта към спорта на Калина от България е тясно свързана и с нейния баща цар Симеон, с когото е ходила на много планински излети в младостта си: „Това са изключително приятни и мили спомени от детството и младостта ми, от които съм научила много за природата, които са белязали живота ми».

Княгиня Калина отдавна подготвя пътуване до Антарктида, „с много ентусиазъм и емоция... През последния сезон, от ноември до февруари или март, трябваше да отидем на мисия, с първия научен кораб в България "Кирил и Методий", но професор Пимперев, директор на Българския антарктически институт, трябваше да бъде опериран няколко дни преди това, затова му казах, че Антарктида може да почака, ще отидем заедно.

Калина от България също работи дълго време върху книга за страната си, за която я молим да ни разкаже в какво състояние се намира и какви изненади ще ни донесе, но не навлиза в подробности: « Различно е и е доста широко понятие. България винаги изненадва»

Преди малко повече от година двойката се зарадва с новия си домашен любимец – каракачанско кученце, което се е интегрирало чудесно в семейството, което значително се е увеличило: „Спи спокойно в снега, невероятна порода е. Имаме и папагал, който лети свободно из цялата къща, и понякога кученце играчка, което си играе заедно с ара."

Калина от България винаги е полагала големи грижи за диетата и тренировките си с изтъкнатия ветеран Карлос Флорес, затова я молим да ни даде някои препоръки, с които да ни поддържа във форма: «Постоянство и тренировъчна рутина. Тренировка с натоварване. Балансирана диета, без "чудодейни" резки диети, Физическата почивка е част от тренировката. Сънят е изключително важен, заспивайте бързо. Карлос е институция по темата и продължава да бъде мой треньор".


Българското чувство на Калина

Тази година се навършват 10 години от молбата ѝ за българско гражданство и принцесата разкрива как е преживяла този важен за нея момент: „Чувствах се сякаш се прибирам, когато се омъжих в България, когато родих сина си тук и сега, когато живея отново в България. Българската националност официализира всички тези чувства".

Нейният син Симеон Хасан (кръстен на дядо си и мароканския крал Хасан II, с когото семейството му свързваше голямо приятелство), навърши 16 години на 14 март и майка му с гордост ни говори за него: «Симеон е още един българин, той е напълно интегриран. Щастлив е в страната на предците си, семейството си и себе си, тъй като е роден в България".

На 26 октомври тя ще отпразнува 21 години брак с Китин Муньос и когато я питаме в какъв момент са отношенията им, тя бързо синтезира отговора с една дума: „Щастие“. Родителите ѝ са женени от не по-малко от 60 години и когато я питаме за тайната на връзката им, тя развеселена отговаря: „Толкова е тайна, че само те си я знаят“. За отсъствието си от Испания, където идва често, тя също е много ясна и конкретна за това, което ѝ липсва най-много: „Испанците“.

Българката Калина е част от управителния съвет на двореца-музей Врана, официалната резиденция на нейния баща цар Симеон Български, съпругата му Маргарита и семейството им, чието имущество те си върнаха след дълги спорове, след като бяха лишени от него от комунистическия режим през 1947 г. Работа, която Калина от България намира за много удовлетворяваща, за което ни разкрива по следния начин: «Доволна съм от това, което правим. Тази седмица заминавам за ЮНЕСКО в Париж, за да представя двореца-музей Врана».

Като голям посланик на страната си, помолихме Калина от България да ни даде няколко кулинарни препоръки и да изберем три от любимите ѝ места, които нито един пътешественик не бива да пропуска. Ето нейният изчерпателен отговор: «Кисело мляко, което е с български произход. Планините - Родопите, Манастирите, разпределени по цялата география на страната (планини, гори, езера...) и Черно море».

С поглед към бъдещето ви молим да ни кажете дали имате някакви цели или мечти за осъществяване и да отговорите категорично: „Щастлива съм такава, каквато съм !“

Източник: mujerhoy.com

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛГБТКЮ+

    37 1 Отговор
    Раздели хората на нормални и различни, за да се карат помежду си, а не да протестират срещу богатите.
  • 2 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    53 18 Отговор
    Грозен иZрод...
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    65 7 Отговор
    10 000 % ЧИСТА БЪЛГАРСКА КРЪВ
    ТЕЧЕ ВЪВ ВЕНИТЕ НА НАШАТА КНЯГИНЯ
    ...:)))) ХА-ХА-ХА
    .... КОРЕНИТЕ И МОГАТ ДА СЕ ПРОСЛЕДЯТ ЧАК ДО
    ТАНГРА :))
  • 4 Гаглей

    14 76 Отговор
    Гордея се, че България има монархия, не като един народ дето си я изби.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Какво царско величество

    71 12 Отговор
    Каква княгиня е това!?
    Ако някой журналист с неясен прозход няма какво да пише, да не обижда българския народ!!!!
    Българките не приличаме на нещо недовършено от Бога!

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Оливер Кромуел

    4 17 Отговор

    До коментар #4 от "Гаглей":

    Прав си , гордей се !
  • 8 йхнкхйких

    30 5 Отговор
    Точно прилича на желязната девица !

    Коментиран от #11

  • 9 Тъмен субект

    67 11 Отговор
    В цялата статия я наричат Калина от България или българката. Нито едното е вярно, нито другото.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Прилича на

    42 12 Отговор

    До коментар #8 от "йхнкхйких":

    ….на нищо не прилича!!!
    Човешка аномалия!

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Монархист

    23 48 Отговор
    Подкрепа за монархията! Първият и последния цар бяха българи и се казваха Симеон! Ако все още бяхме монархия щяхме да сме работлив народ с къщи, с градини и собствен бизнес. Комунистите съсипаха мисленето на хората превръщайки ги в мързеливи тарикати.

    Коментиран от #22, #28, #40, #47

  • 15 Не сте наред!

    36 2 Отговор

    До коментар #5 от "Какво царско величество":

    Не виждате ли, че статията е преводна от испански и пише източника! Журналистката "с неясен произход" не е автор на статията, а преводач и редактор. Пише го най-долу. Статията е превод от испански.

    Коментиран от #26

  • 16 Тия

    53 9 Отговор
    нямат нищо общо с България. Не са никакви царски височества, княгини и т.н. Били са „спуснати“ от западните държави да поддържат интересите им в региона. В миналото многократно са нанасяли вреди на държавата. Сега взеха огромни имоти, орязаха маса гори за дървен материал и други.
  • 17 Aлфа Bълкът

    35 9 Отговор
    Какво е туй нещо е? Римейк на Дракула ли снимаме?
  • 18 Aлфа Bълкът

    20 6 Отговор
    НАПАААЛМ 🔥🔥🔥🔥🔥🔥
  • 19 пери

    34 3 Отговор
    Искам да знам дали говори български като роден. Тогава може да се нарече българка. Езикът е основен фактор, който определя националната принадлежност. Иначе е хубаво, че рекламира страната ни.
  • 20 Тази е толкова българка,

    36 5 Отговор
    колкото папагалите, които носят името на блъг-ара, Арис (от дорийски Ара). Тази също така, няма как да е княгиня, старата езическа титла, защото баща ѝ е бивш цар, дето ни Управи (джобите) за 800 дни, за да може челядта му пришелци, да си живуркат за сметка на бедния народец. Кънягини и кънязе нямаме от Пресианъ и синчето му Борисъ (богомилоубиец) нататъкъ.
  • 21 е6чо

    44 4 Отговор
    Е, нема толко рикия! Евала на мажо и; не човек а джелезо!!!
  • 22 Комунистите

    28 9 Отговор

    До коментар #14 от "Монархист":

    колко са направили, демократите и монархистите могат само да си мечтаят. Вчера един възрастен човек ми раправя как през социализма го пратили 1 година на курс в голям град, живял в луксозен хотел. Като завършил курса му осигурили работа. Сега на хората имотите им биват съсипвани от некадърното управление в страната, хората остават без подслон и работа а в хотелите се настаняват безплатно граждани на чужди държави по разпореждане на Европа.
  • 23 да сме коректни

    24 3 Отговор
    """....такава,каквато съм.....""" кога това - щото на снимките отпреди двайсетина години.......хм.....не е баш такава.........
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Трябва да роди поне 4 деца

    11 2 Отговор
    Трябва някой от династията да се омъжи или ожени за българин и българка
  • 26 Е и , това не дава право

    28 1 Отговор

    До коментар #15 от "Не сте наред!":

    На никой да публикува обиди към българския народ!
    Даже статията да е написана не в Испаня, а на Луната!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Машала

    41 7 Отговор
    Хайде стига с тия царе, царкини и циркове. Дойде награби се и си живеят живота, а българите ходят по кофите за прехрана. Лицемерие, наглост и лъжа. Народа го е сложил в миналото, а някой без работа все ни го тика пред очите!
  • 30 Муньо

    21 3 Отговор
    Някой път се плаща за живота си... Ами,ако се събудя нощем ,погледна в леглото до мен и сърцето ми спре?
  • 31 Падение и позор

    11 18 Отговор
    Цялото бившо царско семейство е предателско и подчинено на Руските служби .Само единия син е имал доблестта да откаже на КГБ и те го осакатяват и убиват в планирана катастрофа . Всички те влязоха в политиката на България чрез комунистите -мафиоти което е позор за царското семейство .Защото руснаците и комунистите са отровили цар Борис . Трябва да им се конфискуват наново имотите и дворците , защото са придобити с лъжа и измама .Да им се удари черен печат и да се връщат в Мароко Сакскобургготската предателска фамилия .

    Коментиран от #32, #44

  • 32 Момчил

    29 4 Отговор

    До коментар #31 от "Падение и позор":

    Бъркаш сериозно и то :) Да си чувал,че Симеон е втори братовчед на кралица Елизабет Втора? Айде сега моля те да ми обясниш защо,по дяволите,и в Англия са слуги на руските служби:) Мерси.

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бачо Киро

    28 6 Отговор
    Нито е царско височество, нито е наша ... стига сте бе занимавали с натресените ни "монарси", издънки на западните такива. Баща и така и не е бил коронясан, та стига сте му викали цар. Като я гледам повече мяза на зле клониран Майкъл Джексън, отколкото на българска княгиня...

    Коментиран от #41

  • 35 Човека е чел,

    13 6 Отговор

    До коментар #32 от "Момчил":

    но явно ти - не, или до... някъде! Сакско-бург-готите са амалгама от Сакси (германи) и готи (гети - росси). Откъде са дошли англо-саксите били се с келтите? Прав е за това, че испанчето Хасан е от фамилията мароканско - 800 години робство в Испания.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Момчил

    17 4 Отговор

    До коментар #35 от "Човека е чел,":

    Не съм прав единствено за това, че не е втори,а четвърти братовчед на Елизабет. Не знам и ти колко си чел,недочел. Ясно е какви са цялата рода на симеончо включително и тази княгиня или както се води. Като й погледнеш ушите на каква ти прилича ?

    Коментиран от #39

  • 38 Бесен-_ Язовец

    20 4 Отговор
    Майкъл Джексън ли е възкръснал?
  • 39 Можеш да погледнеш

    6 6 Отговор

    До коментар #37 от "Момчил":

    някоя рускиня (будини, анти, сармати, маса-гети, готи) и да я сравниш със скулите на Калина. Точно от россите им идват корените, примесени със сакси, германи, братовчеди на англичаните. Келти, гали - (по река Галус - Фригия), или цар фир Болг на Ирландия от Балканите. Папа-гали - Ара! Гали и ари все от Балканите.
  • 40 ффф

    17 5 Отговор

    До коментар #14 от "Монархист":

    Хзйде пак комунистите са виновни , че демократите присвояват парите на държавата и държат беден народа . ....имаха 32 години да създат добър стандарт на живот , какво им попречи , комунистите ли , Русия , русофилите , Митрофанова , Волгин , Костадинов ....те ли са виновни , че приходите на държавата се източват в джобовете на политицитеи техния кръг от олигарси .

    Коментиран от #46

  • 41 От испанската преса

    18 5 Отговор

    До коментар #34 от "Бачо Киро":

    Бил е "коронясан" в Испания, като е навършил пълнолетие, та кърлежът да има "правото" да се нарича цар на българите. Да, ама пред нашите закони "коронацията" няма никаква стойност и е нелегитимна. Така че....."княгинята" нито е княгиня нито е българска.
  • 42 Гущер

    14 3 Отговор
    Това е рептилоиден хибрид
  • 43 УАУ

    13 3 Отговор
    На тая няма да дам да ми измие колата
  • 44 Истината

    8 11 Отговор

    До коментар #31 от "Падение и позор":

    Доказана истина е,че Симеон е активно мероприятие на ДС, подготвяно и осъществено съвместно с КГБ. Известният в Европа и света комарджия Симеон Сакскобургготски е имал забрана за достъп до известните казина,поради огромна задлъжнялост. Жена му Маргарита е продала всичките си недвижими имоти в Испания от страх за покриване на задълженията му.Затова живеят в България и не са припарвали в Испания 22 години. Може да имат и забрана, защото не е нормално този испанец нито веднъж да не отиде там и в България да му върнат държавни имоти и гори.Освен това единствено Испания от цяла Европа му е дала гражданство навремето. Сделката му с ДС явно е контролирано от тях чрез него управление на България, инсталиране на мафията навсякъде, мутрата Бойко е негов бодигард и неговия Бриго Аспарухов, КГБ агента Румянцев, го настани като гл.секретар на МВР и досега няма отърване на държавата от клещите на мафията.Сега ще ни занимават с дъщеря му колко е велика. Щяла да живее тук, явно няма къде другаде.

    Коментиран от #48

  • 45 Умирам от смях

    16 6 Отговор
    Какво царско величество е този Майкъл Джексън. България е република. Спрете да титулувате тези крадливи плодове на кръвосмешение. Жалко, че след 09.09. не са ги заличили всичките кобургски инсели.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Смея ти се много

    14 4 Отговор

    До коментар #14 от "Монархист":

    А оментар за двете национални катастрофи докарани от монархията?
  • 48 Баш истината

    13 3 Отговор

    До коментар #44 от "Истината":

    "Този испанец" е толкова испанец, колкото и българин.
  • 49 Галина

    7 9 Отговор
    Сърдете се на Стефан Стамболов .Той доведе Фердинанд и неговата фамилия. Ние сме имали готов княз Александър Богороди син на Стефан Богороди за Съединението ни .но Русия и Запада не дават
    Голяма България не им е нужна.
  • 50 Чекист

    12 1 Отговор
    Измама! След брака си с Муньос, който НЕ Е с благороден произход тя е вече само гражданката Калина и нищо повече! Не лъжете хората - няма балади! ;)
  • 51 Човек

    6 0 Отговор
    Ей, това е клонинг на Майкъл Джексън!
  • 52 Аууу

    7 0 Отговор
    Жална работа ! Жал да ти стане като го гледаш това величие. То не е виновно, че природата това му е отредила, ама да се прави на чучуло, накичено с някакви несвойствени й одежди, си е нейна ,,заслуга". Напъва се по всякакъв начин да заприлича на щастлива българка, но моите представи за нормалност са различни от показното й представяне. А ако прибавим й дружбата й с една ,,представителна" дама от дълбоката провинция, някаква коневъдка, набедила се за състезател с коне, Йонка мисля беше ... Интелектуален дефицит, преструвки, палячовщина и демонстрация на материален кич.
  • 53 Самата истина

    8 0 Отговор
    На втората снимка прилича на една щастлива представителка от ромски етнос в моето задръстено село, затънтено в гори телилейски. Хич не бих искала да съм с царските й титли и привилегии на тази кикимора с неясен произход.
  • 54 Театрал

    4 0 Отговор
    от ул.Будапеща 3.
    С голямо нежелание пиша коментари,но!
    1.През 90те/1992г./,Калина беше потенциална кандидатка за съпруга на днешният Крал Фелипе VI.
    Разбира се,в не този днешен външен вид.Фелипе ,млад и образован,израснъл с кралски протокол,държавност и отговорност,преклонение и вярност пред Католическата Испанска Инквизиция. Заявява на своят баща Крал Хуан Карлос I: "Лудо съм влюбен!Какво да правим?"Но в испанската дворцова традиция и потекло,има принципи и закони,които са над чуствата и ..."лудо влюбеният Фелипе и красивата Калина от България" бр.п.р 7 Tage,се разделят!
    2. Автор във Факти Бг,със китните Български имена, неизяснен произход и автор на тази статия,постоянно ни натрапва и обяснява,каква красота е "Мулти-Култи" и колко ненадмината е една поетеса,взела се за българската Фрида и Мата Хари в едно!
    С поздрав,Честит Еньов Ден на всички!
  • 55 Марко

    6 0 Отговор
    Колкото Евгени Минчев е лорд, толкова и тая е княгиня,ама нейсе от днес и аз съм граф
  • 56 Гост

    3 0 Отговор
    Подставени англосакси с побългарени имена не са наши монарси.
  • 57 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    Изрод е Калинка