Last news in Fakti

26 Септември, 2023 11:32 1 764 9

Служител на музей в Германия подменял картини с фалшификати и продавал оригиналите (СНИМКИ)

  • музей-
  • германия-
  • кражба-
  • присъда-
  • изкуство

За деянието си той получил условна присъда

Служител на музей в Германия подменял картини с фалшификати и продавал оригиналите (СНИМКИ) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Служител на музей в Мюнхен, Германия, призна, че е заменил няколко картини от хранилище с фалшификати и е продал оригиналите на търг, предаде ДПА.

За деянието си той е получил условна присъда за срок от една година и девет месеца от Окръжния съд в Мюнхен. Присъдата му е окончателна, пише още БТА.

Обвиняемият е работил от май 2016 г. до април 2018 г. като технически служител в музея и е имал достъп до хранилището, където се пазят картините.

Съдът установи, че той е заменил картината "Das Marchen vom Froschkonig" ("Приказка за Жабока крал") на Франц фон Щук с фалшификат и е предложил оригинала на търг на аукционна къща в Мюнхен, която я е продала за 70 000 евро на галерия в Швейцария. След приспадане на разходите по търга на мъжа са му останали 49 127,40 евро в брой.

Мъжът, понастоящем 30-годишен, освен това е откраднал от хранилището на музея картините "Die Weinprufung" ("Дегустация на вино") на Едуард фон Грюцнер и "Zwei Madchen beim Holzsammeln im Gebirge" ("Две момичета събират дърва в планината") на Франц фон Дефрегер. Продажбата на другите две картини му е донесла още около 12 000 евро.

"Обвиняемият е използвал парите, за да изплати дългове и да финансира луксозен начин на живот", посочват от съда, отбелязвайки, че наред с други неща мъжът си е купил апартамент, скъпи ръчни часовници и Ролс-Ройс.

Пред съда той не само е признал деянието си, но е демонстрирал и искрено разкаяние, казвайки, че го е извършил, без да мисли, и че сега не намира обяснение за поведението си.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Павлов

    5 3 Отговор
    Това прави и сКопейкин докато беше музеен служител.

    Костадинов е назначен за директор на музея в Добрич лично от Вежди Рашидов, по препоръка на менторите си Красен Кралев и д-р Врабевски❗
    Въпрос към сектантите "По времето на ГЕРБ какви хора се назначаваха за директори❓Само верни, лоялни или...❓" въпреки, че копейкин не отговаря на изискванията на Закона и конкурса, за притежание на 5 години стаж към момента!
    Трябва да бъде съден за измама, подправяне на документи и съставяне на документи с невярно съдържание по чл.313а ...
    Само след 1,5 години на поста Директор на РИМ Добрич, копейкин е уволнен скандално, след като се разбира от сигнали на право охранителните органи, че липсва част от колекцията на музея,
    подменена с фалшификати в направление чичо му, който се оказва по оперативни данни, най-известният иманяр в североизтока...
  • 2 Щом ѝ германците

    4 1 Отговор
    се истарикатиха на такива далавери значи европейският съюз пропада.
    Проблемът е че е позволил да го хванат всичко друго е окей.
  • 3 честен ционист

    8 0 Отговор
    Нашите затова не смеят, понеже експонатите са копия на копията.
  • 4 ГОЛАТА ИСТИНА

    6 0 Отговор
    Искам да чуя, как точно със € 130 К , си купуваш Ролс Ройс, апартамент в Германия и водиш охолен живот ??? Нещо в детайлите на статията се изплъзва !

    Коментиран от #5

  • 5 Вероятно

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Може би е използвал малка част от парите за апартамент, а по-голямата е кредит. А Ролс-ройса е стар. Той ще върне откраднатите пари до последния цент, затова присъдата му е условна.

    Коментиран от #8

  • 6 Сульо

    1 0 Отговор
    Гениално ! Совите (Германия) не са това, което бяха !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ганю

    0 0 Отговор
    практичен като германец