Last news in Fakti

12 Септември, 2023 15:48 1 282 1

Откриха шедьовър на Ван Гог, откраднат през 2020 г. (СНИМКИ)

  • ван гог-
  • шедьовър-
  • откраднат-
  • музей

Картината бе откраднатa от музея Singer Laren

Откриха шедьовър на Ван Гог, откраднат през 2020 г. (СНИМКИ) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Откриха шедьовър на Ван Гог, откраднат от малък нидерландски музей през 2020 г. в разгара на пандемията. Новината съобщи ръководството на нидерландския музей, от който изчезна картината, съобщава NOVA.

Творбата „Пролетна градина”, е рисувана от нидерландския художник през 1884 година. Тя изобразява градината в къщата на родителите на Винсент Ван Гог в градчето Нуенен.

Картината бе откраднатa от музея Singer Laren, източно от Амстердам, на който беше дадена назаем за изложба. Кражбата стана по време на карантината, наложена заради COVID-19.

Нидерландската полиция разпространи кадри от охранителните камери, на които се вижда моментът, в който крадците разбиват стъклени врати, за да откраднат ценното произведение на изкуството. От музея уточниха, че по картината има леки повреди, но като цяло тя е в добро състояние.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 6 Отговор
    Ван Гог е с украинско потекло !